ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Qatargate: Σήμερα η απόφαση για τους τέσσερις συλληφθέντες – Συνεχείς αποκαλύψεις


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Qatargate που έχει συνταράξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες θα παρουσιαστούν, σήμερα, ενώπιον του προδικαστικού τμήματος – όπου και θα κριθεί αν θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μια την άλλη.

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο καθαίρεσε την Εύα Καϊλή από την θέση της αντιπροέδρου με πρωτοφανή πλειοψηφία, ωστόσο ο δικηγόρος της στην Αθήνα αφήνει αιχμές κατά της προεδρίας του ευρωπαϊκού θεσμού, ότι γνώριζε για όσα συνέβαιναν.

Ο συνήγορός της στην Αθήνα υποστηρίζει ότι η Εύα Καϊλή ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ενώ όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δικηγόρο της κυρίας Καϊλή στο Βέλγιο, κ. Ριζόπουλο, της μετέφερε ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν θα κάνει καμία δήλωση, κανένα σχόλιο πριν πάει στις δικαστικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ στα σπίτια του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, της Εύας Καϊλή, του συντρόφου της και του πατέρα της

Την ίδια ώρα «συνεχίζονται οι έρευνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, τόσο σε κοινοβουλευτικούς συνεργάτες όσο και στους ευρωβουλευτές. Δηλαδή σφραγίζονται γραφεία, έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις υπολογιστών, έτσι ώστε να βρουν οι αρχές στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στο μέχρι πού έφτανε αυτό το κύκλωμα και ποιοι εμπλέκονται. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες αποκαλύψεις, αλλά δεν δίνουν στοιχεία όπως ξέρουμε πριν φτάσουν στο αποτέλεσμα.

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε νέα έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της έρευνας για το «Qatargate». Σύμφωνα με το Politico, σφραγίστηκε το γραφείο της Μισέλ Ριό, αξιωματούχου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, οι έρευνες για το Qatargate είχαν ξεκινήσει από τον Βέλγο εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ από τον περασμένο Ιούλιο και έμειναν κρυφές αφού δεν καταγράφηκαν στη βάση δεδομένων των βελγικών αρχών.

Ο ίδιος μίλησε στη βελγική εφημερίδα Le Soir και τόνισε ότι «η Δημοκρατία τα έχει παίξει για εμένα».

Σημειώνεται ότι είναι ένας από τους πιο πεπειραμένους δικαστικούς λειτουργούς που διαθέτει η βελγική δικαιοσύνη, με πολλούς συναδέλφους του να τον αποκαλούν «αδέκαστο».

 

 

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/bz8SZOG
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Qatargate: Σήμερα η απόφαση για τους τέσσερις συλληφθέντες – Συνεχείς αποκαλύψεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">