ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνολικά ο πλανήτης βασίζεται στην ASML για μηχανές που εκτυπώνουν τσιπ


Σε ένα Ολλανδικό εργοστάσιο, υπάρχει μια επαναστατική μηχανή κατασκευής τσιπ στην οποία έχει βασιστεί ολόκληρος ο κόσμος. Χρειάζονται μήνες για να συναρμολογηθεί και μόνο μία εταιρεία στον κόσμο ξέρει πώς: Advanced Semiconductor Materials Lithography.

Το αμερικανικό κανάλι CNBC πραγματοποίησε μια αποκλειστική περιήγηση στην ASML στην Ολλανδία για να δει πώς αυτά τα συστήματα EUV 200 εκατομμυρίων δολαρίων εκτυπώνουν μικροσκοπικά σχέδια σε προηγμένα μικροτσίπ χρησιμοποιώντας λιωμένο κασσίτερο, την πιο επίπεδη επιφάνεια στον κόσμο, και φως τόσο στενό που απορροφάται από τον αέρα.


Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή και δοκιμή ενός μηχανήματος λιθογραφίας EUV από το ASML, είναι τόσο μεγάλο που χρειάζεται να αποσυναρμολογηθεί και να φορτωθεί σε 20 φορτηγά ή τρία 747 για αποστολή. Μόνο πέντε πελάτες μπορούν να αντέξουν οικονομικά μηχανήματα EUV, με τον μεγαλύτερο να είναι η TSMC, η Samsung και η Intel - και οι έλεγχοι εξαγωγής ASML εμποδίζουν την ASML να στείλει έστω και ένα μηχάνημα 
EUV στην Κίνα.

Ακολουθεί μια σπάνια, εσωτερική ματιά στο πώς σχεδόν 800 προμηθευτές συγκεντρώνονται για να δημιουργήσουν την τεχνολογία που απαιτείται για την εκτύπωση κάθε προηγμένου τσιπ που τροφοδοτεί τον ψηφιακό κόσμο, από κέντρα δεδομένων έως τα iPhone και τις smart τηλεοράσεις.



Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Τα μηχανήματα EUV της Ολλανδικής ASML μπορούν να εκτυπώσουν στα 5 nm ενώ οι Κινέζοι εκτυπώνουν από τα 7 nm και πάνω, όμως σύμφωνα με όσα έχουμε διαβάσει κάτω από τα 5 nm αρχίζουν και διαμορφώνονται πολλά προβλήματα προς το παρόν , άρα το να εκτυπώσεις μαζικά κάτω από τα 5 nm επιτυχώς δεκάδες δισεκατομμύρια τρανζίστορ μέσα σε ένα τσιπάκι λίγων εκατοστών είναι ζήτημα εξέλιξης του μέλλοντος. 

Παρεμπιπτόντως, δεδομένου ότι έχουμε ''ανάπτυξη'' στη χώρα μας, ο υπουργός ''ανάπτυξης'' Άδωνις Γεωγιάδης, μήπως μπορεί να μας δανείσει τα 250.000 εκατομμύρια δολλάρια που κοστίζει το μηχάνημα εκτύπωσης της ASML ώστε να εκτυπώσουμε μια σειρά από Ελληνικά τσίπ

- Αντί για επιδοματικές πολιτικές τύπου κομμουνιστικής σοβιετικής ένωσης, με επιδόματα 22 ευρώ το μήνα , να διατεθούν τα εκατομμύρια για πραγματική ανάπτυξη της χώρας μας και να επιχειρήσουμε εμείς να εκτυπώσουμε στα 3,5 nm, διότι εμείς γνωρίζουμε ένα σημείο που διαθέτει Ελληνική μαγική άμμο - πυρίτιο το οποίο κάνει και για εκτυπώσεις στα 2,5 nm !


ΥΓ: Αν τύχει και διαβάσει κάποιος την ανάρτηση από τους εκατοντάδες Έλληνες εργαζομένους στην Ολλανδική ASML να το προτείνει στους αρμοδίους της εταιρίας, διότι το Ελληνικό πυρίτιο έχει μοναδικές ιδιότητες , δεδομένου ότι ψήνετε πολλές χιλιετίες σε συγκεκριμένους βαθμούς θερμοκρασίας και μέχρι σήμερα δεν έχει χρησιμοποιηθεί ! Άλλωστε πως να χρησιμοποιηθεί το Ελληνικό πυρίτιο όταν όλα στη χώρα μας είναι εισαγόμενα και δεν γίνονται εξορύξεις ?

- Τονίζεται ότι η ASML δεν είναι σχεδιαστής και κατασκευαστής μικροτσίπ, απλώς παράγει τα μηχανήματα EUV , όμως , στην Ελλάδα της ''ανάπτυξης'' όπως επικαλείται ο Άδωνις δεν υπάρχει ούτε μια εταιρία ανάπτυξης μικροτσίπ, αν και ομολογουμένως οι Αρχαίοι Έλληνες έδωσαν αρχικά τα φώτα της επιστήμης παγκόσμια. 

- Απορίας άξιο πως η Ταϊβάν των 20 εκατομμυρίων πολιτών είναι βασικός μέτοχος της ASML , διαθέτει σειρά από μηχανές EUV , παράγει τόνους μικροτσίπ, κατασκευάζει υψηλή τεχνολογία και ετησίως έχει δις συναλλάγματος, ενώ το εργοστάσιο EUV βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ανήκει και η χώρα μας

- Για τη νότιο Κορέα , επίσης χώρα παραγωγής  εκατομμυρίων μικροτσίπ και συσκευών ουδέν σχόλιο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνολικά ο πλανήτης βασίζεται στην ASML για μηχανές που εκτυπώνουν τσιπ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">