ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Δωσ’ του μία ευκαιρία να ταξιδέψει ξανά» – Kαμπάνια από τον ΟΑΣΑ για την επαναφόρτιση των εισιτηρίων


Με στόχο την επαναφόρτιση του εισιτηρίου ο ΟΑΣΑ ξεκίνησε μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του επιβατικού κοινού με σύνθημα «Δωσ’ του μία ευκαιρία να ταξιδέψει ξανά» και «πρωταγωνιστή» το ίδιο το εισιτήριο. Η πρωτοβουλία που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας των Συγκοινωνιών Αθηνών, γίνεται σε συνεργασία με τις θυγατρικές του ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ.

Ειδικότερα, το παραπάνω σύνθημα καλεί τους επιβάτες να επαναφορτίζουν το ATH.ENA Ticket όπως την προσωποποιημένη και την ανώνυμη ATH.ENA Card, και τους προτρέπει:

– Να κάνουν περισσότερες διαδρομές με το ίδιο εισιτήριο.

– Να μετακινηθούν πιο έξυπνα.

– Να προστατέψουν το περιβάλλον

«Η καμπάνια ξεδιπλώνεται σε όλα τα μέσα, μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ και καλεί το επιβατικό κοινό να εντάξει την επαναφόρτιση του απλού εισιτηρίου στις καθημερινές του συνήθειες» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου ΟΑΣΑ. Πρόκειται για μία απλή διαδικασία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα, τα εκδοτήρια και σε πολλά επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Παρότι η επαναφόρτιση είναι μία από τις βασικές λειτουργίες του ATH.ENA Ticket, σημαντικό ποσοστό του επιβατικού κοινού εξακολουθεί σήμερα να μην είναι εξοικειωμένο με αυτήν τη διαδικασία. Πραγματοποιεί, δηλαδή, μία διαδρομή, πετάει το εισιτήριο παρ’ όλο που είναι πολλαπλών χρήσεων και εκδίδει νέο για την επόμενη μετακίνησή του.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, εκατομμύρια αχρησιμοποίητα εισιτήρια σπαταλώνται, ενώ συχνά απορρίπτονται σε δημόσιους χώρους ρυπαίνοντας το περιβάλλον. Οι ημερήσιες εκδόσεις χάρτινων «πολλαπλών έξυπνων εισιτηρίων» ανέρχονται μεσοσταθμικά σε 80.000-100.000 τεμάχια την ημέρα και σύμφωνα με τα στοιχεία επικύρωσης, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών αφορά την κατηγορία μίας αστικής διαδρομής χρονικής διάρκειας 90 λεπτών.

Κατά συνέπεια, τα χάρτινα πολλαπλά εισιτήρια όχι μόνο δεν επαναφορτίζονται αλλά καταναλώνονται, κυρίως, για αγορές εισιτηρίων μίας διαδρομής αξίας 1,20 ευρώ και όχι για τα υπόλοιπα πακέτα εισιτηρίων (2,5 ή 10+1 διαδρομών) που η τιμή αγοράς τους είναι μικρότερη:

Τιμή πώλησης Τιμή πώλησης κάθε εισητηρίου

Ενιαίο εισητήριο 1,20 ευρώ 1,20 ευρώ

2πλό ενιαίο εισητήριο 2,30 ευρώ 1,15 ευρώ

5πλό ενιαίο εισητήριο 5,70 ευρώ 1,14 ευρώ

10+1 ενιαία εισητήρια 12,00 ευρώ 1,09 ευρώ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/v37JUew
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Δωσ’ του μία ευκαιρία να ταξιδέψει ξανά» – Kαμπάνια από τον ΟΑΣΑ για την επαναφόρτιση των εισιτηρίων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">