ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Χριστούγεννα με ζέστη, ήλιο – Καμία καιρική ανησυχία (video)


Σε όλη τη χώρα θα έχει πολύ καλές καιρικές συνθήκες το τριήμερο των Χριστουγέννων. Οι υψηλές πιέσεις στη νότια Ευρώπη δημιουργούν ένα σκηνικό παρατεταμένης καλοκαιρίας που θα διατηρηθεί μέχρι τα μέσα της επόμενη εβδομάδας.

Μετεωρολόγος ΕΡΤ: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου 

Το Σάββατο νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα ηπειρωτικά με το θερμόμετρο κάτω από τους 5 βαθμούς στα βόρεια και κεντρικά. Σε όλη την χώρα θα έχει αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές και οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία μέχρι τους 12 βαθμούς στα βόρεια και στους 16 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα με τις υψηλότερες στα δυτικά και ανατολικά.

Στην Αττική θα έχει μεγάλα ανοίγματα ηλιοφάνειας με πιο πυκνές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 15 βαθμούς και οι άνεμοι θα είναι πολύ ασθενείς μεταβλητοί.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με ασθενείς ανέμους. Το θερμόμετρο θα δείξει 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ανήμερα Χριστούγεννα θα σχηματιστούν κάποιες τοπικές ομίχλες, το θερμόμετρο όμως θα σημειώσει άνοδο και ως προς τις ελάχιστες το πρωί. Ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα και οι άνεμοι βόρειοι – βορειοδυτικοί ασθενείς και μόνο στα νότια της Πελοποννήσου και στο Καρπάθιο πέλαγος στα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα φτάσει μέχρι και τους 18 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά.

Παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων σε όλη τη χώρα, με την θερμοκρασία χωρίς σημαντικές αλλαγές και τους ανέμους να ενισχύονται ελαφρά στα νότια τμήματα μέχρι τα 5 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Η συνέχεια της εβδομάδας θα κυλήσει χωρίς ουσιαστικές διαφορές. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας με κάποιες βροχές φαίνονται να ακολουθούν στο τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/Tagmwq5
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Χριστούγεννα με ζέστη, ήλιο – Καμία καιρική ανησυχία (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">