ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χατζηδάκη - Μιχαηλίδου κανείς δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητος


Κωστής Χατζηδάκης και Δόμνα Μιχαηλίδου αμαυρώνουν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δεδομένης της στάσης τους αναφορικά με όσα ισχύουν από τις αρχές του 2022, έως και σήμερα , με την διακοπή επιδομάτων και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος λόγω αντικειμενικών αξιών.

Από το δικό μας κοινωνικό μετερίζι , και δεδομένου ότι από τις αρχές του 2022 έως και σήμερα , αρχές του 2023 , διασταυρώνουμε πληροφορίες σχετικά με την παύση επιδομάτων και ΕΕΕ από σκόπιμη ''αμέλεια'' των κυβερνώντων τονίζουμε ότι κανείς δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητος.

Είναι σαφές ότι σε πολιτικό επίπεδο έγιναν σειρά από παρεμβάσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων , και παράλληλα υπάρχουν οι ενέργειες από την πλευρά της ΕΣΑΜΕΑ , του  Σωματείου ΑμέΑ , από πληθώρα έτερων πολιτών οι οποίοι έστειλαν επιστολές στο Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας - Κοινωνικών Υποθέσεων , καθώς επίσης , υπήρξαν σειρά δημοσιευμάτων και εκπομπών με θέμα την διακοπή επιδομάτων και ΕΕΕ λόγω αντικειμενικών αξιών, όμως , μέχρι αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται ότι Χατζηδάκης - Μιχαηλίδου καθώς και ο μέντοράς τους Μητσοτάκης αδιαφορούν επιδεικτικά.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έθεσε στο τραπέζι την αναπροσαρμογή στο όριο της αξίας ακινήτων που λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, προκειμένου να μην απωλέσουν τις παροχές χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά, αντιθέτως από τις αρχές του 2022 μέχρι και σήμερα διέκοψε σε χιλιάδες πολίτες επιδόματα και το ΕΕΕ.

Οι διαμαρτυρίες από την πλευρά των πολιτών είναι δίκαιες, καθώς όλο το τελευταίο διάστημα, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και οι άνεργοι , έχουν να αντιμετωπίσουν, παράλληλα με την μακροχρόνια κρίση, το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας στα προϊόντα βασικών αναγκών, την ενέργεια, τα καύσιμα, αλλά και την στασιμότητα των αναπηρικών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων.

Τα επιδόματα που συμπαρασύρουν οι αντικειμενικές αξίες

Ορισμένα μόνο από τα επιδόματα που ήδη χάθηκαν εξαιτίας της αύξησης των αντικειμενικών αξιών :

  • Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για το οποίο λαμβάνεται υπόψη η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας η οποία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει στο σύνολο της τα 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.
  • Το στεγαστικό επίδομα, για το οποίο η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος, με ανώτατο όριο τα 180.000 ευρώ.
  • Το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, για το οποίο η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, για οικογένειες ή άλλα πολυπρόσωπα νοικοκυριά το όριο των 120.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος και έως ανώτατο όριο τα 180.000 ευρώ.
  • Το επίδομα θέρμανσης. Τα όρια αξίας της ακίνητης περιουσίας είναι 180.000 ευρώ για κάθε άγαμο και 300.000 ευρώ για έγγαμο δικαιούχο.
  • Την έκπτωση (50%) στον ΕΝΦΙΑ. Δικαιούχος απαλλαγής από το 50% του ΕΝΦΙΑ είναι κάθε φορολογούμενος που η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του είναι μέχρι 85.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμο, 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο χωρίς παιδιά και 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Όπως διαπιστώνεται από τα ποσά στα κριτήρια ως μέσος όρος είναι τα 130.000 χιλιάδες ευρώ, άρα ειδικά για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ γίνεται κατάχρηση από την κυβέρνηση, η οποία ενώ έχει κληθεί και κοινοβουλευτικά και από την πλευρά των σωματείων ΑΜΕΑ καθώς και από την κοινωνία δεν αναπροσάρμοσε τις αντικειμενικές αξίες από 90.000 στα 120.000 - 130.000 χιλιάδες ευρώ.

Στον αντίποδα οι φερόμενοι εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού, βουλευτές, λαμβάνουν 2.000 χιλιάδες ευρώ σε επιδόματα, και ειδικότερα χωρίς κάποιο κριτήριο αντικειμενικών αξιών !

Αναφορικά με την καθολική αδιαφορία του πρωθυπουργού για όσα λαμβάνουν χώρα επί διακυβερνήσεώς του , αν όχι σύμφωνα δικών του ενεργειών , ωφέλημο θεωρούμε να ''προσεύχεται'' καθημερινά ενόψει των εθνικών εκλογών με την απλή αναλογική. 

Τέλος, σας θυμίζουμε τις λίστες Πέτσα με τα εκατομμύρια ευρώ επιλεκτικά στα ΜΜΕ και στους ''παπαγάλους'' της ΝΔ και του Μητσοτάκη, τις παράνομες παρακολουθήσεις , τις χιλιάδες προσλήψεις golden boys , τα σκάνδαλα παιδεραστίας από κομματάρχες της ΝΔ, τους ''Πάτσηδες'', την ακρίβεια την όποια διαμόρφωσαν στη χώρα μας για τα οφέλη των ημετέρων τους ολιγαρχών και των οικίων τους , τα επιλεκτικά 500άρικα επιδομάτων σε επιχειρηματίες και επιστήμονες, ενώ στον αντίποδα υφίστανται οι ''θεάρεστες'' πολιτικές τους κατά ΑΜΕΑ , ανέργων , και των ευάλωτων νοικοκυριών.


Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Όσοι/ες από εσάς αδικείστε βάναυσα από την αδιαφορία, η την σκοπιμότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, και των υπουργών της, διαδώστε το άρθρο και φροντίστε ενόψει τον εκλογών, σε λίγους μήνες, αν δεν αναπροσαρμόσουν τις αντικειμενικές αξίες να τιμωρηθούν. 

- Πρέπει να τιμωρηθούν και για την έτερη αδικία, του εκλογικού νόμου της ενισχυμένης αναλογικής, η οποία είναι κυριολεκτικά ληστεία του πολιτεύματος. Αν κερδίσει τις εκλογές του 2023 η ΝΔ με τον νόμο που θέσπισε θα εκλεγεί και το 2027 ! Αναλογιστείτε το δίκαιο που διέπει τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Αρπάζουν κυριολεκτικά από ''όλους'' ! 

- Το κόμμα μονοπώλιο στους Ο.Τ.Α αν γίνει και μονοπώλιο ως κυβέρνηση που θα διαφέρει από τα αυταρχικά η τα χουντικά καθεστώτα ?









  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χατζηδάκη - Μιχαηλίδου κανείς δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">