ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

H Εύα Καϊλή χρησιμοποιήθηκε μιας και χρειάζονταν τις ψήφους από τους Σοσιαλιστές στο Ευρωκοινοβούλιο


Στο μοιραίο λάθος που οδήγησε στη σύλληψη της Εύας Καϊλή αλλά και τον ρόλο που είχε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στην ομάδα του Παντσέρι αναφέρεται ο διευθυντής της Le Soir Κριστόφ Μπερτί.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της βελγικής εφημερίδας μιλώντας στον Alpha, η Le Soir είχε ξεκινήσει την έρευνα της από τον Οκτώβριο και όχι τον Δεκέμβριο, αλλά δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία. Σύμφωνα με τον κ. Μπερτί, το μεγάλο λάθος της Εύας Καϊλή ήταν το τηλεφώνημα στον πατέρα της, ζητώντας του να απομακρύνει τα λεφτά με τις βαλίτσες από το σπίτι της. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, "αν δεν έκανε αυτό το πράγμα στις 9 Δεκεμβρίου, δεν νομίζω ότι σήμερα θα ήταν στην φυλακή, διότι ο εισαγγελέας δεν θα μπορούσε να της απαγγείλει κατηγορίες".

Συνεχίζοντας, ο ιταλικής καταγωγής διευθυντής της Le Soir, δήλωσε ότι "το κλειδί στην όλη υπόθεση είναι η βουλευτική ασυλία της Εύας Καϊλή. Κάποιες φορές δεν επιτρέπει ή περιορίζει την δουλειά της αστυνομίας στο Βέλγιο. Συνήθως το στοιχείο που μετρά για να αποφασιστεί η απελευθέρωση είναι αν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πορεία των ερευνών".

Ο Κριστόφ Μπερτί αναφέρεται και στην σημασία που είχε η Εύα Καϊλή για τον Αντόνιο Παντσέρι, αλλά και τις κινήσεις του συζύγου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι αναφορικά με το Μαρόκο και το Κατάρ. Εκτιμά μάλιστα ότι σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι η Εύα Καϊλή ήταν η σύντροφος του 37χρονου συνεργάτη.

Ο Κριστόφ Μπερτί δηλώνει ότι ουσιαστικά η Εύα Καϊλή χρησιμοποιήθηκε από τον σύζυγό της, και τον Παντσέρι, μιας και χρειάζονταν τις ψήφους από τους Σοσιαλιστές στο Ευρωκοινοβούλιο.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: H Εύα Καϊλή χρησιμοποιήθηκε μιας και χρειάζονταν τις ψήφους από τους Σοσιαλιστές στο Ευρωκοινοβούλιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">