ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θ. Βασιλακόπουλος: Μετά τα καρναβάλια πιθανή ανάσχεση της αποκλιμάκωσης για τον κορονοϊό


ÁÐÏÊÑÉÅÓ ÔÁ ÌÐÏÕËÏÕÊÉÁ ÓÔÇ ËÁÑÉÓÁ (EUROKINISSI ÔÆÁÊÁÓ ËÅÙÍÉÄÁÓ)

Δεν θα αυξηθούν τα κρούσματα αλλά ίσως ακολουθήσει ανάσχεση της αποκλιμάκωσης που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, απαντά ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας τουΠανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, στο ερώτημα των συνεπειών από το συνωστισμό του τριημέρου της Αποκριάς, ενώ τοποθετείται και ως προς την προέλευση του κορονοϊού. «Παρά τα πρόσφατα αμερικανικά δημοσιεύματα που δείχνουν εργαστήριο της Κίνας, υπάρχουν και απόρρητες εκθέσεις που καταλήγουν στην εκδοχή της φυσικής προέλευσης του κορονοϊού, είπε ο καθηγητής.

Αναλυτικότερα:

«Ο κορονοϊός είναι σε καθοδική πορεία εδώ και 2-3 εβδομάδες με 135 εισαγωγές την ημέρα, περίπου τρεις διασωληνώσεις και δεκατρείς θανάτους ημερησίως, δηλαδή πολύ καλύτερα». Ο κορονοϊός θα μείνει, αλλά έχουμε για να τον αντιμετωπίσουμε έχουμε την ανοσία, το εμβόλιο και φάρμακα πιο αποτελεσματικά».

«Χρειάζεται λίγη υπευθυνότητα για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης»

Με την παραπάνω φράση ο κ. Βασιλακόπουλος επανέρχεται στην αναγκαιότητα της εξέτασης «ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε κορονοϊό και εάν έχουμε να απομονωθούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης».

Καλεί επίσης να ολοκληρώσουν οι άνθρωποι που δεν έχουν κάνει την καινούργια, επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου τονίζοντας ότι «δυστυχώς χάνουμε ανθρώπους που δεν έκαναν την επικαιροποιημένη δόση».

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται τις μυστικές υπηρεσίες του των Ηνωμένων Πολιτειών για πιθανότητα ο κορονοϊός να ξέφυγε από κινέζικο εργαστήριο, ο κ. Βασιλακόπουλος, απάντησε: «Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Αυτή η θεωρία κυκλοφορεί από την αρχή σχεδόν καθώς ερευνάται εάν η γενετική σύσταση του κορονοϊού θα μπορούσε να είναι εργαστηριακό σφάλμα ή όχι. Η επικρατούσα άποψη είναι ότι δεν είναι ένα εργαστηριακό σφάλμα που ξέφυγε από το εργαστήριο. Οι ίδιες μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν απόρρητες εκθέσεις που λένε το αντίθετο, δηλαδή ότι είναι αποτέλεσμα φυσικής εξέλιξης».

«Παγκόσμια ο κορονοϊός είναι σε ύφεση, ακόμα και στην Κίνα»

«Οι κινεζικές αρχές δίνουν τώρα πολύ καλύτερα τα στοιχεία και εκεί ακόμα υπάρχει καθοδική τάση. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει καθοδική τάση. Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει καθοδική τάση. Νομίζω ότι η ανθρωπότητα θα συνεχίσει από εδώ και πέρα με τον κορονοϊό λίγο πιο ειρηνικά», είπε ο κλείνοντας ο καθηγητής.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/KtashOl
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θ. Βασιλακόπουλος: Μετά τα καρναβάλια πιθανή ανάσχεση της αποκλιμάκωσης για τον κορονοϊό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">