ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμος Γλυφάδας: Ποιό είναι το σημαντικό έργο μιας οκταετίας ?


Οι ''πυροβολημένοι/ες'' κατά τόπους, τόσο από τα διαπλεκόμενα κάναλα, καθώς από σειρά διαδικτυακών εφημερίδων, media, sosial media , κ.α., πηγαίνουν κάθε τέσσερα χρόνια και ψηφίζουν τα τελευταία οκτώ τη νεοδημοκρατική παράταξη με υποψήφιο τον Παπανικολάου.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Ενώ λοιπόν ασχολούνται τοπικά με όσα τους ''σερβίρουν'' ώστε να τους αποπροσανατολίζουν από τα κύρια ζητήματα που έπρεπε να τους απασχολούν, ας εξετάσουμε τι έγινε στον δήμο της Γλυφάδας από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Αν ανατρέξουμε στον παρελθόντα χρόνο έχουμε ένα δήμαρχο, Θ. Σπονδυλίδη, ο οποίος σχεδίασε και υλοποίησε το Δημαρχείο της Γλυφάδας καθώς και πληθώρα άλλων τοπικών έργων.

Έκτοτε και έπειτα από τον Θ.Σπονδυλίδη εκλέγονται παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες χωρίς να υφίσταται επί της ουσίας παραγωγή ΕΡΓΟΥ στην τοπική μας κοινωνία.

Ειδικότερα:Εκτός από τα ψευτοέργα , ''παιδικές χαρές'' επί μια οκταετία, τις οποίες υλοποιούν φασόν σε δεδομένες πλατείες της πόλης, που υλοποιήθηκε σημαντικό έργο  με την δική τους σφραγίδα ;

Πριν από δεκαετίες υλοποιούσαν στάδια, γήπεδα, κολυμβητήρια, αθλητικούς χώρους, πλατείες, δημαρχεία, κ.α., ενώ επί οκτώ χρόνια ''γαλάζιας'' διοικήσεως Παπανικολάου, αντί να αξιοποιήσουν τις μεσιτικού τύπου αγορές της ''Κοκκορικής διοικήσεως''  οικοπέδων αξίας πλειάδας εκατομμυρίων , ώστε ο Δήμος Γλυφάδας να μην πληρώνει ετησίως τα υπερβολικά ενοίκια για το σύνολο των υπηρεσιών και των δημοσίων υπαλλήλων του, υλοποιούν κούνιες - τσουλήθρες και πλαστικούς τάπητες !

Λογίζονται αυτά ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ; Διαβάστε ποια είναι η παθογένεια.

Αρκούσε ένα από τα οικόπεδα των εκατομμυρίων ευρώ ώστε ο Δήμος Γλυφάδας να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του και να μην πληρώνει τα υπερβολικά ενοίκια ;Τι λέτε ;Στη μέση το κτήριο και περιμετρικά πράσινο !

Αυταπόδεικτα ακόμα και το παντελές έλλειμα δημόσιων και δημοτικών κτηρίων, ώστε οι δημότες να πληρώνουν πακτωλό χρημάτων ετησίως σε ενοίκια εξυπηρετεί το πελατειακό σύστημα που έχουν εδραιώσει τα αστικά κόμματα στους Ο.Τ.Α. Αυτό είναι το όφελος της κοινωνίας και των δημοτών ;Αποτελεί ωφέλεια του συνόλου να πληρώνουν όλοι συνολικά ώστε να διαχειρίζονται έτεροι εκατομμύρια με γνώμονα τη τσέπη των λίγων ?

Δημότη και δημότισσα Γλυφάδας το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και εξυπηρετεί τα στενά προσωπικά συμφέροντα επιτήδειων. Όταν έχεις μια παράταξη η οποία επί οκτώ χρόνια παρανομεί και δεν δημοσιοποιεί όπως οφείλει νομικά τα πόθεν έσχες, και όταν υπάρχουν αιρετοί με δέκα και δώδεκα ακίνητα, ενώ επί οκτώ χρόνια διοικήσεώς τους κατασκευάζουν, αντί για κτήρια να στεγάσουν τις δημοτικές τους επιχειρήσεις κούνιες, είναι σαφές ότι υφίσταται παθογένεια.

Για την πάρτη σου μπαγάσα διοικούντα δημιουργείς σειρά από ακίνητα ενώ τον δήμο τον ζημιώνεις πληρώνοντας επί δεκαετίες υψηλά ενοίκια. Γνωρίζεται τι θα ίσχυε αν δεν υπήρχαν τα ετήσια ενοίκια που πληρώνει τόσα χρόνια ο δήμος Γλυφάδας ;Χαμηλότερα δημοτικά τέλη, σειρά έργων κάθε χρόνο, και πραγματική ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, δυο ενδεχόμενα υπάρχουν:

Πρώτο ενδεχόμενο η τεχνητή νοημοσύνη αυξάνεται στις μέρες μας ενώ η φυσική των δημοτών μειώνεται, και δεύτερο, είτε όπως διαθέτουμε εκατοντάδες πειστήρια - στοιχεία μοιράζουν ως διοικούντες εξυπηρετήσεις , απ' ευθείας αναθέσεις, καθώς και χρήμα από τα μυστικά κονδύλια του δήμου σε χιλιάδες δημότες - δημότισσες ώστε να τους έχουν ''δεμένους από τη μύτη''

Ποιά είναι η δική σας άποψη για τα σημαντικά έργα που δεν έγιναν επί μια οκταετία ; Ενδέχεται να γίνουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια ;Από ποιούς ? Από αυτούς τους διοικούντες που δεν έχουν να επιδείξουν έπειτα από δυο θητείες ούτε ένα σημαντικό έργο ;

ΥΓ: Ακόμα και στα τελευταία σημεία της Περιφέρειας σήμερα οι Δήμοι διαθέτουν ραδιοφωνικούς σταθμούς και ενημερωτικές ιστοσελίδες Ειδήσεων , ενώ στον Δήμο της Γλυφάδας γίνεται πλιάτσικο διαρκείας.

- Τα κτήρια για υπηρεσίες του δήμου , δεδομένου ό,τι υπήρχαν τα οικόπεδα, όφειλαν να τα προτείνουν στην κυβέρνηση, η οποία είναι το κόμμα τους , και να χαράξουν κυβερνητική πολιτική, είτε να υλοποιηθούν τα κτίρια δια της πλαγίας οδού μέσω εφοπλιστών και χορηγών ! Ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση, των οικοπέδων, καραμπινάτη παρανομία υφίσταται. Αγόρασαν οικόπεδα πιστώνοντας το πρασινόσημο για χώρους πρασίνου και γίνονται ''ό,τι τους κατέβει στην κούτρα'' άρα καλύτερα να είχαν γίνει οι υπηρεσίες ! Δείτε πόσο χώρο καταλαμβάνουν οι τάπητες σε σχέση με το πράσινο στο πρόσφατα υλοποιημένο και μπορείται να κρίνεται τι μπορεί να γίνει.

- Αναγνώστη/ια μη ξεχνάς και πόσα πληρώνεις και για τους ''ειδικούς συμβούλους'' του δημάρχου, προφανώς χωρίς πραγματική συμβολή στον Δήμο σύμφωνα με όσα διάβασες πιο πάνω, διότι μέχρι σήμερα, συνολικά, πληρώνεται golden boys διότι είναι μέλη του διοικούντος κόμματος, είτε υποστηρικτές κουμπάροι και κολλητοί, τους οποίους, όπως διαπιστώσατε στη πόλη μας, τους φέρνουν οικογενειακώς από την άλλη άκρη της Ελλάδας ! Φτιάχνουν,αντί για δημοτικά κτήρια,το μέλλον των δικών τους με τα χρήματα των Γλυφαδιωτών. Άλλωστε οι διοικούντες από την Γλυφάδα είναι ;Τα βιογραφικά των υποψηφίων κάθε τέσσερα χρόνια τα διαβάζεται , η ακόμα και στα βιογραφικά συνήθως αποκρύπτουν την αλήθεια όπως αποκρύπτουν παράνομα τα πόθεν έσχες από την μουσαντένια δημοτική ιστοσελίδα 


 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμος Γλυφάδας: Ποιό είναι το σημαντικό έργο μιας οκταετίας ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">