ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Οι πιο ζεστές μέρες του Φεβρουαρίου


pexels-simon-berger-953241

Μέχρι την Τετάρτη θα διατηρηθούν οι εξαιρετικά καλές καιρικές συνθήκες, με τον ήλιο πρωταγωνιστή και την θερμοκρασία να διατηρεί ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή τιμές. Από την Πέμπτη και μέσα στο Σαββατοκύριακο φαίνεται αλλαγή στο καιρό με αρκετές βροχές και ισχυρούς νοτιάδες.


Την Κυριακή θα έχει ήλιο με λίγες αραιές νεφώσεις, πιο αυξημένες στα ανατολικά και δυτικά της χώρας. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς στο Ιόνιο, και μέχρι τα 6 μποφόρ νότια της Πελοποννήσου και νότιοι στο Αιγαίο μέχρι τα 6 μποφόρ. Τις πρωινές και βραδινές ώρας θα έχει πιο χαμηλές θερμοκρασίας και χαμηλή ορατότητα στα βόρεια και δυτικά. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 18 με 20 βαθμούς σε όλη τη χώρα. 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα το πρωί για τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει τους 3 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα οι άνεμοι θα στραφούν πρόσκαιρα σε βόρειους μέχρι τα 6 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα αυξηθούν οι νεφώσεις και μπορεί να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά της χώρας. Η θερμοκρασία και πάλι στους 17 με 19 βαθμούς, με μικρή πτώση να αναμένεται στη βόρεια Ελλάδα.


Την Τρίτη και την Τετάρτη θα συνεχιστεί ο καλός καιρός με αρκετό ήλιο, λίγες τοπικές βροχές, και τον υδράργυρο σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/ASB9bsn
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Οι πιο ζεστές μέρες του Φεβρουαρίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">