ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ηράκλειο: Η ληστεία, η κοκαΐνη και το χρονικό της επεισοδιακής σύλληψης (βίντεο)


gazipyrobolismoi5-1024x576

Στην ορθοπεδική κλινική του ΠΑΓΝΗ, εκτός κινδύνου, νοσηλεύονται οι τρεις τραυματίες από την ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε φυγόποινο και αστυνομικούς χθες το μεσημέρι στο Γάζι του δήμου Μαλεβιζίου. Ο 35χρονος φυγόποινος από τον Μυλοπόταμο, αλλά και ο 22χρονος πολίτης που βρέθηκε στο λάθος σημείο την λανθασμένη στιγμή, υποβλήθηκαν χθες σε χειρουργική επέμβαση, ενώ ο 36χρονος αστυνομικός φέρει ελαφρύτερο τραύματα και αντιμετωπίζεται συντηρητικά.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο 35χρονος υπέστη κάταγμα μηριαίου από σφαίρα, όπως και ο 22χρονος πολίτης, ο οποίος δέχθηκε την σφαίρα στον αριστερό μηρό, η οποία πέρασε διαμπερώς και κατέληξε στον δεξί, προκαλώντας του κάταγμα. Και οι δύο υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις χθες και παραμένουν σε καλή κατάσταση νοσηλευόμενοι στην Ορθοπεδική. Σημειώνεται ότι ο 35χρονος παραμένει φρουρούμενος καθώς έχει συλληφθεί.

Στην Ορθοπεδική παραμένει και ο 36χρονος αστυνομικός, ο οποίος φέρει τραύμα στο γόνατο, χωρίς, ωστόσο, να χρειάζεται να χειρουργηθεί και, σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Στο μεταξύ, χθες οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στο σπίτι του 35χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν μία σφαίρα και ένα κυτίο όπλου. Συνελήφθη η 31 ετών σύζυγός του, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμεληματικού χαρακτήρα παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Το χρονικό του ένοπλου επεισοδίου

Ο 35χρονος από τον Μυλοπόταμο, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 9 ετών για ληστεία σε βενζινάδικο στον Σοκαρά του δήμου Γόρτυνας το 2014 και παρέμενε φυγόποινος, είχε, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, βρεθεί στο “στόχαστρο” των αστυνομικών, καθώς υπήρχαν πληροφορίες που τον έφεραν να έχει αναπτύξει δράση στην διακίνηση ναρκωτικών. Έτσι, είχαν θέσει υπό παρακολούθηση την ευρύτερη περιοχή, στην οποία οι πληροφορίες έφεραν τον 35χρονο να διαμένει περιστασιακά.

Χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 3, τον εντόπισαν, τον ακολούθησαν και όταν ο 35χρονος σταμάτησε με το τζιπ του, πιθανώς για να πάρει καφέ από καφετέρια κοντά στο δημαρχείο Μαλεβιζίου, οι αστυνομικοί που φορούσαν πολιτικά “τον έκλεισαν” με τρία οχήματα και δύο εξ’ αυτών, με την κάλυψη των συναδέλφων τους, κατευθύνθηκαν προς το τζιπ. Στο άκουσμα της φράσης “Αστυνομία”, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος άνοιξε πυρ με το 40άρι όπλο του εναντίον των αστυνομικών. Από τις σφαίρες του όπλου του τραυματίστηκε ο 22χρονος πολίτης που έπινε καφέ στην καφετέρια και ο αστυνομικός, ενώ από τα πυρά των αστυνομικών που απάντησαν στους πυροβολισμούς του 35χρονου τραυματίστηκε ο φυγόποινος, ο οποίος και συνελήφθη. Η ασφάλεια συνέλεξε από το σημείο 29 κάλυκες. Ο δράστης είχε δύο όπλα και στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν περισσότερα από 100 φυσίγγια. Στην κατοχή του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρέθηκαν πάνω από 30 φιξάκια με κοκαΐνη και ζυγαριά ακριβείας.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό και τραυματίστηκε ο αστυνομικός και οι άλλοι δύο αναμένεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. κ. Στέλιος Καρακούδης ανέφερε: “Το ευχάριστο της όλης υπόθεσης είναι ότι ο συνάδελφος μας είναι καλά. Δέχθηκε μία σφαίρα στη γάμπα του, στο πόδι κάτω από το γόνατο… Δεν κινδυνεύει η ζωή του, ούτε από ότι λένε οι γιατροί ενδέχεται να το αφήσει κάποιο πρόβλημα μεθαύριο στη κίνησή του… βλέπετε στην οθόνη σας τον κόσμο που βρίσκεται έξω στα μαγαζιά και πόσο επικίνδυνο ήταν να χάσει και κάποιος συνάνθρωπός μας τη ζωή του από αυτό εδώ το περιστατικό. Ένα περιστατικό που θυμίζει ταινία από Φαρ Ουέστ. Η Ένωση Αξιωματικών Κρήτης εχθές μετά το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και την οργή μας για αυτή την παραβατική συμπεριφορά του συμπολίτη μας… δεν δίστασε να ανοίξει πυρ σε βάρος τόσο του συναδέλφου μας, όταν αυτός του γνωστοποίησε την ιδιότητα ότι είναι αστυνομικός όσο και μετά. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών και γύρω υπήρχε πάρα πολύς κόσμος. Η συμπεριφορά αυτή μας δείχνει ότι δεν δίσταζε να πυροβολήσει χωρίς να τον ενδιαφέρει αν κάποιος συνάνθρωπός μας έτσι χάσει τη ζωή του… Θεωρώ όμως ότι οι συνάδελφοί μου ενήργησαν με επαγγελματισμό… Σε κάθε περίπτωση λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας προκειμένου να προστατευτούμε τόσο εμείς οι ίδιοι όσο και οι συμπολίτες μας… Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου δράστη και επιτέλους και από την πολιτεία να αναγνωρίσει και το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο.”

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/rBwxFGt
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ηράκλειο: Η ληστεία, η κοκαΐνη και το χρονικό της επεισοδιακής σύλληψης (βίντεο) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">