ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας με λίγες νεφώσεις


pexels-andrea-piacquadio-712413


Βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας αλλά με μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές θα έχουμε στο τέλος της εβδομάδας. Οι βοριάδες υποχωρούν και στη θέση τους, οι επικρατέστεροι δυτικοί άνεμοι, θα ζεστάνουν την ατμόσφαιρα ρίχνοντας όμως και την ορατότητα τις πρωινές ώρες. Αν και οι βροχές θα είναι πολύ λίγες, οι νεφώσεις δε θα λείψουν, ενώ από την Τρίτη θα κρυώσει και πάλι ο καιρός και θα επιστρέψουν οι βροχές αλλά και τα χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός θα είναι αίθριος, με παροδικές νεφώσεις να αναμένονται στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς στο Ιόνιο και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέχρι τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο μέχρι τους 12 με 13 στα βόρεια και μέχρι τους 16 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Αρκετά πιο περιορισμένος θα είναι ο παγετός τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική θα έχει ήλιο με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βόρειοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο θα δείξει τους 2 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς στο Ιόνιο και νότιους στο Αιγαίο, ανεβάζοντας αισθητά την θερμοκρασία στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά. Ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις στα ανατολικά του Αιγαίου και ασθενείς τοπικές βροχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.


Το Σαββατοκύριακο, μαζί με την Δευτέρα, θα είναι οι πιο ζεστές ημέρες του Φεβρουαρίου με το θερμόμετρο στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι και με τον ήλιο κυρίαρχο. Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα έχουν μικρές αυξομειώσεις στα 4 με 6 μποφόρ, με τοπικές βροχές να περιορίζονται μόνο στα ανατολικά και την Κρήτη.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/EGYqHmc
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας με λίγες νεφώσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">