ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η κυβέρνηση έκρυψε την επίσκεψη του ΟΑΣΕ στη χώρα μας για τις παρακολουθήσεις


Η ελληνική κυβέρνηση και το Μαξίμου φρόντισε για ακόμη μια φορά να δείξει ότι δεν υπολογίζει την ενημέρωση, ιδιαίτερα όταν αφορά στο καυτό θέμα των υποκλοπών.

Η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, Τερέζα Ριμπέιρο επισκέφθηκε τη χώρα μας στις 25 και 26 Ιανουαρίου , είχε αρκετές συναντήσεις και εξέφρασε τις ενστάσεις της για το θέμα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων.

Η κ. Ριμπέιρο σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ζήτησε ταχεία έρευνα στο θέμα των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων «καθώς αυτό συνιστά σημαντική παρέμβαση στα θεμελιώδη δικαιώματα».

Η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ είχε σειρά συναντήσεων στην Ελλάδα , όπως με τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Πληροφόρησης Δημήτρη Γαλαμάτη, με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Κωνσταντίνο Κούτρα, με τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκοπούλο, ωστόσο δεν  υπήρξε ούτε μια ανακοίνωση από το Μαξίμου για την επίσκεψη της Τερέζα Ριμπέιρο, αλλά ούτε και από τους ομολόγους με τους οποίους συναντήθηκε.

Ο ΟΑΣΕ αναφέρει ότι η Τερέζα Ριμπέιρο «και οι ομόλογοί της συζήτησαν τις τρέχουσες προκλήσεις για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα το θέμα της παρακολούθησης δημοσιογράφων, όπως το spyware, το οποίο έχει αρνητικό αντίκτυπο στο έργο των μεμονωμένων δημοσιογράφων και στο συνολικό τοπίο των μέσων ενημέρωσης. 

Η Ριμπέιρο τόνισε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ του 2018 για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, όπου τα συμμετέχοντα κράτη του ΟΑΣΕ δεσμεύτηκαν να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της παράνομης και αυθαίρετης παρακολούθησης δημοσιογράφων και την υπονόμευση του δικαιώματός τους στην ελευθερία της έκφρασης και του δικαιώματός τους να είναι απαλλαγμένοι από παράνομες και αυθαίρετες παρεμβάσεις στην ιδιωτικότητά τους».

«Η χρήση λογισμικού υποκλοπών είναι πολύ ανησυχητική. Θέτει σε κίνδυνο την αρχή ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να εργάζονται χωρίς φόβο για τη δική τους ασφάλεια και για να προστατεύουν τις πηγές τους, ώστε να μπορούν να επιτελούν τη σημαντική δημοκρατική τους λειτουργία. Ενθάρρυνα τις αρχές να διασφαλίσουν μια ταχεία και ενδελεχή έρευνα για το θέμα της παρακολούθησης λογισμικού κατασκοπείας των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, καθώς αυτό συνιστά σημαντική παρέμβαση στα θεμελιώδη δικαιώματα», είπε η Ριμπέιρο.

Στην ανακοίνωση του Οργανισμού, μάλιστα, αναφέρεται ότι τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για «βήματα προς βελτίωση της κατάστασης της ελευθερίας των ΜΜΕ στη χώρα». 

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Οι παρακολουθήσεις είναι το ένα σκέλος, υφίσταται και ένα δεύτερο, οι παραβιάσεις από αγνώστους σε διπλά ασφαλισμένους κωδικούς της google, καθώς και η κατά περίεργο τρόπο απροκάλυπτη λογοκρισία με διαγραφή καναλιών στο youtube , και το τρίτο σκέλος, η αναστολή λειτουργίας σε πληθώρα καναλιών sosial - ακόμα και μουσικού χαρακτήρα - ( Βλέπε Σεμίνα Διγενή ) έπειτα από παρεμβάσεις. 

Ασφαλώς για το δικό μας κανάλι το οποίο έκλεισε το youtube αναφέροντάς μας ότι ''γίνονται και λάθη'' δεν έγινε κάποια πολιτική παρέμβαση διότι οι εμφανιζόμενοι/ες σε αυτό το κανάλι ''έχουν πιάσει πόρτα για τον χειμώνα'' στα διαπλεκόμενα κανάλια του Ν.Αττικής, τα οποία παρεμπιπτόντως αντισυνταγματικά αδειοδότησαν σε βάρος του συνόλου ιδιοκτητών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ κατά την περίοδο διακυβερνήσεώς τους και ενώ επιχειρούσαν παράλληλα να στήσουν κομματικό κανάλι ! 

Σημειώνω ότι για το τοπικό κανάλι στον Δήμο Γλυφάδας, το οποίο είχε λάβει εντολή στην κάλπη των δημοτικών εκλογών του 2014, πέραν των 4.500 χιλιάδων πολιτών, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το εξαφάνισαν από το προεκλογικό πρόγραμμα για ιδία οφέλη, άρα λοιπόν την απροκάλυπτη λογοκρισία την ζήσαμε την περίοδο του 2014 από στελέχη της ΛΑΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα επαφών που τελούσε σε στενό έλεγχο συγκεκριμένων ατόμων τα οποία αναρτούσαν ότι τους εξυπηρετούσε και έκοβαν τις δικές μας αναρτήσεις , στη συνέχεια με την παραβίαση του καταστατικού και την εξαίρεσή μας από τις εκλογές ζήσαμε την διάκριση  , αμέσως μετά με την διαγραφή από το προεκλογικό πρόγραμμα της προτάσεως για τοπικό κανάλι που είχαν ψηφίσει 4.500 χιλιάδες δημότες ζήσαμε και την κατάλυση της δημοκρατίας καθώς και την πλαστογραφία της Ιστορίας.

Όσα διαβάσατε τίθονται στην προσωπική σας κρίση, και ειδικότερα όσων ψηφίζεται.

* Λογίζεται δημοκρατία όταν έπειτα των εκλογών δεν ισχύει η εντολή των ψηφοφόρων, καθώς επίσης ,όταν χαλκεύεται το προεκλογικό πρόγραμμα και αφαιρείται τμήμα όσων ψήφισαν χιλιάδες πολίτες ;

* Επίσης λογίζεται δημοκρατία όταν ο εκλεγμένος δήμαρχος, αντί να τηρήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες εξυπηρετούσε αυλικούς, κολλητούς, κουμπάρους και παρατρεχάμενους ;Eπίσης στήριξε άτομα τα οποία παριστάνουν τους ''εκδότες'' , ενώ διατελούν σε έμμισθη υπηρεσία κλακαδόρου και μηνυτή υπέρ των συμφερόντων του πολιτικού προσώπου, έχοντας μια δικαιοσύνη η οποία λειτουργεί με παρωπίδες λόγω της σχέσεως συγγένειας με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

* Αναλογιστείτε επίπεδο δικαιοσύνης στην Ελλάδα του 2023 , σε χώρα μέλος της Ε.Ε , όπου οι παρατάξεις δεν οφείλουν να καταθέτουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα στο πρωτοδικείο , ώστε στη συνέχεια της εκλογής τους να μπορούν οι πολίτες να προσφύγουν δικαστικά κατά πολιτικών αν δεν τηρηθούν οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις, η ακόμα , όπως στην προαναφερόμενη περίπτωση γίνει πλαστογραφία. Η κοινωνία ψηφίζει πρόγραμμα δεν ψηφίζει πρόσωπα, όσοι/ες ψηφίζουν πρόσωπα είναι εξυπηρετούμενοι. Σαφώς στην Ελλάδα γίνεται θεσμικό πλιάτσικο όταν ο νομοθέτης δεν είναι αυτό που επιβάλλεται στην γενέτειρα της Δημοκρατίας. 

* Η σύσταση παρατάξεως και κατάρτιση συνδυασμού δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Σύσταση συμμορίας κάνουν και οι ληστές και παραβιάζουν τους συνδυασμούς στα χρηματοκιβώτια ! Δεδομένου ότι ορισμένοι από αυτές τις συμμορίες έχουν συλληφθεί οι δικαστικές αρχές γνωρίζουν ότι παραβιάζουν συνδυασμούς. ( Μη κάνετε το κόπο να ψάξετε διότι τα προαναφερόμενα δεν πρόκειται να τα διαβάσετε κάπου αλλού στη χώρα μας. Δεν υπάρχουν πολίτες με αξίωση ποιότητας πολιτεύματος στο τόπο μας. )

Αν η κοινωνία ψηφίζει πρόσωπα καταλληλότερες θεωρώ ότι θα ήταν όσες συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ομορφιάς, όπως στάρ Ελλάς και μις Γιάνγκ.

Άρθρο 13 Κατάρτιση συνδυασμών – Υποβολή υποψηφιοτήτων

1. Η εκλογή των δημάρχων, των δημοτικών συμβούλων γίνεται κατά συνδυασμούς. Υποψηφιότητες για τα αξιώματα του πρώτου εδαφίου εκτός συνδυασμών αποκλείονται.

4. Η δήλωση των συνδυασμών υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πύλη δήλωσης υποψηφιοτήτων του άρθρου 33 του π.δ. 26/2012 (Α’ 27), με αναλογική εφαρμογή των άρθρων 32 έως 34 του ίδιου, από τους επικεφαλής των συνδυασμών υποψήφιους δημάρχους το αργότερο έως τις 23:59 την 31η Αυγούστου του έτους των εκλογών. Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου, επιτρέπεται μόνο να συμπληρωθεί ο συνδυασμός έως τον επιτρεπόμενο αριθμό των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων με υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης του υποψήφιου δημάρχου. Μετά από τη λήξη της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου καμιά μεταβολή της δήλωσης δεν επιτρέπεται, εκτός από την αντικατάσταση προσώπων που παραιτήθηκαν ή απεβίωσαν, σύμφωνα με το άρθρο 14.

5. Στη δήλωση καταχωρίζονται, για κάθε συνδυασμό, το όνομα και το έμβλημά του, εφόσον αυτό υπάρχει.
6. Στη δήλωση, για κάθε υποψήφιο:
α) Καταχωρίζονται:
αα) Το όνομα, το επώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η ιδιότητα και η πλήρης διεύθυνση του προτεινόμενου ως υποψηφίου δημάρχου, δημοτικού συμβούλου, συμβούλου ή προέδρου δημοτικής κοινότητας, καθώς και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)

Βλέπετε κάπου να αναφέρεται πρόγραμμα ? Πλιάτσικο διαρκείας υπέρ των ήδη υφισταμένων αστικών πολιτικών κομμάτων, και Ο.Τ.Α βορά εν λευκώ στους επαγγελματίες ψεύτες, όμως , η Ιστορία κάποια στιγμή εκδικείται. Είναι γνωστό στη χώρα μας ότι κάθε συνδυασμός υπόσχεται οτιδήποτε προεκλογικά και μετεκλογικά πράττει άλλα αντί άλλων.

Παράδειγμα:Αναλογιστείτε τώρα ένα εθνικό, η περιφερειακό - τοπικό τηλεοπτικό κανάλι χωρίς πρόγραμμα , στο οποίο μπαίνουν καμιά 80αριά άτομα και κάθε ένας - μια κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι. Τι θα παρακολουθείται ? Τι θα υφίσταται ;Τι είναι το καθοριστικό που φέρνει την τηλεθέαση ? Μήπως είναι το πρόγραμμα σε συνάρτηση με τα πρόσωπα ;Αν λοιπόν σε ένα κανάλι - επιχείρηση - διότι και οι Ο.Τ.Α επιχειρήσεις είναι, το καθοριστικό για τηλεθέαση - άρα διαφημίσεις και έσοδα - είναι το πρόγραμμα, στην πολιτική είναι ο συνδυασμός ;Και τελικά τι ψηφίζει η κοινωνία χρηματοκιβώτια ? Πρόγραμμα ίσον τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις , και παράλληλα κάλυψη, τόσο των νομικών όσο και των προεκλογικών δεσμεύσεων...και όχι ψήφοι λόγω γνωριμίας, διότι στη συνέχεια δεν μπορεί να προκύψει ορθή λειτουργία και απόδοση της επιχείρησης. Τι να τον κάνω εγώ τον γνωστό σου, τον οποίο ψήφισες για τις δικές σου εξυπηρετήσεις, όταν δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις του ρόλου του ;Ζημιώνει την επιχείρηση Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βλάπτει την κοινωνία ενώ εξυπηρετείσαι εσύ και ο ίδιος ! Βλέπε όσα ίσχυσαν με τις Αντικειμενικές αξίες στον Δήμο της Γλυφάδας.

Χρειάζεσαι παράδειγμα αναφορικά με το δικό σου επάγγελμα , η είναι αυτονόητο ;


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η κυβέρνηση έκρυψε την επίσκεψη του ΟΑΣΕ στη χώρα μας για τις παρακολουθήσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">