ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για παραλία Χιλιαδού: Η διάκριση θα φέρει περισσότερες ξένες παραγωγές στην Ελλάδα


spanos

Η παραλία στη Χιλιαδού της Εύβοιας κατέκτησε το βραβείο EUFCN Location Award για το 2022. Η βράβευση από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Film Commission (EUFCN) πραγματοποιήθηκε σήμερα (20/02/2023) στην 73η Berlinale, με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) να αναγγέλλει με ιδιαίτερη χαρά τη βράβευση της παραλίας, όπου και γυρίστηκε μέρος της πολυβραβευμένης ταινίας του Σουηδού Ρούμπεν Έστλουντ, «Το τρίγωνο της θλίψης».

Ο περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, περήφανος για την επιτυχία της παραλίας της Εύβοιας, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» και είπε πως όλα ξεκίνησαν με αφορμή την ταινία του Ρούμπεν. «Κατά το μεγαλύτερό της μέρος η ταινία γυρίστηκε στην παραλία της Χιλιαδού και είχε τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά πέρασε και από τον Δήμο μας με μια σειρά από τρόπους, όπως και στο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων.

Και αυτή η ταινία, ούτε λίγο ούτε πολύ, απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και τώρα είναι υποψήφια για 3 Όσκαρ, Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Οπότε μέσα σε αυτή την παγκόσμια επιτυχία συνέβαλε, αλλά και αναδείχτηκε ταυτόχρονα η παραλία της Χιλιαδού και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και περήφανοι».

Κέρδισε ακόμα και τους… Peaky Blinders

Σχετικά με το αν περίμενε αυτή την νίκη, ο περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας δήλωσε ότι: «Ήταν μεγάλος ο ανταγωνισμός και επειδή ήταν πάρα πολύ όμορφες και οι υπόλοιπες τοποθεσίες που διαγωνίστηκαν – και στην τελική πεντάδα, αλλά και στην αρχή του διαγωνισμού, αλλά ήταν και συνδεδεμένες με παραγωγές επίσης πολύ σημαντικές, όπως οι Peaky Blinders, που όλοι γνωρίζουμε και άλλες ακόμη πάρα πολύ γνωστές ταινίες και σειρές. Οπότε, η Χιλιαδού κατάφερε κάτι σπουδαίο».

Έκλεισε λέγοντας: «Πιστεύουμε και δουλεύουμε για να προσελκύσει πάρα πολλές παραγωγές. Μάλιστα, η Στερεά Ελλάδα έχει αναρίθμητους προορισμούς και γνωστούς και άγνωστους».

Υπενθυμίζεται ότι το 2018, το ίδιο βραβείο έλαβε η Κέρκυρα με την τηλεοπτική σειρά, «The Durrells» κάνοντας ήδη δύο τις βραβεύσεις για τη χώρα μας από το 2017 που καθιερώθηκε ο θεσμός της καλύτερης Κινηματογραφικής Τοποθεσίας της χρονιάς από το EUFCN!

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/hHCdWo0
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για παραλία Χιλιαδού: Η διάκριση θα φέρει περισσότερες ξένες παραγωγές στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">