ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Τελευταίο αντίο» στον Σμηναγό του μοιραίου Phantom – «Είσαι ο ήρωάς μας»


KHDEIA-SOROS2

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς φίλοι, πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία λένε σήμερα, στον Γρανίτη Δράμας, το «τελευταίο αντίο» στον Σμηναγό, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Στάθη Τσιτλακίδη.  Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία με τον αδερφό του αδικοχαμένου ιπτάμενου να συγκινεί στον επικήδειο λέγοντας «είσαι ο ήρωάς μας, αυτός που μας έμαθε ότι το αδύνατο είναι δυνατό». Tο φέρετρο του μεταφέρθηκε στον ναό καλυμμένο με την ελληνική σημαία με συνάδελφό του να μεταφέρει το ξίφος και το πηλήκιό του ενώ στη συνέχεια η σορός του 31χρονου πιλότου του θα μεταφερθεί πεζή στο κοιμητήριο του χωριού.

Το πρωί στον ναό έφτασαν με όση δύναμη τους είχε απομείνει οι γονείς του Σμηναγού. Σπαρακτική ήταν η εικόνα της μητέρας που έλεγε το όνομα του παιδιού της κοιτώντας τον ουρανό ενώ ο πατέρας του μπήκε στην εκκλησία υποβασταζόμενος. Τραγική φιγούρα και η κοπέλα του που συντετριμμένη κρατούσε μια φωτογραφία του στα χέρια της.

«Ύστατο χαίρε» στον σμηναγό – Τραγικές φιγούρες οι γονείς του- Κουφέτα και λουλούδια στην κηδεία

Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε ολόκληρη την περιοχή ενώ από νωρίς το πρωί έφταναν στην εκκλησία δεκάδες στεφάνια από την οικογένεια, φίλους και τις στρατιωτικές αρχές. Η οικογένεια του άτυχου Σμηναγού αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει 1000 κουφέτα και λουλούδια σε όσους πήγαν για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη.

Οι κάτοικοι του χωριού είναι εκεί για να πουν το «ύστατο χαίρε» στον «πιλότο τους» που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή και που, όπως λένε, θεωρούσαν ότι κάθε φορά που άκουγαν αεροπλάνο να πετά ήταν μέσα σε αυτό. Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Τασούλα Κρητικού, ο κόσμος μιλά για έναν άριστο μαθητή, έναν χαμογελαστό και καλοσυνάτο νέο που από πολύ μικρός είχε ένα και μοναδικό όνειρο να γίνει πιλότος.

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Επιθυμία της οικογένειας ήταν να μην υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη της εξόδιου ακολουθίας.

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, τιμώντας τους δυο ήρωες αεροπόρους, τους απέδωσε τον ανώτατο βαθμό της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ονομάζοντάς τους Αντιπτεράρχους.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/cFiOn8E
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Τελευταίο αντίο» στον Σμηναγό του μοιραίου Phantom – «Είσαι ο ήρωάς μας» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">