ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θα σταλεί στη Βουλή η διερεύνηση ποινικών αδικημάτων πολιτικών προσώπων ?


Τέμπη: Μήνυση τραυματία καταλογίζει ποινικές ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών

Κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου που αγγίζει ακόμα και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για την τραγωδία στα Τέμπη

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που αγγίζει ακόμα και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για την τραγωδία στα Τέμπη κατέθεσαν σήμερα, Παρασκευή, οι δικηγόροι Θεόδωρος Μαντάς και Λουκάς Αποστολίδης οι οποίοι εκπροσωπούν μια από τις πολλές τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με την επιφύλαξη να δηλώσουν και παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στο πλαίσιο της κυρίας ανακριτής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με την μηνυτήρια αναφορά ζητούν, όπως επισημαίνουν, «την πλήρη διερεύνηση σε σχέση με την τέλεση πληθώρας ποινικών αδικημάτων, τελεσθέντων εξ οιουδήποτε υπαιτίου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού και συμμετόχου, με πράξεις ή δια παραλείψεως ανεξαρτήτως της θέσεως τους, είτε στην ιεραρχία των διοικήσεων του τριχοτομημένου ΟΣΕ, είτε στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη και την εποπτεία του, αφενός σε βάρος της εντολέως μας και αφετέρου εις βάρος των επιβατών του μοιραίου τραίνου “Intercity 62”».

Με την κίνηση αυτή όπως εκτιμάται ενδεχομένως να ανοίξει και ο δρόμος να σταλεί ο φάκελος στη Βουλή που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων πολιτικών προσώπων.

Το διαχρονικό πολιτικό πλιάτσικο στον ΟΣΕ μέχρι την δολοφονία

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Στον ΟΣΕ υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, όπως στον παρελθόντα χρόνο που υφίστατο πλιάτσικο διαρκείας ενός οργανισμού ο οποίος είχε έσοδα 100.000 εκ. και έξοδα 350.000 εκατομμύρια , έτσι και σήμερα για όσους αγνοούνται και όσους/ες έχασαν τη ζωή τους υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. 

Θα σταλεί στη Βουλή η διερεύνηση ποινικών αδικημάτων πολιτικών προσώπων ? Αν δεν σταλεί , και για πολλοστή φορά δεν προκύψουν πολιτικές ευθύνες τι ψηφίζεται ;

Πριν ψηφίσετε να ρωτήσετε τους πολιτικούς σας αν έχουν ταξιδέψει με τον ΟΣΕ και αν έχουν αφήσει έστω μια φορά τα δικά τους παιδιά να ταξιδέψουν με τον ΟΣΕ. Είναι ξεκάθαρο ό,τι το σύνολο των πολιτικών, καθώς και των οικίων τους προσώπων ταξιδεύουν οδικώς και αεροπορικώς, άρα εσείς τι ψηφίζεται είπαμε ;

Στη χώρα των νεοελλήνων γίνετε πλιάτσικο διαρκείας, άλλα πρέπει να ισχύουν και άλλα ισχύουν αρκεί να γίνετε ''η δουλίτσα'' κάθε επιτήδειου ! Οι ευθύνες παντού είναι κοινές , πολιτικο-κοινωνικές. Δεν μπορεί να φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη οι πολιτικοί που εσύ ψήφισες,  εσύ φροντίζεις να υποκρίνονται , και κυρίως εσύ θα τους ψηφίσεις πάλι ! Κάπου φταίει και η ίδια η κοινωνία. Μια κοινωνία που αξιώνει να βρίσκεται παντού ακόμα και αν δεν έχει πλήρη ικανότητα. Μια κοινωνία που ποτέ δεν σταθμίζει αξιακά σταθμίζει συμφεροντολογικά. Μια κοινωνία η οποία διαμορφώνει ανομία και διαπλοκή ώστε να αποκτήσει υπέρμετρα περιουσιακά στοιχεία αδιαφορώντας για τις ζωές των ανθρώπων. Μια κοινωνία που κουκουλώνει και όταν τα πράγματα βρεθούν σε οριακό σημείο αξιώνει ''να πέσουν κεφάλια'' ! 

Αρχικά να πέσει το δικό της σε όσες περιπτώσεις φέρει άμεσα την ευθύνη & παράλληλα των πολιτικών της που φέρουν την πολιτική ευθύνη.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θα σταλεί στη Βουλή η διερεύνηση ποινικών αδικημάτων πολιτικών προσώπων ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">