ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει διάβημα της Κομισιόν για «μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία»


Turkey Protest

Ερώτηση προς την Κομισιόν υπέβαλε η Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πρόσφατες «μαζικές συλλήψεις» από τις τουρκικές αρχές στελεχών και υποστηρικτών του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), δημοσιογράφων και δικηγόρων .

Στην ερώτηση, επισημαίνεται ότι ανάμεσα στις τελευταίες συλλήψεις είναι και εκείνες της Özlem Gündüz, αναπληρώτριας συμπρόεδρου του HDP και του Mahfuz Güleryüz, μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου του κόμματος. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται, τονίζουν οι ευρωβουλευτές, είναι ασαφείς καθώς η σχετική έρευνα της τουρκικής αστυνομίας διεξάγεται σε συνθήκες μυστικότητας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι «η τουρκική κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της απαγόρευσης του HDP, ενώ ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Σελαχετίν Ντερμιτάς βρίσκεται στον όγδοο χρόνο φυλάκισης του μολονότι η Τουρκία έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πέραν του Demirtaş, δεκάδες βουλευτές και χιλιάδες στελέχη βρίσκονται επίσης στη φυλακή».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν, στις 25 Απριλίου, σε μαζικές συλλήψεις άνω των 125 ατόμων σε 21 διαφορετικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, δικηγόρων, πολιτικών στελεχών και υποστηρικτών του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Η Επιτροπή ερωτάται:

«Πώς αντιδρά στην οργανωμένη επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας που οδήγησε σε μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων, δικηγόρων και πολιτικών στελεχών και αν σκοπεύει να προβεί σε διάβημα προς την τουρκική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι για ακόμη μια φορά καταπατώνται οι δημοκρατικές ελευθερίες στην Τουρκία».

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/dCtKpfl
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει διάβημα της Κομισιόν για «μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">