ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αθωώθηκαν Ηλ. Κασιδιάρης, Ν. Μιχαλολιάκος και Π. Ηλιόπουλος για υπόθεση υποκίνησης ρατσιστικού μίσους


Nikos Michaloliakos, Iias Kasidiaris

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος για υπόθεση υποκίνησης ρατσιστικού μίσους, μια υπόθεση ήσσονος σημασίας. Στην πρόταση της η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν προέκυψε ενοχή του Κασιδιάρη από δηλώσεις, ενώ ο συνήγορος του ανέφερε ότι τέτοιες φράσεις έχουν ειπωθεί απο το σύνολο του κοινοβουλευτικού κόσμου εναντίον του Ερντογάν.

Αποχώρησε ο Ηλιας Κασιδιάρης εν μέσω επευφημιών από υποστηρικτές του. Καθόλου τυχαία η επιλογή του καταδικασμένου ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη να εμφανιστεί στη δίκη που δικάζεται μαζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, επίσης καταδικασμένους ως διευθυντή και μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Η δίκη προέκυψε μετά από μήνυση του Παναγιώτη Δημητρά, του επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι. Oι τρεις καταδικασμένοι είχαν αποκαλέσει μέσα στη Βουλή το 2018 μειονοτικούς βουλευτές ως «Τούρκους πράκτορες».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επέλεξε να εμφανιστεί σε μία δίκη που δικάζεται για πλημμεληματική κατηγορία και όχι στην κύρια δίκη, αυτή της Χρυσής Αυγής που δικάζεται για εγκληματική οργάνωση και έχει καταδικαστεί ήδη ως διευθυντής της σε πρώτο βαθμό.

Στον Άρειο Πάγο κρίνεται σήμερα η τύχη του κόμματός του, μετά από προσφυγή που κατατέθηκε σε βάρος του.

Προσφυγή κατά του κόμματος που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης με τίτλο «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» κατέθεσε το κόμμα «Έλληνες», του Δημήτρη Μιχάκη. Ζητά να αναγνωριστεί το δικό του κόμμα ως δικαιούχος του ονόματος “Έλληνες” και να αφαιρεθεί η ονομασία από το κόμμα που ίδρυσε ο Κασιδιάρης.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, προσφυγή σε βάρος του Δημήτρη Μιχάκη κατέθεσε και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Σήμερα το Α1 Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφασίζει για τις προσφυγές των Κασιδιάρη και Μιχάκη.

Με απόφασή του ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές, το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, καθώς είχε υποκλέψει την επωνυμία από άλλο κόμμα και χρησιμοποίησε παράνομα ως σύμβολο, το αστέρι της Βεργίνας.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/8VusMzc
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αθωώθηκαν Ηλ. Κασιδιάρης, Ν. Μιχαλολιάκος και Π. Ηλιόπουλος για υπόθεση υποκίνησης ρατσιστικού μίσους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">