ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στη χώρα του ''ό,τι δηλώσεις είσαι'' !


Στη χώρα του ''ό,τι δηλώσεις είσαι'' , και ειδικότερα αν έχεις και ''άκρες'', είτε κομματικές, είτε μιντιακές, μπορείς να φιγουράρεις σε οτιδήποτε γουστάρεις και επιθυμείς κάλεσα το 1555 !

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Το 1555 που λές θεσπίστηκε επί ''γαλάζιας'' διακυβερνήσεως, πριν από ένα χρόνο, και υποτίθεται ό,τι είναι το νούμερο ώστε ''να βγάζεις άκρη'' σε μια χώρα που είναι γνωστό σε όλους μας ότι πάνε μπροστά μόνο όσοι/ες έχουν άκρες !

Το καλώ και έπειτα από 10 λεπτά μηνυμάτων ,  ρομποτικών συστημάτων, ηχογραφημένων ανακοινώσεων καθώς και ενοχλητικής μουσικής τελικά ομιλώ με κάποιον αρμόδιο.

Στο 1555 βγάζεις άκρη !

Το 1555 οργανώθηκε ως ενιαίος αριθμός εξυπηρέτησης πολιτών για εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά θέματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των εποπτευόμενων φορέων ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ.

Έπειτα από αρκετή ώρα τελικά το μήνυμα που απορρέει από την τηλεφωνική συνομιλία είναι: 

Yπάρχουν πολλές αιτήσεις πολιτών, αναφορικά με την διακοπή από τον ΟΠΕΚΑ του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, κ.α. επιδομάτων λόγω αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες τιμών ζώνης σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Στις αιτήσεις των πολιτών δεν θα απαντήσουν μεμονωμένα, όπως μου εξήγησαν και μου ανέφεραν ό,τι θα προβούν σε μια απάντηση επί του συνόλου των αιτήσεων.

Με βασικό δεδομένο ότι έχουν προκηρυχθεί εκλογές ποιός θα απαντήσει ; Ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος δεν έχει απαντήσει επί τριετία, η θα απαντήσει ο επόμενος υπουργός έπειτα από τις εκλογές του Μαϊού ; Θα απαντήσει η επόμενη κυβέρνηση και οι επόμενοι αρμόδιοι ? Και γιατί δεν έχουν διευθετήσει το ζήτημα επί σειρά ετών , μήπως δεν το γνωρίζουν ;

Υπάρχει πλαφόν αιτήσεων ;

Πρέπει να γίνει συγκεκριμένος αριθμός αιτήσεων ώστε να προκύψει μια απάντηση είτε η διευθέτηση του ζητήματος ; Υπάρχει συγκεκριμένο πλαφόν αιτήσεων ώστε να ενημερώσουμε το κόσμο να κάνει μαζικά αιτήσεις στο 1555 ; Μήπως ουσιαστικά έπρεπε να κατέβουμε εμείς στις εκλογές ώστε να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα ;


Η αλλαγή
 με άμεση επίπτωση τόσο σε αυξήσεις  στις τιμές ζώνης και συνακόλουθα στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε όλες τις περιοχές της χώρας μας έχει άμεση επίπτωση τόσο στην φορολογία της ακίνητης περιουσίας όσο και στις επιδοματικές πολιτικές.


Δήμος Γλυφάδας

Όταν σε τοπικό επίπεδο στοχοποιούν για τους δικούς τους μικροπολιτικούς σκοπούς το Υπουργείο Οικονομικών , εμείς , αναφορικά με τον Δήμο Γλυφάδας, καθιστούμε υπεύθυνους τόσο τους διοικούντες όσο και αντιπολιτευόμενες παρατάξεις.

Αν είχαν περάσει στο Δ/Σ έγκαιρα το θέμα και είχε συζητηθεί , δεδομένου ότι είχαν επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών από τις 10/03/2020 αναφορικά με τις αντικειμενικές αξίες στην πόλη της Γλυφάδας θα είχε προκύψει απόφαση από το 2020 η οποία θα είχε σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο και ενδεχομένως θα ίσχυε κάτι διαφορετικό.

Μαύρο στα κόμματα εξουσίας - Μαύρο στον Χατζηδάκη

Σε αυτές τις εκλογές ''μαυρίζουμε'' το κυβερνών κόμμα το οποίο αντί να συμβάλει την τοπική μας κοινωνία στράφηκε σε βάρος της , το αντίστοιχο και για σειρά έτερων αστικών πολιτικών κομμάτων εξουσίας, τα οποία αντί να συμβάλουν καθοριστικά γνωρίζουμε άπαντες τα πεπραγμένα τους σε τοπικό επίπεδο και θα ψηφίσουμε ανερχόμενα και μικρά κόμματα.

Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ό,τι ακόμα και σε υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας μας οι αντικειμενικές αξίες έχουν αυξηθεί υπέρμετρα. Υπουργικό συμβούλιο δεν γίνετε στη χώρα μας ; Ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει εικόνα όσων ισχύουν από το 2021 ?

Στη χώρα του ό,τι δηλώσεις δεν επικροτούμε ''παράγκες'' και τα προσωπικά συμφέροντα των επιτήδειων.

ΥΓ: Όλοι αυτοί οι άεργοι - αργόμισθοι - επαγγελματίες της πολιτικής , καθώς και πλειάδα συνταξιούχων απομυζούν τα κοινά τον Ο.Τ.Α και τη χώρα μας, ενώ, είτε δεν έχουν την διαχειριστική ικανότητα είτε διέπονται από δόλο. Είτε η διαχειριστική ανικανότητα, είτε και ο δόλος αποφέρουν επιπτώσεις σε χιλιάδες πολιτών και αποτελούν έναυσμα δικαστικής προσφυγής. Ειδικά όταν ένα κόμμα έχει μοιράσει με την σέσουλα εκατομμύρια σε ειδικές ''κατηγορίες'', είτε με λίστες Πέτσα είτε λόγω covid.

- Δήθεν ''προοδευτικοί'' πότε υπήρξε έστω και ίχνος εκπροσώπησης της τοπικής μας κοινωνίας από το 2014 έως και σήμερα ; Πέραν των οκτώ ετών συμβάλεται στην καρατόμηση του δικαίου και έχετε κάνει ''ομπρέλα'' σας την δικαιοσύνη. Ποια δικαιοσύνη επικαλείστε ; Μήπως πάσχετε από τύφλωση και δεν βλέπετε την πλειάδα εξυπηρετούμενων της ''γαλάζιας'' παρατάξεως που στέκονται στο πλάϊ σας ; Δεδομένου ό,τι οι περισσότεροι εξ' αυτών είναι Νεοδημοκράτες δεν είναι σαφές τι συμβάλεται και εξυπηρετείται και εσείς ;

- Σας αποκαλώ ''δήθεν'' διότι εσείς ευθύνεστε ακόμα και για το ζήτημα που έχει προκύψει με την αντικειμενική αξία , διότι εσείς είχατε αμετάβλητο το όριο των 90.000 χιλιάδων επί μια πενταετία. Γιατί δεν είχατε όριο τις 150 - 200 χιλιάδες αντικειμενική αξία για όλους κ.κ. της φερόμενης δικαιοσύνης δεδομένου ότι λέτε ''δικαιοσύνη παντού'' ?

- Επί μια πενταετία πλειάδα στελεχών εμπλούτιζαν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα σεντούκια , τα χρηματοκιβώτια και τους προσωπικούς τους κωδικούς ενώ πολλά και διάφορα παρέμεναν αμετάβλητα, και ειδικότερα το δίκαιο. Ένα τμήμα της νεοελληνικής κοινωνίας - στελέχη κομμάτων - παράγοντες βρέθηκαν στην ''πρώτη εθνική'' , και αναφορικά με το υπόλοιπο τμήμα το υποβάθμισαν οι ίδιοι/ες εκτός κατηγορίας !

- Ενώ τηλεφωνώ δωρεάν στο 1555 ήδη πρωϊνιάτικα μου έχουν φύγει από τη τσέπη 100 ευρώ με το καλημέρα , και παράλληλα , ενώ απουσιάζω από την τοπική μας κοινωνία στη γειτονιά μας ο Ο.Τ.Ε προεκλογικά τοποθετεί οπτική ίνα ! Τελικά ήρθε η οπτική ίνα και στην περιοχή μας τι να κάνουμε όμως σήμερα ? Να κάνουμε Προπαγάνδα με την ΑΙ ; Mόνο τα fake καθώς και οι Fake εξαπλώνονται και ενυπάρχουν στη νεοελληνική πραγματικότητα, όσοι έχουν σημαία τους την αλήθεια για δαύτους προκύπτει ''σταύρωση''.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στη χώρα του ''ό,τι δηλώσεις είσαι'' ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">