ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βροχερές οι πρώτες ημέρες του Μάη


umbrella

Βροχερές οι πρώτες ημέρες του Μαΐου σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Σήμερα οι βροχές θα αρχίσουν από τα δυτικά, θα επηρεάσουν αρκετές ηπειρωτικές περιοχές. Τη νύχτα στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Η Τετάρτη προβλέπεται να είναι η πιο βροχερή ημέρα της εβδομάδας. Πιθανόν οι καταιγίδες στα δυτικά να είναι ισχυρές. Θα βρέξει και την Πέμπτη και στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας .

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός με βοριάδες στο Αιγαίο, θα παρουσιάσει βελτίωση. Είναι πολύ πιθανόν στην Αττική να σημειωθούν βροχές κατά διαστήματα από την Τρίτη έως και την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά  για σήμερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες όπου από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες και πιθανότητα καταιγίδας από το απόγευμα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία  έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές  με τοπικές βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/uKkIUNv
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βροχερές οι πρώτες ημέρες του Μάη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">