ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καταδικάστηκε ο Γ. Παπαχρήστος για τα ψεύδη περί «βίλας Τσίπρα»


Απολύτως ψευδή και συκοφαντικά έκρινε το Πολυμελές Πλημμελειοδικείο τα δημοσιεύματα του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στα «Νέα», περί δήθεν αγοράς πολυτελούς βίλας στο Σούνιο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. 

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο δημοσιογράφος ενήργησε με δολιότητα παρουσιάζοντας εν γνώσει του ψευδή στοιχεία και πληροφορίες, προκειμένου να εμφανίσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως διαπλεκόμενο και υποκριτή πολιτικό.

Η δικαστική απόφαση υποχρεώνει τον κ. Παπαχρήστο να καταβάλει στον κ. Τσίπρα χρηματική αποζημίωση 20.000 ευρώ.

Είναι η δεύτερη καταδίκη δημοσιογράφου για το ίδιο θέμα. Αλλο δικαστήριο είχε καταδικάσει πρόσφατα τον εκδότη-ιδιοκτήτη της εφημερίδας  «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη να καταβάλει αποζημίωση και να αναρτήσει στο σάιτ της εφημερίδας επανορθωτικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της νέας απόφασης, ο Γιώργος Παπαχρήστος προσπάθησε να δημιουργήσει εν γνώσει του υπόνοιες με συκοφαντικούς και ψευδείς ισχυρισμούς ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αγοράσει έναντι του ποσού των 1,2 εκατ. ευρώ το εν λόγω ακίνητο, ενώ δεν υπήρχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Στο δικαστήριο αποδείχτηκε ότι ο κ. Τσίπρας είχε νοικιάσει για 4 χρόνια αυτή την κατοικία, με μισθωτήριο που είχε κατατεθεί στην εφορία.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι «το μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλό, δεδομένου ότι η επίδικη οικεία μισθώθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή για 4 έτη και προκαταβλήθηκαν τα μισθώματα των τριών πρώτων ετών».

Επίσης, αναφέρονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ακινήτου, από τα οποία καταδεικνύεται ότι δεν πρόκειται για πολυτελή κατοικία. Γίνεται επιπλέον σύγκριση με τα μισθώματα άλλων ιδιαίτερα πολυτελών οικημάτων της περιοχής για τα οποία το μηνιαίο μίσθωμα είναι ελάχιστα υψηλότερο των 500 ευρώ.

«Εν γνώσει του ψευδείς και συκοφαντικοί» χαρακτηρίζονται οι ισχυρισμοί του Γιώργου Παπαχρήστου, ότι η ανακαίνιση της επίδικης κατοικίας κόστισε γύρω στο 1 εκατ. Επισημαίνεται ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήταν σε καμία περίπτωση σε θέση να καταβάλλει το ποσό αυτό για την ανακαίνιση του ακινήτου ή του 1,2 εκατ. ευρώ για την αγορά του, όπως ισχυρίστηκε ο Γ. Παπαχρήστος, γεγονός που προκύπτει ιδίως από το σύνολο των εσόδων και των καταθέσεων σε τραπεζικά ιδρύματα του ιδίου και της συντρόφου του, όπως εμφαίνονται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Παπαχρήστος εν γνώσει του προσπάθησε να εμφανίσει τον κ. Τσίπρα ως διαπλεκόμενο και υποκριτή πολιτικό. Ισχυρίστηκε ψευδή γεγονότα, ότι δηλαδή ο κ. Τσίπρας μετακόμισε από το διαμέρισμα του στην Κυψέλη σε υπερπολυτελή βίλα στο Σούνιο, για την οποία ο κ. Παπαχρήστος άφησε υπόνοιες ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αγόρασε και ανακαίνισε μέσω κατασκευαστικής εταιρείας, που ανήκει σε εισηγμένο στο χρηματιστήριο κατασκευαστικό όμιλο.

Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Παπαχρήστος δεν ενήργησε σύμφωνα με τις αρχές της αντικειμενικής πληροφόρησης και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που επιβάλλουν το σεβασμό προς την αλήθεια και την υποχρέωση κάθε δημοσιογράφου να εξακριβώνει πριν από τη δημοσίευση την αλήθεια των γεγονότων που ισχυρίζεται. Δεν προέβη σε ενδελεχή και επισταμένη έρευνα σχετικά με την αλήθεια ή μη των περιστατικών που ισχυρίστηκε. Αντιθέτως, παρουσίασε ως πραγματικά γεγονότα περιστατικά που ποτέ δεν συνέβησαν, παραλείποντας υπαιτίως να διασταυρώνει οποιεσδήποτε πληροφορίες είχαν περιέλθει σε γνώση του και να ελέγξει τη βασιμότητά τους.

Επίσης, επισημαίνεται ότι ο δημοσιογράφος «δεν ζήτησε ποτέ την άποψη του κ. Τσίπρα» πριν τη δημοσίευση των ψευδών δημοσιευμάτων. Το γεγονός ότι οι σχετικοί ισχυρισμοί του διατυπώθηκαν με τη μορφή διασταυρωμένης μετά από δημοσιογραφική έρευνα πληροφορίας, με επίκληση μαρτυριών και λοιπών στοιχείων από κατοίκους της περιοχής καταδεικνύει ότι τα λεγόμενά του δεν συνιστούν απλή δημοσιογραφική υπερβολή, αλλά σκόπιμη επίθεση κατά του προσώπου του ενάγοντος.

Στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται τέλος λόγος και για «εμμονή του Γ. Παπαχρήστου στην προσβολή της προσωπικότητας του Αλέξη Τσίπρα διά του ισχυρισμού ψευδών και συκοφαντικών σε βάρος του γεγονότων» όπως επίσης ότι τα ψευδή γεγονότα που ισχυρίστηκε εν γνώσει της αναλήθειάς του ο κ. Παπαχρήστος έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη του κ. Τσίπρα. 

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Αν θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι τον προσβάλουμε και εμείς λέγοντας την απόλυτη αλήθεια να μας κάνει και εμάς μήνυση. 

Άλλωστε είναι γνωστό τοπικά ότι αιρετοί του δήμου Γλυφάδας, καθώς επίσης, διαχρονικά υβριστές και συκοφάντες δήθεν τοπικοί ''εκδότες'', παράλληλα έτερων προσώπων, (συνεργάτες - εξυπηρετούμενοι και τσιράκια δημάρχου - αντιδημάρχων - αιρετών της ΝΔ), έστησαν από κοινού τοπικά μια σκευωρία την περίοδο που αναρτούσε η σελίδα μας αυτόματα μέσω της ΑΙ από το email glyfadaweb@gmail.com , ανάρτησαν άσεμνο περιεχόμενο κατά του δημάρχου, το αναδημοσίευσαν στους προσωπικούς τους τοίχους στο Facebook και στη συνέχεια έστησαν μια ολόκληρη επιχείρηση λάσπης - συκοφαντιών επί σειρά μηνών καθώς και μηνύσεων με την συμβολή τοπικών Α/Τ , καθώς και ''γαλάζιων'' δικαστικών.

Αν δείτε την ''δικαιοσύνη'' που επικαλείται ο κ. Τσίπρας να μου γράψετε !

Σημειώνω ότι τα κατάπτυστα υβριστικά και συκοφαντικά τοπικά δημοσιεύματα τα αναρτούσαν από τον τέταρτο όροφο του Δημαρχείου Γλυφάδας οι ίδιοι οι αιρετοί σε καθεστώς ανωνυμίας, με τις κουκούλες, οι οποίοι έναντι συγκεκριμένου χρηματικού ποσού έχουν εξαγοράσει την συκοφαντικού χαρακτήρα ιστοσελίδα, την οποία αναγράφουν ως ''εφημερίδα της Γλυφάδας''.

Δεδομένου ότι παράλληλα με τον υποφαινόμενο  επί σειρά μηνών είχαν καθυβρίσει,  λασπώσει,  συκοφαντήσει πληθώρα στελεχών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης το σύνολο των αισχρών λασπογραφημάτων. Από το Υπουργείο εστάλησαν στην Εισαγγελία, και όπως διαπίστωσα, και έχω τα αποδεικτικά στοιχεία, πέσαμε σε μέλος της γνωστής ''γαλάζιας'' συντεχνίας. Η υπόθεση στο αρχείο , ενώ οι στημένες μηνύσεις των εν λόγω εκδικάζονται !

Ρε Τσίπρα και Συριζαίοι ποια δικαιοσύνη επικαλείστε και επί του παρόντος όπως και το 2014 ;Οι σύντροφοί σας ακόμα και έπειτα από την διασταύρωση των στοιχείων δημόσια από τον Π. Γιάχο συνεχίζουν να παριστάνουν τον αδαή. Είναι σαφές ότι γνωρίζουν, το θέμα πλέον είναι κατά πόσο συμμετάσχουν και οι ίδιοι λόγω ανοχής και αδιαφάνειας !

Εμείς κάναμε τη ζωούλα τη δική σας ;Ενώ μας υποσχεθήκατε ''δημοκρατία - δικαιοσύνη - αλληλεγγύη'' , οι δικές μας οι ενοικιαζόμενες βίλες πληρωμένες για τρία χρόνια με μετρητά υπήρξαν, η μήπως υπήρχε δικαιοσύνη επί διακυβερνήσεώς σας σύμφωνα με τα προαναφερόμενα κ.α. πολλά ;

Γνωρίζεται και γνωρίζουμε ότι οι εμμονές ορισμένων δεν είναι προϊόν προσωπικής κρίσεως ενυπάρχουν πολλά περισσότερα , στον αντίποδα όσα ισχύουν στον Δήμο της Γλυφάδας με την ανοχή και την συμβολή και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ.

ΥΓ: Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει, ανέχεται, και καλύπτει φαιδρές καταστάσεις. Είναι γνωστό ότι αιρετός του Δήμου Γλυφάδας πρόσφατα έχει καταγγείλλει δημόσια όσα ισχύουν στον Δήμο Γλυφάδας σε πολιτικό επίπεδο από στελέχη της ΝΔ με τις ''κουκούλες'' , άρα πιστοποιείται και επίσημα. Ποιά δικαιοσύνη ? Θα στήνουν σκευωρίες και υπάρχει δικαιοσύνη ; 

Για όσους ενδιαφέρεστε αναλυτικότερα:

Οι ύβρεις που συνόδευαν επί σειρά μηνών το Συριζαίος , πλήν όλων των υπολοίπων , αφορούσαν άμεσα την τοπική ΟΜ και κάναμε τις διαπιστώσεις. Προσωπικά είχα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 - 2016 όμως δημόσια με συνόδευε το ''συριζαίος'', άρα δεν αφορούσαν εμένα προσωπικά οι ύβρεις αφορούσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αναφέρω ονόματα για ευνόητους λόγους, όμως, το στημένο καθεστώς, για την όποια έκταση και ανταπόκριση έχει, συνεχίζει να υφίσταται. Υπάρχει αυτοδιοίκηση με γνώμονα τον Δήμο και τους δημότες , η υφίσταται το απόλυτο της διαπλοκής και της διαφθοράς ; Λέτε να μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη στην σημερινή πραγματικότητα ; 

Ορισμένα στελέχη της ΝΔ και οι υποστηρικτές τους , ( ασφαλώς όμοιοι ), κήρυξαν μεταξύ τους πόλεμο , ( γνωστοί οι λόγοι ), και αντί να πληρώσουν τις συνέπειες οι ίδιοι τις πληρώνω για πολλοστή φορά εγώ , ενώ στον αντίποδα έτεροι γεμίζουν τα σεντούκια κάνοντας τον ''Κινέζο'' και τον αδαή. Τον Οκτώβρη θα έχουν το θράσος να εμφανιστούν ως τι ακριβός ; Ως υποψήφιοι ανοχής  και συμμετοχής στις σκευωρίες και τις απάτες των νεοδημοκρατών σε βάρος των δημοτών για τον Δήμο του μέλλοντος ; 

Η Δικαιοσύνη που επικαλείστε από τον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον τύπου bollywood πρέπει να είναι 

Δεν υπήρξε ούτε μια τοποθέτηση για τις ειδικές συμβάσεις διαρκείας σε κολλητούς και βαλτούς της ΝΔ, δεν υπήρξε κάλυψη της εντολής της τοπικής μας κοινωνίας καθώς και του προεκλογικού προγράμματος, ενώ υπήρξε και υφίσταται η τάση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται ''δια ζώσης'' με τα στελέχη της ΝΔ ! Δεν γνωρίζω αν έκαναν από κοινού την πλαστογραφία προγράμματος αφαιρώντας την παράγραφο που ψηφίσαμε, γνωρίζω όμως ότι έγινε από κομματάρχη της τοπικής ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ήταν διαχειριστής της παραταξιακής σελίδας.

Αν δεν έχουμε να κάνουμε με κάπηλους τι υφίσταται ; Το ορθό για όσους δεν είναι απατεώνες είναι να έχουν αναρτημένο αυτούσια το πρόγραμμα των δημοτικών εκλογών του 2014  , όπως ψηφίστηκε από την τοπική μας κοινωνία , και παράλληλα από δίπλα το πρόγραμμα του 2019.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πλέον πολιτεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της ΝΔ, το έκαναν με το κόμμα Καμμένου το κάνουν και σήμερα. Στην εποχή της καθολικής καπηλείας της αριστεράς. Επί της ουσίας είστε συνεργάτες με τους νεοδημοκράτες, μαζί ψηφίσατε τα μνημόνια και το ξεπούλημα του Ελληνικού.

Από την εξυπηρέτηση των εκτός στις κουκούλες

Προσωπικά δεν εμφανίστηκα ως ''Εφημερίδα της Γλυφάδας'' και άτομο το οποίο εξυπηρετεί τα στενά κομματικά συμφέροντα της εκάστοτε διοικούσας παρατάξεως. Εμφανίστηκα ως δημότης ο οποίος καταγγέλλει την φαιδρότητα της κομματοκρατίας στον Ο.Τ.Α. Δήμος Γλυφάδας. Το αντίστοιχο που έκανα επί δεκαετίες διωκόμενος στα ερτζιανά. Εκείνη την εποχή φαινομενικά υπήρχαν ''συνοδοιπόροι'', σήμερα είναι αυταπόδεικτο ότι υπάρχουν κάπηλοι. 

Τι άλλο μπορεί να λογίζεται επί δεκαετίες να αξιώνουν τις ψήφους των συμπολιτών μας και έπειτα της εκλογής τους να διαμορφώνουν διαπλοκή και την εξυπηρέτηση ατόμων - συμφερόντων εκτός του Δήμου ; Η πλειονότητα των εξυπηρετούμενων από την εκάστοτε δημοτική αρχή - παρατάξεις , και του ΣΥΡΙΖΑ , ήταν και είναι δημότες άλλων δήμων - περιοχών ! 

Είναι γνωστή η τάση των νεοελλήνων. Το ξένο είναι πιο καλό, και το τηρούν ακόμα και με τους ξενόφερτους δημάρχους, όμως και οι ίδιοι/ες ξενόφερτοι/ες είναι για την Γλυφάδα. Όταν οι ξενόφερτοι/ες εκλέγουν ξενόφερτους και τα παραγόμενά τους ξενόφερτα είναι και ξένους υπηρετούν. Μην ενοχλείστε που σας κυβερνούν οι ξένοι και όλα ξεπουλήθηκαν στους ξένους εσείς το διαμορφώσατε. Η διαμόρφωσή σας ''Έξω οι Αμερικάνοι και ζήτω οι Φριτς''. Ο υποφαινόμενος δεν είπε ποτέ το έξω οι αμερικάνοι, και άλλωστε πως θα μπρούσε να το πεί δεδομένου ότι μεγάλωσε δίπλα - με γείτονες οικογένειες αμερικανών ! Οι άνθρωποι δεν έχουν να χωρίσουν κάτι, οι πολιτικοί διαμορφώνουν την πόλωση και τους πολέμους.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καταδικάστηκε ο Γ. Παπαχρήστος για τα ψεύδη περί «βίλας Τσίπρα» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">