ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποχή, εποικοδομητική (θετική αποχή)


Αποχή, εποικοδομητική (θετική αποχή) στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κατά κανόνα, όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε σχέση με την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας εγκρίνονται ομόφωνα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μια χώρα της ΕΕ μπορεί να επιλέξει να απέχει από την ψηφοφορία για συγκεκριμένη δράση χωρίς να την παρεμποδίζει. Αυτό θα μπορούσε να προκύψει, για παράδειγμα, όταν η ΕΕ προτείνει να καταδικάσει τις δράσεις μιας τρίτης χώρας.

Δυνάμει του άρθρου 31 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), η χώρα που απείχε εποικοδομητικά μπορεί να χαρακτηρίσει την αποχή της μέσω επίσημης δήλωσης. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν υποχρεούται να εφαρμόσει αυτήν την απόφαση, αλλά αποδέχεται ότι η απόφαση δεσμεύει την ΕΕ.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB 2023

Προπαγάνδα μεγατόνων καθημερινά στα media για όσους απέχουν από τις εθνικές εκλογές, ενώ είναι σαφές ότι η Αποχή είναι πολιτική πράξη. Το διαβάσατε και πιο πάνω, και μάλιστα χαρακτηρίζεται εποικοδομητική (θετική αποχή).

«Κυβερνώντες δεν είναι αυτοί που ψηφίζουμε εμείς. Αυτούς, προτού τους εκλέξουμε εμείς, τους έχουν επιλέξει άλλοι, πιο ισχυροί. Αυτοί οι ‘’άλλοι‘’ είναι σήμερα οι κυβερνώντες και υπήκοοί τους είναι οι πολιτικοί και οι πολίτες των διάφορων εξαρτημένων κρατών».

Γνωστή Γερμανική αλυσίδα super market που ανήκουν στον όμιλο Schwarz έπειτα από το εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών  άλλαξε τα καρότσια και τα αντικατέστησε με μπλέ ''γαλάζιου'' χρώματος ! Τυχαίο. Δεν νομίζω !     

«Η Αποχή είναι πολιτική πράξη. Άρα, ως πολιτική «πράξη», θα πρέπει να «παράγει» και «αποτέλεσμα». Πραγματικό πολιτικό «αποτέλεσμα» και όχι απλά να καταγράφεται σαν στατιστικό μέγεθος στους καταλόγους των υπουργείων. Απλά πρέπει να έχεις τη λογική να κάνεις την «πράξη», η οποία «παράγει» το αποτέλεσμα αυτό. 

Το 2019, η κυβέρνηση της ΝΔ ψηφίστηκε από 2.251.618 πολίτες οι οποίοι αντιστοιχούν μόνο στο 22,5% επί του συνόλου των 9.985.538 ψηφοφόρων. Αντιστοίχως, στις Εκλογές του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 1.926.526 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 19,2%, επί του συνόλου των εχόντων δικαίωμα ψήφου.

Παραβλέποντας αυτή την κραυγαλέα Αποχή η ΝΔ καυχήθηκε, ότι έλαβε ποσοστό 39,85% στις Εκλογές του 2019, ενώ στην πραγματικότητα το ποσοστό της ήταν 22, 5% (!), το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πλειοψηφία στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Το αντίστοιχο «κυβερνητικό» ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μικρότερο. Και τα δύο αυτά κόμματα σχημάτισαν κυβερνήσεις φανερής λαϊκής μειοψηφίας. 

Η αποχή είναι πράξη αποδοκιμασίας αναφέρουν στα μίντια ως προπαγάνδα , όμως , η αποχή είναι αυτούσια πολιτική πράξη σε μια χώρα που κυβερνούν μειοψηφίες.

Άρθρο 1.1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Τι μας λέει λοιπόν αυτό το άρθρο; Ότι το πολίτευμά μας είναι δημοκρατικό και άρα την λειτουργία του την διέπει η «αρχή της πλειοψηφίας». Ποιος είναι κυρίαρχος με βάση αυτό το άρθρο; Ποιος δηλαδή είναι κυρίαρχος και πρέπει να λειτουργεί με δημοκρατικό και άρα με πλειοψηφικό τρόπο; Ο λαός. Ο λαός είναι κυρίαρχος και για να «παράγει» αποφάσεις, πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά.

Αποφάσεις, οι οποίες έχουν σχέση με την ταυτότητα αυτών, που ασκούν εξουσία. Η «πράξη», δηλαδή, των διαφορετικών διατάξεων αυτού του θεμελιώδους συνταγματικού νόμου βγάζει ένα και μόνον «αποτέλεσμα». Ο ΛΑΟΣ είναι κυρίαρχος και αποφασίζοντας δημοκρατικά και άρα με την λογική της πλειοψηφίας, «διορίζει» τις εξουσίες που θα τον κυβερνήσουν.

Πρωτεύουσα έννοια δηλαδή του Συντάγματος δεν είναι η έννοια της Δημοκρατίας, αλλά η έννοια της λαϊκής Κυριαρχίας, η οποία εκφράζεται μέσα από την δημοκρατική λειτουργία. Όλα γίνονται για τον ΛΑΟ και απλά η Δημοκρατία είναι η «συμφερότερη» μέθοδος. Αν ο λαός αποφασίσει ότι θέλει Βασιλιά, τότε η Δημοκρατία μπαίνει στο «ντουλάπι». Ο κυρίαρχος λαός κάνει ό,τι θέλει. Όμως, η έννοια της κυριαρχίας είναι απόλυτη. Δεν υπάρχει κυριαρχία «αλά κάρτ». Δεν υπάρχει Κυρίαρχος «αν και εφόσον».

ΠΟΣΟ MALAKAS ΕΙΣΑΙ + ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΣΑΙ !

Είσαι ο Κυρίαρχος Λαός, το ΑΦΕΝΤΙΚΟ δηλαδή. Ναι;

Σπίτι σου το Κράτος ΣΟΥ.

Κύριος του σπιτιού σου είσαι και ανά τακτά χρονικά διαστήματα σου παρουσιάζονται – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ παρακαλώ Υπηρέτες να ΣΕ υπηρετήσουν και σου υπόσχονται πόσο ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΟ θα έχουν το σπίτι ΣΟΥ !

Κι εσύ ΕΚΛΕΓΕΙΣ αυτόν που θεωρείς καλύτερο , αλλά στην πραγματικότητα αυτόν που σου ΤΑΖΕΙ τα περισσότερα ! Αυτόν που σε ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ όσο γίνεται ΑΠ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ.

Έτσι λοιπόν ΕΚΧΩΡΕΙΣ όλη την Κυριότητα ΣΟΥ – το να είσαι Αφεντικό δηλαδή, στον υπηρέτη ΣΟΥ, στον μπάτλερ ΣΟΥ και κάνεις αυτόν ΑΦΕΝΤΙΚΟ !

Μ Ο Ν Ο το ΑΦΕΝΤΙΚΟ έχει ΕΥΘΥΝΕΣ.

Ο υπάλληλος (= ο ΥΠΟ άλλον), η μόνη του «ευθύνη» είναι να υπακούει στις εντολές που του δίνονται ! Διανοείται ποτέ ένας υπηρέτης να παρακούσει την συμφωνία με το αφεντικό ; Σούζα δεν στέκεται μπροστά του ;

Ρε malaka, ΕΣΥ είσαι το αφεντικό, ΕΣΥ είσαι η εξουσία κι' όμως έγινες ΕΣΥ, ο ΔΟΥΛΟΣ του υπηρέτη ΣΟΥ !

Δες τον υπηρέτη σου, τον ΒΟυΛΕΥΤΗ σου.

Κι όμως ΕΣΥ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕΣ !

Να κάνει ό,τι μα Ο,ΤΙ του γουστάρει μέσα στο Κράτος-Σπίτι ΣΟΥ, ακόμα και μπουρδέλο να το κάνει, με σένα πουτάνα, που πηδάει ΑΥΤΟΣ, ο υπηρέτης ΣΟΥ!

Μαζί του –σιγά μη χάνανε τέτοιο κελεπούρι, και οι υπόλοιποι υπηρέτες/βολευτές/ (πρωθ)υπουργοί!

Αντί σε μια διαμαρτυρία-επίπληξη σου, να κλάνουν μέντες, σε ΔΕΡΝΟΥΝ κι από πάνω !

Λες «κύριε υπουργέ ΣΑΣ παρακαλώ» και κάνεις τεμενάδες, αντί να πεις «γκέλ μπουρντά ρε τσογλάν, τσαμπούκ» και να του χώσεις κάνα ξεγυρισμένο σκαμπίλι!

Α ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΑ! Που εκλέγετε ποιός τσοπάνης θα σας καλοταΐσει και ποτέ σας δεν καταλαβαίνετε ότι τελικά θα σας κρεμάσει στο τσιγκέλι, ανάποδα, ξεκοιλιασμένα και γδαρμένα, αλλά, καλοταϊσμένα !

Α ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΑ! Ακόμα συνεχίζετε να πιστεύετε ό,τι κάποιος τσοπάνης σας νοιάζεται από αγάπη κι όχι για το αντίτιμο σας πάνω στο τσιγκέλι !

Με αποσπάσματα από το web

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου:Δεδομένου ότι έπειτα από όσα έχω υποστεί ορισμένοι/ες επέλεξαν ακόμα και την εκμετάλλευση σε βάρος μου, θεωρώ ότι μόνο η Αποχή επαναφέρει σε ένα βαθμό το δίκαιο. 

Δεν τους έδινε σημασία κανείς , ήμουν ο μοναδικός που προσέτρεξα και με τις ελάχιστες πλέον δυνάμεις μου ότι μπορούσα και θεώρησα ότι μπορεί να συμβάλει το χρησιμοποίησα, και όμως, υπέστην το ''κρέμασμα''. 

Όλοι οι υπόλοιποι τους έβλεπαν καθαρά ως χρήματα. (  Πόσα δίνετε για μια ολοσέλιδη καταχώρηση ;Ποια είναι η τιμή ;Πόσο θα μας χρεώσετε ;Πόσα παίρνετε για μια βιντεοσκόπηση και ένα live stream ; Τα 500 είναι καλά για μια ανάρτηση ;Θέλετε να γίνω χορηγός επικοινωνίας της παρατάξεως σας στα νότια προάστια με ένα συγκεκριμένο αντίτιμο ;κ.α. )

Η απόλυτη αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είδα ως χρήματα τις αγωνίες του κάθε ενός για το αύριο και κυρίως σε πολιτικό επίπεδο. Πόσο αριστερά πολιτική είναι ότι υπήρχαν τοπικά οι ''γαλάζιοι'' κ.α. εξυπηρετούμενοι της Νεοδημοκρατικής διοικούσας αρχής του Δήμου Γλυφάδας με ανανεούμενες συμβάσεις ,  γραφεία τύπου , καθώς και extra bonus , οι οποίοι παράλληλα επιδοτούντο χρηματικά και από έτερες παρατάξεις - υποψηφίους της 'άριστεράς' ;

Είχα πρόταση για μισό εκατομμύριο λαού ( Δημόσιο ΜΜΕ θυγατρική της Ε.Ρ.Τ πλαισιωμένο από δημότες της Ν.Αθήνας , η ένα Περιφερειακό - Διαδημοτικό - Δημοτικό ΜΜΕ )

Σαφώς χωρίς αποτέλεσμα , διότι το αποτέλεσμα μπορούσε να προκύψει σύμφωνα δικών μου προτάσεων από την δεκαετία του 90 , του 2004 , και του 2011, οι οποίες ουδέποτε υλοποιήθηκαν στην βάση που έπρεπε να υπάρξουν για τον δήμο όλων των δημοτών και σαφώς όχι αριστερών και δεξιών παρατάξεων-ημετέρων. ( Θα κερδίζαμε συνολικά ως τοπική κοινωνία, ενώ με το ''γνωστό σύστημα'' κερδίζουν μερικές χιλιάδες δημότες και βλέπουμε τον κοινοβουλευτισμό την λαϊκη κυριαρχία και τα κόμματα να συρρικνώνονται ! )

Όσοι/ες επιχείρησαν την αναπαραγωγή τετριμμένων πρακτικών ευεργέτησαν αποκλειστικά τη ΝΔ, τόσο τοπικά όσο και στις εθνικές εκλογές. Δεν έγιναν κάποια ουσιαστικά πράγματα από τα κόμματα της 'αριστεράς' , άρα το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί την δική τους διαμόρφωση. 

Το δικό μας μετερίζι είναι στη Γλυφάδα, και θεωρώ το αντίστοιχο ισχύει στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας στο οποίο υπάρχει δυσαρέσκεια σε κάθε συνοικία - Δήμο για τις ασκούμενες πολιτικές, όμως , στον Δήμο Γλυφάδας υφίσταται η ιδιαιτερότητα του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του ''γαλάζιου'' κόμματος.

Υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομο της Στοκχόλμης

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποχή, εποικοδομητική (θετική αποχή) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">