ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άλιμος: Ο Κονδύλης και το μισό εκατομμύριο ευρώ στον υμνητή της χούντας


Ανδρέας Κονδύλης  κάνει χρυσές δουλειές με το δημοτικό χρήμα στον Άλιμο και κυρίως με το να το παρέχει τμηματικά σε έναν από τους υμνητές της χούντας όπως γράφει ο αθηναϊκός τύπος και σε καμία περίπτωση ο ''τοπικός''. Άλλωστε οι λόγοι είναι σαφείς.

Διαβάστε τι γράφει ο flash.gr καθώς και το documentonews.gr

Ο δημαρχούλης στον Άλιμο έχει τεχνογνωσία. Σπάει τις δουλειές και κάνει πολλές συμβάσεις ώστε να περάσουν κάτω από τα… ραντάρ της νομοθεσίας, της αντιπολίτευσης, της διαύγειας, των media. Επειδή όμως εκτός από ατακτούλης είναι και γενναιόδωρος, έδωσε με πολλές διαφορετικές συμβάσεις 412.114 ευρώ στον Νίκο Μαστοράκη. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί τον αγαπάει τόσο πολύ αλλά υποθέτω ότι δεν βρήκε άλλον προμηθευτή, εκτός από την Omega Entertainment του Ν. Μαστοράκη για να οργανώσει (;) εκθέσεις παλαιών αυτοκινήτων και μηχανών, site του Δήμου, βίντεο που προβάλλουν τον Άλιμο στο διεθνή τουρισμό, ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Δήμου, προετοιμασία φακέλων και υποβολή υποψηφιότητας του δήμου σε φεστιβάλ και κάποια που δεν κατάλαβα όπως «παραγωγή υλικού για textless web video». Δεν έχει σημασία που δεν κατάλαβα, ο Δημαρχούλης και οι φίλοι του κατάλαβαν πολύ καλά. Άλλωστε τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Μόνιμος «πελάτης» του Νίκου Μαστοράκη ο Δήμος Αλίμου

Στις 96.000 ευρώ ανέρχεται η τελευταία σύμβαση που ανέθεσε στον γνωστό παρουσιαστή, για τον οποίο έχει εξασφαλίσει έως τώρα τζίρο 412.114 ευρώ μέσω απευθείας αναθέσεων

Στον πιο σταθερό πελάτη της εταιρείας παραγωγής του γνωστού παρουσιαστή Νίκου Μαστοράκη έχει εξελιχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Δήμος Αλίμου, που με σειρά απευθείας αναθέσεων και κατακυρώσεων έχει εξασφαλίσει τζίρο 412.114 ευρώ για τον παλαίμαχο και πάντα αμφιλεγόμενο… entertainer.

Ο Δήμος Αλίμου από το 2019 συνάπτει αδιαλείπτως συμβάσεις έργου με την εταιρεία παραγωγής Omega Entertainment, συμφερόντων Ν. Μαστοράκη, προκαλώντας αρκετές φορές το ενδιαφέρον της τοπικής αντιπολίτευσης αλλά και μεγάλων μέσων ενημέρωσης για τη σχεδόν εμμονική επιλογή στη συγκεκριμένη εταιρεία, αδιαφορώντας προφανώς για το βεβαρυμένο πολιτικό παρελθόν του ιδιοκτήτη της. Omega Entertainment είναι η επωνυμία της επιχείρησης, με διακριτικό τίτλο τα αρχικά του γνωστού παρουσιαστή, N. M. Entertainment.

Με… μικρές συμβάσεις μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ ο Δήμος Αλίμου μετατράπηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια σε «αιμοδότη» της Omega. Οι σφοδρές αντιδράσεις για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη μη εμφανή αναγκαιότητα των συνεχών αναθέσεων και το ποιόν του Ν. Μαστοράκη δεν πτόησαν τον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη πάντως. Ετσι, στα τέλη Ιουλίου, λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές δηλαδή, ο δήμος έρχεται σε συμφωνία-μαμούθ ύψους 95.596 ευρώ με την Omega Entertainment.

Κι αν κανείς αναρωτηθεί γιατί ένας δήμος να ξοδεύει τέτοια ποσά σε μια εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών, η απάντηση βρίσκεται, όπως πάντα, στη λέξη-κλειδί «τουρισμός». Η Omega καλούνταν να ετοιμάσει προωθητικά βίντεο τόσο για τον ίδιο τον Αλιμο ως πόλο έλξης τουρισμού αλλά και για ειδικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις αντικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Αθηναϊκή «Ριβιέρα» με… Αμερικανούς παρουσιαστές

Πάντως η τελευταία «εκκωφαντική» συμφωνία του Δήμου Αλίμου με την Omega διαφέρει από τις προηγούμενες 13 σε δύο σημεία. Αφενός ως προς το ύψος της, που ξεπερνά τις 95.000 ευρώ ενώ οι προηγούμενες κυμαίνονταν ως επί το πλείστον περίπου στις 20.000 ευρώ, και αφετέρου στο γεγονός πως δεν πρόκειται για απευθείας ανάθεση, αλλά για ανάθεση ύστερα από διαγωνισμό, στον οποίο όμως «ως διά μαγείας» μοναδικός μειοδότης δεν ήταν άλλος από την εταιρεία του Ν. Μαστοράκη.

Η σύμβαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 27/7/2023 προβλέπει τη δημιουργία ενός αγγλόφωνου βίντεο με τον τίτλο «Video Alimos Vision» αξίας 96.596 ευρώ, με σκοπό να αναρτηθεί σε ειδική ιστοσελίδα Αlimos vision που θα δημιουργήσει ο δήμος και θα έχει σκοπό την ενημέρωση του αγγλόφωνου κοινού για τα μνημεία και τα αξιοθέατα της πόλης του Αλίμου.

Και αν αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται ένα βίντεο για μια μικρή πόλη να κοστίζει τόσο, μάλλον δεν συνυπολογίζει το κόστος των εισιτηρίων από… τις ΗΠΑ!

Κι όμως, σύμφωνα με τον πίνακα κοστολόγησης που έχει αναρτήσει ο Δήμος Αλίμου, στην… τιμή των 96.596 ευρώ συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και μετακίνησης από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για δύο παρουσιαστές…. εξ Αμερικής ορμώμενους, καθώς και οι μισθοί 17 ατόμων πλην του σκηνοθέτη για δώδεκα ημέρες γυρισμάτων στον Αλιμο.

Πώς απαντά ο δήμαρχος

Οπως είναι λογικό, οι συνεχείς αναθέσεις και αναλήψεις έργων από την Omega Entertainment, ενόψει μάλιστα των αυτοδιοικητικών εκλογών, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της τοπικής αντιπολίτευσης, που σε διαδοχικές αναρτήσεις της εγκαλεί τον δήμαρχο Ανδρ. Κονδύλη για τις επιλογές του.

Οπως σε πολλούς δήμους, ο προεκλογικός αγώνας πλέον δεν διεξάγεται κατά κύριο λόγο στις πλατείες και στο παραδοσιακό κυνήγι της αφίσας αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ετσι λοιπόν η δημοτική παράταξη Εμείς στον Αλιμο, που ανέδειξε το ζήτημα της τελευταίας σύμβασης, σε ερωτήματα που απευθύνει στον Ανδρ. Κονδύλη αναρωτιέται μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει ούτε μία ή ένας κάτοικος της χώρας μας που να έχει τα προσόντα ώστε να αναλάβει το έργο της παρουσίασης και εκφώνησης του βίντεο;».

Ο Ανδρ. Κονδύλης σε απάντηση με τη μορφή σχολίου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Δημοτική μας Αρχή κατασκευάζει μία ιστοσελίδα για την τουριστική και ιστορική προβολή της πόλης μας, ώστε να τη γνωρίσουν καλύτερα (και να την αγαπήσουν) τόσο πολλοί νεότεροι κάτοικοί της όσο και επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Η ιστοσελίδα θα έχει πολλές καινοτομίες και θα είναι σε δύο (2) γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, γεγονός που συνεπάγεται πολλά κόστη (παραγωγή υλικού, αμοιβές προσωπικού, φιλοξενία του υλικού σε servers κ.λπ.).

Εσείς επιλέξατε να αναφέρετε το ποσό, χωρίς να περιγράψετε σε τι αντιστοιχεί το ποσό αυτό και τι φτιάχνουμε με αυτό. Δηλ. δεν αναφέρετε τι αγοράζουμε με τα χρήματα αυτά, αλλά το παρουσιάζετε περίπου σαν να “χαρίζουμε” στον ανάδοχο ένα μεγάλο ποσό χωρίς λόγο. Ενώ η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζουμε ένα πολύ πρωτοποριακό project, που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη της πόλης μας και την τουριστική – οικονομική της ανάπτυξη».

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Αυτό το αχαρακτήριστο άτομο είχε το θράσος να επικοινωνήσει μαζί μας πριν από δεκαετίες που λειτουργούσε στο Ελληνικό ένας αναμεταδότης του Γλυφάδα FM και να ζητήσει να τον κλείσουμε ενώ είχαμε χρησιμοποιήσει κενή συχνότητα. Δεν υπήρχε σε λειτουργία κάποιος σταθμός όταν χρησιμοποιήσαμε την συχνότητα.

Πέρασε η εποχή που έτρωγε χρήματα από τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών παριστάνοντας τον ''ειδικό'', και τον ''διευθυντή'', και ασφαλώς βρήκε άλλη πηγή εσόδων στον Δήμο Αλίμου.

Παρεμπιπτόντως με το μισό εκατομμύριο ευρώ ''παπατζηλίκια'' χωρίς αντίκρυσμα, κυρίως τις φιέστες της μιας ημέρας, ο Δήμος Αλίμου μπορούσε να ιδρύσει δημοτική εταιρία παραγωγής θεαμάτων και με σειρά εργαζομένων. Ειδικότερα, τις νέες γενιές τόσο των δημοτών του Αλίμου όσο και εν γένει της χώρας μας. 

Παρουσιάστες από την Αμερική και 17 άτομα πλήν του σκηνοθέτη σε μια χώρα του 2023 που βρίθει νέων παρουσιαστών και ατόμων του θεάματος των ΜΜΕ και των σόσιαλ ; Δεν υπάρχουν πληθώρα Ελλήνων ; Σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες !! Μόνο στα σόσιαλ σήμερα υπάρχουν δεκάδες παρουσιαστές με εκατομμύρια θεάσεις κάθε εβδομάδα. Ρεκλάμα δεν κάνετε ,  η μήπως μοιράζεται κατά το δοκούν  σε όσους επιθυμείτε τα χρήματα των πλούσιων δημοτών Αλίμου των οποίων ασφαλώς τους περισσεύουν  ?

Επιμέλεια κειμένων, χρονισμός εκφώνησης, βοηθοί βοηθών. Καλά μιλάμε για υπερπαραγωγή όπως την είχα ανακοινώσει πριν από αρκετά χρόνια, όμως, δεν είχα στο μυαλό μου τον Μαστοράκη.

Στον Δήμο Γλυφάδας Φοίνικες Βραζιλίας , ''πράσινα φώτα'' και ''πράσινα άλογα'' , με κατάλυση της εντολής χιλιάδων δημοτών, καθώς και μούγκα στην στρούγκα λόγω καραμανλικού δημάρχου !! Όποιος τόλμησε στη πόλη μας να πει ορισμένα πράγματα με το όνομά τους υπονομεύτηκε μέχρις εσχάτων. Στην μητρόπολη της αθηναικής ριβιέρας δεν υφίσταται ούτε ένα (1) μέσο !! Ούτε καν κάτι αντίστοιχο που υπήρχε τοπικά την δεκαετία του 90, με τουλάχιστον τρία τοπικά ραδιόφωνα το ένα εξ' αυτών διαδημοτικό των όμορων δήμων στα νότια προάστια.

Εννοώ ότι στον Δ.Γλυφάδας υπήρξε μια εντολή η οποία αφορούσε δημοτικό μέσο όλων των δημοτών, στον αντίποδα αντί μέσου όλων των δημοτών έγιναν μια σειρά συμβάσεων σε γνωστούς και υποστηρικτές του δημάρχου κ.α. αιρετών, υπήρξαν και ορισμένοι/ες συνεργαζόμενοι, ο υποφαινόμενος ουδέποτε επισκέφτηκε αδιαφανώς τον δήμαρχο για προσωπική εξυπηρέτηση, όμως, στο δήμο Γλυφάδας δεν υπάρχει το δημοτικό μέσο όλων των δημοτών ενώ υπάρχουν τα κόμματα  !! Ένα δημοτικό μέσο όλων των δημοτών στην βάση που χρειάζεται να λειτουργεί αποτελούσε επιβεβλημένη αναγκαιότητα στον Δ.Γλυφάδας και το ''κράζω'' από την δεκαετία του 90.

Πιστεύω ότι στα εννέα χρόνια έχει αποδειχθεί ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε βγάζουμε τα χρήματα που βγάζει ο Ν. Μαστοράκης λόγω ''ραδιοφωνικής μουσικής εταιρίας'', καθώς επίσης, δεν βγάλαμε τα χρήματα που έβγαλαν επί σειρά ετών οι υποστηρικτές του δημάρχου. Αναφορικά με κόμματα 'αριστεράς' τα οποία, αντί να προωθήσουν την εντολή της τοπικής μας κοινωνίας διαμόρφωναν άλλες καταστάσεις θεωρώ ότι ήδη έχουν κριθεί. Ποιοι είναι το λάθος στην ιστορία ? 

Δείτε τουλάχιστον οι συμπολίτες μας πόσα χρήματα βγάζει ένα άτομο με μια ραδιοφωνική μουσική εταιρία μόνον από ένα Ο.Τ.Α. Αντί να ασχολείται η ραδιοφωνική μουσική εταιρία Μαστοράκη με το ραδιόφωνο ασχολείται με τις εκδηλώσεις του Δήμου Αλίμου !! 

With delayed 20 years later  ( Other makes the suggestions and another receives revenue !! ) Δεν μπορεί να είναι και τόσο πρωτοποριακό σήμερα κάτι που είχε προταθεί πριν από 20-30 χρόνια από τον υποφαινόμενο, και κυρίως σε εντελώς διαφορετική βάση υλοποιήσεως.

Διαπιστώνω ότι όσα είχα προωθήσει ραδιοφωνικά πριν από δεκαετίες και ορισμένα ετεροχρονισμένα τα έγραψα σε κάποιο βαθμό υλοποιούνται ανορθόδοξα. Επισημαίνω ότι επί υπουργίας της κ. Πετραλιά στο Υπουργείο Πολιτισμού το 2004 είχα αποστείλει ως πρόταση αυτό που επιχειρεί σήμερα ο Κονδύλης για τον Άλιμο, όμως, δεν αφορούσε τον Άλιμο αφορούσε συνολικά τον τόπο μας, και υλοποιημένο από  Έλληνες - Ελληνίδες, δημότες - δημότισσες των δήμων στα νότια προάστια. Ειδικότερα, είχα προτείνει την δημιουργία μιας πολύγλωσσης ιστοσελίδας καθώς και ενός πολύγλωσσου καναλιού προώθησης του Πολιτισμού του τόπου μας για λόγους Τουρισμού. Ο μισός πληθυσμός της χώρας μας ομιλεί πληθώρα ξένες γλώσσες. 

Με βασικό δεδομένο τη ''νέα'' εποχή παγκοσμιοποίησης, πολυπολιτισμικότητας, ψηφιακής διακυβέρνησης, Ενωμένης Ευρώπης , κ.α. τέτοια, αντί να γίνονται κοινές πολιτειακές ενέργειες προς ένα συγκεκριμένο σκοπό επιστρέφουμε στην πρώτη φάση. Κάθε ένας για την πάρτη του, και κάθε Δήμος για τα δικά του. Σύμφωνα με όσα ισχύουν απορώ γιατί οι ''ειδικοί'' συνένωσαν ορισμένους Δήμους στην χώρα μας. Ο όρος διαδημοτικό που υφίστατο παλαιότερα δεν υφίσταται πουθενά στα νότια προάστια αν και όλες οι δημοτικές αρχές είναι παρατάξεις της ΝΔ και ο Τουρισμός αφορά το σύνολο ! 

Τελικά ο Μαστοράκης είναι δημότης Αλίμου και νοτίων προαστίων, η ''φεύγουν και ταξιδεύουν προς τα έξω'' τα χρήματα των δημοτών του όμορου δήμου ;

Άλλαξε η φιλοσοφία της ''αθηναϊκής ριβιέρας'' , και από όμορους δήμους που είχαμε στα νότια προάστια με δημοτικές αρχές οι οποίες συμφωνούσαν σε γενικές γραμμές , ξεκινά ο ανταγωνισμός ποιος θα κερδίσει την θεία μου από το Σικάγο να την κάνει πελάτισσα !!

Τέλος, άλλο πολιτισμό είχε ο Άλιμος, άλλον η Γλυφάδα και διαφορετικό το Ελληνικό - Αργυρούπολη κατά την αρχαιότητα ;  Τελικά γιατί από το 2014 είναι ''γαλάζιοι'' και οι τρεις δήμοι οι οποίοι περικλύουν το τέως αεροδρόμιο του Ελληνικού ; Στη βάση που λειτουργούν οι ''όμοροι'' Ο.Τ.Α περιμετρικά του τέως αεροδρομίου της  'αθηναϊκής ριβιέρας' πόσο όμοροι είναι ; 


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άλιμος: Ο Κονδύλης και το μισό εκατομμύριο ευρώ στον υμνητή της χούντας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">