ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απογευματινά χειρουργεία και πολίτες δυο ταχυτήτων !


Η πολιτική απογευματινών χειρουργίων επί πληρωμή που προωθεί η κυβέρνηση στο Ε.Σ.Υ χαρακτηρίζεται 
αντιδεοντολογική, βάρβαρη και απάνθρωπη.

Οι υγειονομικοί προτείνουν να στελεχωθούν τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία ώστε να μπορούν οι ασθενείς την ώρα που χρειάζονται να κάνουν το χειρουργείο, το οποίο είναι απαραίτητο για την ζωή τους και για την εξασφάλιση Πολιτειακής ποιότητας ζωής.

Η υποστελέχωση και η έλλειψη κρίσιμων ιατρικών ειδικοτήτων «παραλύουν» το ΕΣΥ. Συγκεκριμένα από τα μεγάλα αθηναϊκά νοσοκομεία λείπουν από 500 - 1000 εργαζόμενοι.

Η επιλογή ασθενούς με ''μεγάλη τσέπη'', έναντι ενός άλλου που δεν διαθέτει τα χρήματα που απαιτούνται για μια εγχείρηση, είναι τόσο για τους γιατρούς όσο και για το νοσηλευτικό προσωπικό αντιδεοντολογική, βάρβαρη, απάνθρωπη και δεν συμφωνούν στην μεγάλη τους πλειοψηφία.

Λίστες αναμονής και λύση

Οι λίστες αναμονής υπάρχουν δεδομένης της έλλειψης προσωπικού και του COVID σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας. Επιπροσθέτως, οι ασφαλισμένοι έχουν πληρώσει δαπάνες από τον μισθό τους με συμμετοχές και απ' ευθείας ασφαλιστικές πληρωμές. Γιατί να ξαναπληρώσουν ;

Το συνολικό κόστος για όλους τους ασθενείς πρέπει να πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις κρατικές δαπάνες για την υγεία.

Λύση θεωρείται η πολιτική προσλήψεων 

Το επιχείρημα από την πλευρά του υπουργού υγείας για ελάχιστο χρόνο αναμονής με την λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, επί πληρωμή, αποτελεί μια κορυφαία πλάνη της κοινωνίας, διότι, το μείζον πρόβλημα του ΕΣΥ είναι η υποστελέχωση, άρα ακόμα και επί πληρωμή με τα απογευματινά χειρουργεία ποιός ικανός αριθμός προσωπικού θα στελεχώσει τα χειρουργεία, χωρίς προσλήψεις , και ποιος θα διασφαλίζει την ισοπολιτεία όταν ο έχων θα προηγείται και ο έτερος που δεν διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα ενδεχομένως θα ''ταξιδεύει'' μακρινά ταξίδια ;

Οι 50 χιλ. που ανέφερε ο υπουργός κάποια στιγμή θα έχουν καλυφθεί και από εκεί και ύστερα θα ξεκινά η  ανισότητα και οι δυο ταχύτητες. Με βασικό δεδομένο ότι το ΕΣΥ συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα - κλινικές - διαμορφώνεται εν μέρει ο ανταγωνισμός μεταξύ κρατικών και ιδιωτικών με τις απογευματινές πληρωμές η μια εξίσωση ;

Α. Γεωργιάδης : Δίνουμε μια επιπλέον διέξοδο σε έναν άνθρωπο που θέλει να πληρώσει ένα λογικό κόστος για να χειρουργηθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα. Tο κόστος για τους πολίτες θα είναι από 300 ευρώ για τις μικρότερης βαρύτητας χειρουργικές επεμβάσεις και θα φτάνουν έως τα 2.000 ευρώ για τα βαρύτερα περιστατικά.

Τέλος, η αποψή μας από το κοινωνικό μετερίζι είναι:Απαράδεκτη πολιτική η οποία διαμορφώνει ανισότητα , ''προνομιούχους'' και βαρβαρότητα. Πολίτες δυο ταχυτήτων, το γνωστό καθεστώς που πρεσβεύει το κόμμα των ''γαλάζιων''.

Γ.Κ

ΥΓ: Ευελπιστώ η συγκεκριμένη πολιτική να μην χαρακτηριστεί επιτυχής ώστε να μετασχηματίσουν επί πληρωμή καθολικά το ΕΣΥ επι 24ώρου βάσεως. Ασφαλώς πρέπει να δοθεί λύση στο εθνικό σύστημα υγείας, όμως, ακόμα και τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή θα διαμορφώσουν την πλήρη κάλυψη του προσωπικού στα νοσοκομεία ;

 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απογευματινά χειρουργεία και πολίτες δυο ταχυτήτων ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">