ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Την Τρίτη κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης


Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, στον απόηχο των στοιχείων για το δυστύχημα στα Τέμπη. Ευρεία αποδοχή από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.
«Ναι» στην πρόταση δυσπιστίας από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση 

Στο «κόκκινο» έχει ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο μετά το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» περί αλλοίωσης των ηχητικών καταγραφών στο δυστύχημα των Τεμπών. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης, η οποία απαντά ότι η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό. Αποκορύφωμα των πολιτικών αντιδράσεων αποτελεί το κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για από κοινού κατάθεση πρότασης δυσπιστίας.

Μια πρόταση που βρήκε αμέσως σύμφωνη τη Νέα Αριστερά, η οποία άλλωστε προ ημερών είχε καλέσει και αυτή σε αντίστοιχη κίνηση κατά της κυβέρνησης, ενώ και ο επικεφαλής της ΚΟ, Αλέξης Χαρίτσης, σε πρωινή δήλωσή του είχε υπογραμμίσει την ανάγκη «η κυβέρνηση Μητσοτάκη να φύγει άμεσα».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως «δεν αναγνωρίζουμε στο ΠΑΣΟΚ και τον κύριο Ανδρουλάκη κανένα πραγματικό και ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς είναι εκείνο το κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει όσο λίγοι την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα σε κρίσιμα ζητήματα». Ωστόσο, εφόσον κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, διαμηνύει πως θα τη στηρίξει με το δικό του σκεπτικό.

Σημείωση του Γ.Κ: Δυστυχώς είναι τέτοιο το επίπεδο της νεοελληνικής «σήψης» που δεν διαφαίνεται καμία διαφοροποίηση σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ειδικότερα: Το ζήσαμε και συνεχίζουμε να το ζούμε ως φαινόμενο. Ακόμα και να πέσει η κυβέρνηση ΝΔ - Μητσοτάκη η ''γαλάζια'' παράταξη και στελέχη καταλαμβάνουν το 80% και πλέον των Περιφερειών και Δήμων της επικράτειας.

Προσωπικά είμαι τόσο μεγάλο «ψώνιο» όσο το ''γαλάζιο'' στέλεχος της ΝΔ και δήμαρχος Γλυφάδας , ο οποίος αναρτά καθημερινά τις φωτογραφίες του στα σόσιαλ , έχει συστήσει μονοπωλιακό δήμο , και έχει καταλύσει την αναλογικότητα και την τοπική δημοκρατία κατά της ζωής μας.  

Επί μια δεκαετία και περισσότερο είδατε πολλές δικές μου φωτογραφίες ;  Ακόμα και η ιστοσελίδα του δήμου αποτελεί ''γαλάζιο'' μονοπώλιο το οποίο εξυπηρετεί την μαζοποίηση.

Οι υποκριτές/ιες της Γλυφάδας προφανώς έχουν αδύναμη μνήμη και ξεχνούν πολύ εύκολα όλες τις υπονομεύσεις κατά της τοπικής μας κοινωνίας όσο εξυπηρετούνται τα στενά προσωπικά συμφέροντα καθώς και οι ημέτεροί τους.

Στη Γλυφάδα και στα νότια προάστια Αττικής αλλάζει το ''μοντέλο''. Ακόμα και η νεολαία προσαρμόστηκε στην μαζοποίηση που διαμορφώνει η νεοδημοκρατική παράταξη κατά όσων όφειλαν να ισχύουν στο τόπο μας. 

Είναι απλά παθογένεια της φυλής. Σε μια πόλη ξενόφερτων στην οποία κατοικούν όλες οι φάρες της χώρας, καθώς και του πλανήτη , τι διαμόρφωση και συνοχή θα μπορούσε να προκύψει ; Όποιος έχει το χρήμα του συνόλου τυγχάνει αποδοχής ενός τμήματος της τοπικής μας κοινωνίας για ευνόητους λόγους, όμως , το αντίστοιχο κάνουν και τα λιγούρια. 

Το θέμα είναι αξιακό. Πληρούνται οι προδιαγραφές με καταλυμένη εντολή χιλιάδων δημοτών ; Πληρούνται οι προδιαγραφές όταν το 2023-24 πιστώνουν το χρήμα του συνόλου ώστε να υλοποιήσουν όσα πρότεινα την δεκαετία του 1990 , ενώ επί τριάντα χρόνια παρανομούσαν και συνεχίζουν να παρανομούν όλες οι διοικήσεις σε βάρος της κοινωνίας ;

Η δική μου δυσπιστία κατά της νεοδημοκρατικής διοικήσεως - δημάρχου του δήμου Γλυφάδας είναι σαφής επί σειρά ετών. Η δική σας είναι ; 

Γνωρίζεται συνολικά ότι δεν ορκίζονται να υπηρετούν την ύλη, (μπετά, μέταλλα, ξύλα, κ.α.), ορκίζονται να υπηρετούν το συμφέρον των δημοτών. Το συμφέρον των δημοτών με καταλυμένη εντολή χιλιάδων ψηφοφόρων - δημοτών , αποχή πέραν του 50% και μαζοποίηση δεν υπηρετείται.

ΥΓ: Αντί των φωτογραφιών που λόγω ιδεολογίας δεν αναρτώ δημόσια, άλλωστε δεν έχω την τάση που έχουν εκατομμύρια άλλοι/ες για προσωπικές φώτο, έπρεπε να αναρτώ τις βλάβες υγείας που έχω υποστεί από το 2014 μέχρι και σήμερα. Αντί να ζούμε με ομόνοια, πολιτισμό, τοπική δημοκρατία, και όπως αρμόζει σε σύγχρονο Ο.Τ.Α , η παράταξη ΝΔ & συνεργαζόμενοι ανακυκλώνουν τις παλιές παθογένειες που δεν μπορούν να τις αποβάλλουν. Ούτε αυτό έκανα δημόσια. Λοιπόν ποιοι/ες είστε ; Η νεοελληνική κοινωνία, και ειδικότερα οι διαχειριστές δεν αποτελούν «σήψη» ; 

* Επί σειρά δεκαετιών, όπως και από το 1990 έως και το 2005, από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM, χωρίς δεκάρα από τον δήμο και τους ληστοσυμμορίτες που μας διώκαν αυτό το μήνυμα σας περάσαμε και εμείς ; Μαζοποίηση και προνομιούχοι , δεξιοί - αριστεροί, η άμεση δημοκρατία - συνδιαμόρφωση - πλουραλισμός - πολυφωνία για όλους ; 

* Το αυτονόητο το παρακάμπτω. Αν είχε υπόσταση από τα αστικά πολιτικά κόμματα ο κώδικας των Ο.Τ.Α , καθώς και η νομιμότητα - διαφάνεια θα είχαν προηγηθεί όσα αναφέρονται, η θα είχαν κόψει το λαιμό τους ώστε να νομιμοποιηθούν όσα ραδιοτηλεοπτικά λειτουργούσαν τοπικά ;

* Αν υπήρχαν εκπρόσωποι της κοινωνίας σήμερα στον Δήμο Γλυφάδας θα λειτουργούσαν τουλάχιστον πέντε ραδιοτηλεοράσεις από τη πόλη μας. Άλλο εκπρόσωποι συμπαραταξιακών, ημετέρων, αργόμισθων, κολλητών, παρατρεχάμενων , διαπλεκόμενων και βολικών, και εντελώς διαφορετικό εκπρόσωποι του συμφέροντος των δημοτών της τοπικής κοινωνίας.

* Για την τοπική ιστορία, διότι δεν γνωρίζεται πάρα πολλά, από την περιοχή μας ξεκίνησαν, τόσο τα τηλεοπτικά, όσο και τα ραδιοφωνικά μέσα, πριν από τα διαπλεκόμενα, κομματικά, δημοτικά κ.α., και ο υποφαινόμενος είχε άμεση σχέση με τα περισσότερα. Υπάρχει έστω ένα (1) σήμερα ; Εκπροσώπηση ?

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Την Τρίτη κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">