ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ούτε μια τεχνητή βροχή δεν μπορούν να κάνουν οι άχρηστοι του Ν.Αττικής !


Μετεωρολόγος, ειδικός στον τομέα τροποποίησης του καιρού, εξηγεί πως λειτουργεί το πρόγραμμα ψεκασμού νεφών για τεχνητή βροχή.

Ο ψεκασμός νεφών είναι μια τεχνική τροποποίησης καιρού μέσω της εκτόξευσης ιωδιούχου αργύρου στα σύννεφα, προκαλώντας τη συγκέντρωση σταγονιδίων νερού γύρω τους και αυξάνοντας την πιθανότητα βροχόπτωσης

Ο μετεωρολόγος ειδικός στον τομέα τροποποίησης του καιρού, Γιώργος Φαραζούλης, ξεκαθάρισε πως η τροποποίηση του καιρού δεν είναι μια «συνωμοσιολογία» αλλά είναι μια μέθοδος που δοκιμάζεται τα τελευταία 50 χρόνια και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο κ. Φαραζούλης αποκάλυψε πως ανάλογο πρόγραμμα υπάρχει και στη χώρα μας και εφαρμόζεται κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας (Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία κλπ), καθώς και της Θεσσαλίας.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB:Στο Νομό Αττικής των 5.000.000 εκατομμυρίων κατοικούν οι πιο άχρηστοι ; Με δεδομένο τον καύσωνα δεν μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τα δεδομένα σύννεφα και να βρέξει στην Αττική ;

Πρόκειται για πρόγραμμα που εφαρμόζεται από τον ΕΛΓΑ που εποπτεύεται από το υπουργείο Γεωργίας

«Ψεκάζουμε τα σύννεφα συνέχεια. Τελευταία φορά που ψεκάσαμε ήταν πριν 4 μέρες». Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από τον ΕΛΓΑ, έναν οργανισμό που είναι εποπτευόμενος από το υπουργείο Γεωργίας, ανέφερε ο ειδικός στον τομέα τροποποίησης του καιρού.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να γίνει κάποιο λάθος και να προκληθεί ακραίο καιρικό φαινόμενο, όπως μια καταρρακτώδης βροχή, ο κ. Φαραζούλης τόνισε πως εάν γίνονται όλα όπως πρέπει δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Υπάρχει όριο στις δυνατότητες τροποποίησης του καιρού

«Ο άνθρωπος προσπαθεί να αλλάξει στο μέτρο του δυνατού κάποια καιρικά φαινόμενα, που αυτά δεν είναι πολλά… Απλά να μην πέσει χαλάζι, να καταστείλει το χαλάζι, να προκαλέσει βροχή σε μέρη που υποφέρουν από παρατεταμένη ξηρασία, ανομβρία, να αυξήσει το χιόνι, πάλι για θέματα ξηρασίας και όχι για τουριστικούς λόγους, καθώς επίσης και να διαλύσει ομίχλη σε αεροδρόμια καθώς εξαιτίας τους υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις», υπογράμμισε.

Εξήγησε πως υπάρχει βέβαια και ένα όριο στις δυνατότητες τροποποίησης του καιρού. «Δεν μπορεί για παράδειγμα να προκληθεί βροχή αν δεν υπάρχουν σύννεφα και μάλιστα όχι όποια σύννεφα, αλλά κάποιας κατηγορίας σύννεφα, που έχουν μέσα έντονο δυναμικό, δηλαδή είναι κατακόρυφης ανάπτυξης στα οποία μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό της βροχής», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Φαραζούλη, υπάρχουν υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την τροποποίηση του καιρού.

Πρόκειται στην ουσία για απλό αλάτι «γιατί το αλάτι έχει την ίδια κρυσταλλική δομή του πάγου. Ακριβώς το ίδιο γίνεται με το χιόνι, αλλά και με το χαλάζι, με την μόνη διαφορά ότι στο χαλάζι, εκτός από τα υγροσκοπικά φυσίγγια εισάγονται πάλι με ειδικά αεροπλάνα, με την καθοδήγηση μετεωρολογικών ραντάρ, μέσα σε καταιγίδες φυσίγγια του ιοδιούχου αργύρου».

ΥΓ του Γ.Κ: Πριν από δεκαετίες  ήμουν ο μοναδικός που έλεγε δημόσια ότι ψεκάζουν τα σύννεφα για τροποποίηση του καιρού και όσοι/ες το άκουγαν θεωρούσαν ότι τους αναφέρω fake news. Τι κάνουν οι ψεκασμένοι/ες δεξιοί σήμερα και ειδικά με ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους που τους γύρισαν την πλάτη ; Είναι σαφές ότι ψεκασμένοι είναι άπαντες - συνολικά , ενώ ορισμένοι έχουν κάνει καραμέλα τους ''ψεκασμένους'' ! Ο ανασχηματισμός σας μάρανε. 

* Μέρα νύχτα να είστε στα γνωστά σας στέκια δεν μπορείτε να πετύχετε συμμετοχή, διότι, η πλειονότητα γνωρίζει πολύ καλά ποιοί είστε και ότι δεν αλλάζετε νοοτροπία και πρακτικές .

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ούτε μια τεχνητή βροχή δεν μπορούν να κάνουν οι άχρηστοι του Ν.Αττικής ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">