ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το σκάνδαλο Siemens προκαλεί παρενέργειες στις επεκτάσεις του μετρό προς Ελληνικό.

Το σκάνδαλο Siemens προκαλεί παρενέργειες στις επεκτάσεις του μετρό προς Ελληνικό, με ορατό το ενδεχόμενο να είναι έτοιμα τα έργα, αλλά να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι  νέοι σταθμοί λόγω καθυστερήσεων στα.. ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα (σηματοδότηση, αυτόματα συστήματα επιτήρησης συρμών και σταθμών κ.λπ.).
Τα έργα δημοπρατήθηκαν το 2005 και η σύμβαση προβλέπει ολοκλήρωση στις 5 Ιανουαρίου του 2010. Είχε δοθεί από από τις αρχές του 2009 παράταση και όλα δείχνουν ότι τα έργα θα είναι έτοιμα το νωρίτερο την άνοιξη του 2011. Καθυστέρηση υπάρχει στο σταθμό του Αλίμου, λόγω των αρχαιολογικών ανασκαφών. Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η εκσκαφή της σήραγγας που θα συνδέει τους σταθμούς Δάφνης και Αλίμου. Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η διαμόρφωση των σταθμών στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη. Μέσα στα σχέδια βρίσκεται η συνέχιση της γραμμής κατά 1,5 χλμ., μέσω του παλιού αεροδρομίου, ώς την Ποσειδώνος ώστε μελλοντικά να φθάσει το μετρό στη Γλυφάδα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το σκάνδαλο Siemens προκαλεί παρενέργειες στις επεκτάσεις του μετρό προς Ελληνικό. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">