ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα 25/09/2010 Δεν Υπάρχει Δημοκρατία Στήν Ελλάδα Ούτε Στήν Πολιτική Ούτε Στήν Τοπική Αυτοδιοίκηση Ούτε Στήν Κοινωνία

Δεν Υπάρχει Δημοκρατία Στήν Ελλάδα Ούτε Στήν Πολιτική, Ούτε Στήν Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ούτε Στήν Κοινωνία. Που υπάρχει η Δημοκρατία στη Γεννετηρά της; Σε ποιό επίπεδο η τομέα της πολιτικοοικονομικής ζωής στη χώρα μας; Οι περισσότεροι το αποδέχονται και πράγματι επιθυμούν να μπει το πλαίσιο της ουσιαστικής Δημοκρατίας. Όταν τους ζητήσεις όμως έστω μια υπογραφή υπέρ της άρσης της Βουλευτικής Ασυλίας, έχουν μια τεράστια αδυναμία, ''διότι ναι μεν αλλά''. και ο νοών...νοείτω.

Και εάν πρέπει να αποσαφηνίσω τους λόγους οι οποίοι είναι απλούστατοι, δεν υπάρχουν σήμερα στή Γεννέτηρα της Δημοκρατίας Δημοκρατικά ιδεώδη και αρκετοί αρκετές πρεσβευτές της Άμεσης Δημοκρατίας.Ώστε την οποιαδήποτε χρονική στιγμή να αξιοποιήσουμε το σημαντικότερο όπλο των Ελλήνων που είναι η εξάπλωση των ιδεών τους και εφαρμογή διεθνώς, όπως πέτυχαν οι προγονοί μας.

Θεωρώ καλύτερα που οι Τούρκοι κατωχύρωσαν τον Καραγκιόζη διότι οι σοβαροφανείς πρακτικές αρκετών υποκρύπτουν μια φιγούρα που παίζει ενα ρόλο ενω η επιθυμία του είναι ένας άλλος που ποτέ δεν τολμά να πεί δημόσια, και ο νοών...νοείτω.

Τουλάχιστον είμαι σαφής και δια βίου ο ίδιος άνθρωπος ιδιωτικά η Δημόσια, οπαδός της Άμεσης Δημοκρατίας, και απο τους πρώτους που σήκωσαν τη σημαία και πλήρωσαν το τίμημα, έως πότε θα ανεχόμαστε το κουκλοθέατρο.

Τον χρόνο και τα χρήματα που αφιέρωσα υπέρ της ιδέας της Άμεσης Δημοκρατίας εάν τα επένδυα οπουδήποτε αλλού θα είχα σεβαστά ποσά εσόδων, δεν με νοιάζει εμένω και επιμένω μέχρι τέλους και με το όποιο μέσο έστω και εάν οι άλλοι αδιαφορούν οι ακολουθούν πρότυπα βάση της πλύσης εγκεφάλου.

Ο Χρόνος θα με δικαιώσει διότι εν αντιθέση με άλλους εγώ σχεδίασα και σχεδιάζω δεν ακολουθώ.
Δεν κακίζω κανέναν για τις ιδέες οι πρακτικές του ούτε την σημερινή Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό που επέλεξε με κομματικά κριτήρια το συμφέρον της παράταξης του για την Γλυφάδα, σίγουρα εάν είχε τολμήσει θα ήταν μάρτυρας όπως και οι συντροφοί του απο αυτή τη Πόλη να αρχίζει και να εδρεώνεται η Άμεση Δημοκρατία σε όλη τη Χώρα.

Εάν δεν δώσεις στούς άλλους ενα θετικό παράδειγμα προς μίμηση, δεν υπάρχει ενδεχώμενο αλλαγών.Οι πρακτικές του συνόλου των εμπλεκομένων με τα κοινά ουδεμία σχέση έχουν η θα έχουν με τις δικές μου.

Την οποιαδήποτε χρονική στιγμή που θα υπάρξουν πολίτες που έχουν την δυναμική να τολμήσουν και να στηρίξουν συνολικά, θα κάνουν εν συνεχεία κοινές διαπιστώσεις μόνο με μια πενταετία, δεν χρειάζομαι περισσότερο χρόνο όπως άλλοι που μετά το πέρας μιας στάσιμης θητείας ζητούν παράταση χρόνου για να κάνουν αυτά που δεν έκαναν.

Αν κάποιοι πλαισιώνουν για κοινωνική ανάδειξη άλλοι για χρήματα, εγω αν πλαισιώσω θα το κάνω μόνο για να εφαρμόσω το μοντέλο Άμεσης Δημοκρατίας τίποτα άλλο.

Επιτέλους να δώσουμε την δυνατότητα στο σύνολο των πολιτών να συναποφασίζουν για ζητήματα που αφορούν την πόλη τους, την συνοικία τους, το μέλλον τους. Κανένας σύμβουλος η Δήμαρχος δεν γνωρίζει καλύτερα η δεν έχει την δυνατότητα να πράτει καλύτερα απο το σύνολο των πολιτών και την αποφασή τους για σειρά ζητημάτων.

Τέλος σε πιλοτική βάση διεθνώς και στη χώρα μας έχουν εφαρμοστεί διάφορα, έχουμε υιοθετήσει διάφορα απο σειρά χωρών, κάποια στιγμή μια κυβέρνηση ας τολμήσει να δώσει μια ευκαιρία στούς πολίτες έστω μίας Πόλης πιλοτικά να εφαρμόσουν το μοντέλο της Άμεσης Δημοκρατίας.

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σημαντικά όσων αφορά τα ισχύοντα, απλά αντί των συμβούλων και του Δημάρχου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε επίπεδο του συνόλου των πολιτών σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων για το μέλλον της Πόλης μεσω Δημοψηφίσματος.

Δεν είναι θέσεις οι απόψεις του σήμερα αυτά τα έχω περάσει πρίν πολλά χρόνια και η υλοποίηση τους σήμερα είναι εύκολη διαδικασία, μέσω του διαδυκτίου με κωδικό σε κάθε δημότη, μέσω SMS, MMS, τηλεφώνου η και άλλης διαδικασίας.Ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι θα αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν τα ψηφίσματα των πολιτών.

Απαίτηση να τεθεί υπ'όψιν της Κυβερνήσεως και των βουλευτών του κοινοβουλίου και να νομοθετήσουν το πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής σε επίπεδο Πόλης.

Τουλάχιστον για μία πενταετία υπο πλήρη Κυβερνητικό έλενχο να εφαρμοστεί πιλοτικά και να κάνουμε συνολικά διαπιστώσεις, τίποτα άλλο.

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΣ: Ελάχιστοι που θα διαβάσετε το παρών διαδώστε το και θα με θυμηθείτε το 2015 όταν για άλλη μία φορά θα διαπιστώσετε την έλλειψη εκπροσώπησης και υλοποιήσεων.

(ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΡΑΠΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΜΕ 1.000.000 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΝΥΜΑ.)

Σέβομαι και εκτιμώ το σύνολο των Ελλήνων, δυστυχώς δεν έπραξαν ανάλογα, οπότε σήμερα δεν αιτούμε πλέον, απαιτώ απο την κάθε κυβέρνηση που δεν σεβάστηκε δια μέσω της δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας την Συνταγματική και νομική αυτονομία μου να παρέμβει ώστε να διασφαλίσει τα Συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών που καταπατώνται και καταληστεύονται σε επίπεδο Πόλης.

Δεν με ενδιαφέρει η άποψη η σχόλια που θα κάνει αβίαστα ο κάθε πολίτης που φέρει μόνο μνήμες και βιώματα σύνχρονα. Την διαδικασία να τα αρπάξω εν κρυπτώ όπως κάνουν πολλοί και πλέον θεωρούνται απο το σύνολο έξυπνοι αν δεν συλληφθούν , και κατακριτέοι εάν δημοσιοποιηθεί το θέμα τους αλλά ''μάγκες'' την καταδικάζω, όπως και όλους και όλες που σκέφτονται με αυτό τον τρόπο.
Αυτό είναι το πρότυπο που περάσατε στούς πολίτες και είσαστε κατακριτέοι αληθινά και όχι υποκριτικά απο εμένα και τους οπαδούς της Άμεσης Δημοκρατίας που επιθυμούν την απόλυτη διαφάνεια και έλενχο σε όλη την διαδικασία του Δημόσιου χρήματος. Δεν θα επιτρέψω και θα γίνω ο Διάολος των όποιων εκλεγούν και κατασπαταλήσουν έστω ενα ευρό Δημότη της Γλυφάδας.
Σε καθημερινή βάση θα ασκώ έλενχο, και καλώ το σύνολο των συνπολιτών μου και φίλων της Άμεσης Δημοκρατίας, αν η Κυβέρνηση δεν υλοποιήσει το Αιτημά μου, να πράξουμε συνολικά για μια πενταετία τον απόλυτο έλενχο στα δρώμενα της Πόλης, μόνο έτσι θα υπάρξει δικαίωση.
Πρέπει να ξεσκεπάσουμε, και θα ξεσκεπάσουμε όλα τα κακώς κείμενα που οδήγησαν τους διοικούντες να αποκομίζουν χωρίς ένα εργο 12 χρόνια στήν Τερψιθέα Γλυφάδας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα 25/09/2010 Δεν Υπάρχει Δημοκρατία Στήν Ελλάδα Ούτε Στήν Πολιτική Ούτε Στήν Τοπική Αυτοδιοίκηση Ούτε Στήν Κοινωνία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">