ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Επιστολή κ.Στέλιου Σφακιανάκη ( Και καμία απάντηση )

Κάντε κλίκ για μεγένθυση.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

πρώην Δημάρχου Γλυφάδας

Γλυφάδα, 9 Νοεμβρίου 2010

Η δημοσίευση της επιστολής μου προς το Λαό της Γλυφάδας τον Οκτώβρη του 2010 είχε πολύ μεγάλη απήχηση.

Πολλοί Γλυφαδιώτες, με τηλεφωνήματα, επισκέψεις, μηνύματα και με κάθε δυνατό τρόπο επικρότησαν, και επιβεβαίωσαν την ανάγκη, στις Αυτοδιοικητικές εκλογές να καταψηφισθούν οι συνδυασμοί που θα στεγάσουν, συνεργασθούν ή συνεργάζονται με καταδικασθέντες και έχοντες δοσοληψίες με τη δικαιοσύνη, πολιτικά επίορκους και επικίνδυνους υποψηφίους. Τιμώντας τους πολίτες της Γλυφάδας που ανταποκρίθηκαν και επικρότησαν τις προτάσεις μου, είμαι υποχρεωμένος να κάνω μια νέα παρέμβαση με σκοπό να τους προβληματίσω και να τους θέσω προ των ευθυνών τους.

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας, είναι αποτέλεσμα της πελατειακής εξάρτησης που είχαν πολλοί Δήμαρχοι με τα κόμματα.

Το γεγονός αυτό, μετέτρεψε τους Δημοτικούς Συμβούλους σε κομματικές ορδές και οδήγησε στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Η επί δεκαετίες επιβράβευση των πολιτικά επίορκων, οι οποίοι παρά την κατακραυγή της κοινωνίας, επανέρχονται τροπαιούχοι και αναβαπτισμένοι στις κομματικές κολυμπήθρες για να συνεχίσουν τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, να διαφθείρουν τον πολίτη και να διαβρώσουν τα θεμέλια της κοινωνίας.

Αυτή η απαράδεκτη διαπλοκή των κομμάτων με την τοπική αυτοδιοίκηση ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την οπισθοδρόμηση της Χώρας την καταδίκη της Ελληνικής κοινωνίας τον μαρασμό της Νεολαίας μας και τα τεράστια αδιέξοδα που βιώνουμε σαν Λαός και σαν Έθνος.

Ως Δήμαρχος Γλυφάδας γνώρισα ανθρώπους πολιτικά επίορκους και επικίνδυνους, χτυπήθηκα μαζί τους ανελέητα μέσα στο Δήμο, και με δικές μου ενέργειες οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη. Δυστυχώς βρέθηκαν υποψήφιοι δήμαρχοι που συμπεριέλαβαν στα ψηφοδέλτια τους ανθρώπους που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, και υποσχεθήκαν σε άλλους επίσης της αυτής κατηγορίας, θέσεις στο Δήμο μετεκλογικά.

Δεσμεύομαι απέναντι στους συμπολίτες μου ότι θα αποκαλύπτω κάθε συναλλαγή που θα επιτρέψει τη στέγαση ή τη συνεργασία κάθε επίορκου σε οποιοδήποτε συνδυασμό.

Για τους λόγους αυτούς οι Αυτόδιοικητικές εκλογές αποτελούν μοναδική ευκαιρία να τιμωρηθούν οι παραπάνω Υποψήφιοι δήμαρχοι και οι υποψήφιοι τους.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης και ο κ. Κόκκορης οφείλουν να διαβεβαιώσουν το Λαό της Γλυφάδας ότι είναι ελεύθεροι από κομματικές συναλλαγές και ότι έχουν καθαρά ψηφοδέλτια απαλλαγμένα από καταδικασθέντες, υπόδικους και επίορκους συμβούλους που προκάλεσαν με οποιοδήποτε τρόπο το δημόσιο αίσθημα.

Οφείλω να υπενθυμίσω στον κ.Κόκκορη ότι αυτός, περισσότερο από κάθε άλλο υποψήφιο, όφειλε να προσφέρει στο Λαό της Γλυφάδας έναν συνδυασμό κομματικά ανεξάρτητο, απαρτισμένο από ανθρώπους τίμιους, ικανούς, και με όραμα για την πόλη. Έναν συνδυασμό καθαρό, χωρίς επίορκους υπόδικους, και επικίνδυνους δημοτικούς συμβούλους. Υπενθυμίζω και ερωτώ τον κ. Κόκκορη, το όλοι χωράνε και κανένας δεν περισσεύει» ήταν οδηγία του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Καρχιμάκη ; ή μήπως είναι Βούληση δικιά του, που την επιβάλλει μερικώς παρά τις αγανακτισμένες φωνές εντίμων ανθρώπων;

Είμαι περίεργος να μάθω αν ο κ. Κόκκορης στους συμβούλους και συνεργάτες του που έχουν δοσοληψίες με τη δικαιοσύνη θα δώσει αξιώματα στην περίπτωση που ο Γλυφαδιώτικος Λαός τον εκλέξει Δήμαρχο; Και τι θα κάνει στην περίπτωση που η καταδίκη τους θα είναι οριστική;

Ας μου απαντήσει ο κ. Κόκκορης.

Δυστυχώς κ.Κόκκορη, κατά την τετραετή παρουσίας σας στα δημοτικά δρώμενα δεν με πείσατε ότι ακολουθείτε τις Αρχές που έχει διακηρύξει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου όπως, η διαφάνεια, η νομιμότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατικές διαδικασίες για να δημιουργήσουμε μια ευνομούμενη κοινωνία και ένα κράτος δικαίου.

Κρίμα για σας κ.Κόκκορη. ειλικρινά δεν με πείσατε.

Δηλώνω για κάθε κακόβουλο ότι έχω ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ από την ημέρα της ίδρυσης του. Παραμένω σε αυτό και θα παραμείνω γιατί πιστευω στο Σοσιαλισμό, και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την Υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού.

Δεν θα γίνω ποτέ πολιτικός γυρολόγος.

Αποστέλλεται στους υποψήφιους Δημάρχους κ.κ. Κώστα Κόκκορη, Μιλτιαδη Βαρβιτσιώτη και στον τοπικό τύπο.

Στέλιος Σφακιανάκης

Γιατρός πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Επιστολή κ.Στέλιου Σφακιανάκη ( Και καμία απάντηση ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">