ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρήξη κυβέρνησης-φαρμακοποιών – Ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις τη Δεύτερα!


 • Αγεφύρωτο το χάσμα ανάμεσα στον Ανδρέα Λοβέρδο και τους φαρμακοποιούς, αποφασίζουν κινητοποιήσεις τη Δεύτερα!

  Από τη συζήτηση προέκυψαν σημαντικές διαφωνίες σχετικά με τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου για τους φαρμακοποιούς, το οποίο, θα κατατεθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή.

  Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς για την απάντηση που είχε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις τέσσερις επιστολές του με τις οποίες ζητούσε γνωμοδότηση για τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε σχεδόν όλα όσα είχαν συμφωνήσει οι φαρμακοποιοί με τον Ανδρέα Λοβέρδο και πλέον ο διάλογος μπαίνει σε νέα βάση.

  Όπως εξήγησε ο υπουργός ότι με βάση τις απαντήσεις της Επιτροπής, τα φαρμακεία θα πρέπει να λειτουργούν Σάββατο αλλά και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί αντιδρούν έντονα σε αυτό.

  Όσον αφορά στο θέμα της μεταβίβασης της άδειας από πατέρα σε παιδί, δεν πρόκειται να αλλάξει αλλά τίθενται νέα πιο αυστηρά κριτήρια και θα υπάρχει εξαίρεση μόνο για τις πληθυσμιακές ανάγκες και τη διασπορά των φαρμακείων.

  Ο υπουργός εξήγησε στους φαρμακοποιούς ότι θα συμπεριλάβει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει άλλο γι’ αυτό το θέμα.

  Οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι και όπως είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για παράβαση της οδηγίας που εξαιρεί τα φαρμακεία από την απελευθέρωση επαγγελμάτων και έκανε λόγο για πλήρη ρήξη με το υπουργείο Υγείας.

  Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος ζήτησε από τους φαρμακοποιούς της Αττικής να κλείσουν, ουσιαστικά, τα φαρμακεία, αφού, όπως είπε, θα ανακαλέσει από αύριο τη λίστα με τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

  Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, το πληθυσμιακό κριτήριο μειώνεται από ένα φαρμακείο ανά 1.500 κατοίκους σε ένα φαρμακείο ανά 1.000 κατοίκους, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, ότι θα αυξηθούν κατά 1.000 τα ήδη υπάρχοντα 12.000 φαρμακεία.

  Όσον αφορά τις εκπτώσεις των φαρμακοποιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανάλογα με το ποσοστό κέρδους τους, είπαν ότι αυτές μεσοσταθμικά δεν είναι 2,5% αλλά 4,4% οπότε θα πληρώνουν όσο και οι φαρμακοβιομηχανίες, κάτι που παραβιάζει τη σχέση 1 προς 3 - δηλαδή, ότι οι εκπτώσεις των φαρμακοποιών θα ήταν ποσοστιαία στο ένα τρίτο από τις εκπτώσεις των φαρμακοβιομηχάνων.
Glyfadaweb
 • Blogger Comments
 • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρήξη κυβέρνησης-φαρμακοποιών – Ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις τη Δεύτερα! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">