ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΥΜΑΣ ''Κανάκης'' Βlogs Internet Ελευθερία η Όχι.

''ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΥΜΑΣ ''Κανάκης'' Βlogs Internet Ελευθερία η Όχι, βέβαια ποτέ δεν θα τεθεί το σημαντικότερο Δημο κρατία η όχι, και εννοώ την ουσιαστική ΔΗΜΟ ΚΡΑΤΙΑ.''


Σε μια σκηνή της ταινίας «Social network», η πρώην κοπέλα του ιδρυτή του facebook, τον απορρίπτει για μία ακόμη φορά και όταν αυτός φαίνεται εκνευρισμένος, του λέει: «Πήγαινε τώρα σπίτι σου και γράψε άσχημα πράγματα για μένα στο internet, αυτό δεν κάνουν στις ημέρες μας οι θυμωμένοι;».

Στην απονομή των βραβείων Emmy, η Tina Fay στο λόγο παραλαβής ενός από τα πολλά βραβεία της για την σειρά 30 rock, είπε: «Όταν μερικές φορές στη ζωή τα πράγματα σου πάνε καλά, όταν ο κόσμος φαίνεται να σε αγαπάει και να εκτιμά τη δουλειά σου, όταν κερδίζεις μέχρι και σημαντικά βραβεία, μπες στο internet και ψάξε το όνομά σου. Θα βρεις τόσους θυμωμένους να σε βρίζουν, που θα σου φύγει αμέσως η χαρά».

Είχα υποσχεθεί στο Χρήστο πως το επόμενο κομμάτι που θα γράψω μετά τους γάμους των ομοφυλόφιλων, θα είναι για το internet και τα blogs. Στο ενδιάμεσο συνέβη όλο αυτό με το Mega και το Fimotro. Αποφάσισα λοιπόν να το γράψω τώρα εξαιτίας της εξέλιξης αυτής, αν και είχα σκοπό να το καθυστερήσω και άλλο και αυτό γιατί πολύ απλά, δεν είμαι σίγουρος! Είμαι πολύ μπερδεμένος με το θέμα αυτό!

Αν άραγε ζούσε σήμερα ο Βολταίρος, το «διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» θα το ξαναέλεγε έτσι ακριβώς ή με μπόλικες διευκρινίσεις; Είχε στο μυαλό του αποκλειστικά και μόνο απόψεις ευγενικά διατυπωμένες που διαφωνούν μεταξύ τους, ή το: «Αυτό που λες», συμπεριλαμβάνει και συκοφαντίες, βρισιές, προσπάθειες εξόντωσης, προπαγάνδα και κάθε άλλου είδους χυδαιότητες που συναντούμε σήμερα στο internet;

Θυμάστε πόσο μαγικό και ελπιδοφόρο ήταν το internet όταν ξεκινούσε; Ένα ελεύθερο, εναλλακτικό μέσο, αποκλειστικά στα χέρια νέων και ψαγμένων ανθρώπων, το οποίο έδειχνε ότι θα γίνει το καταφύγιο νέων ιδεών και απόψεων! Πώς κατάντησε να είναι σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, το καταφύγιο των κόμπλεξ και των απωθημένων; Η απάντηση είναι απλή: Αυτή είναι η κοινωνική μας πραγματικότητα! Αυτή είναι η αλήθεια! Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνία μας, είναι πνιγμένο στα κόμπλεξ και στα απωθημένα! Το internet απλά αντικατοπτρίζει την αλήθεια αυτή και αυτό είναι χρήσιμο σε μια κοινωνία που θέλει να ωραιοποιεί ή να κουκουλώνει στρουθοκαμηλίζοντας, τις άσχημες αλήθειες της.

Φυσικά και διαφωνώ με τις συκοφαντίες, τα ψέματα και όλες αυτές τις χυδαιότητες του internet και φυσικά θα ήθελα να μην υπάρχουν! Πρέπει να πω όμως ότι διαφωνώ το ίδιο και με τις αντίστοιχες χυδαιότητες που πολύ έντεχνα και σαφώς πιο αποτελεσματικά διαπράττονται ανέκαθεν και στα υπόλοιπα μέσα! Μπορεί στο internet οι χυδαιότητες να είναι πιο άτεχνες, είτε γιατί οι θύτες είναι πιο ερασιτέχνες, είτε γιατί νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της ανωνυμίας, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι οι χυδαιότητες είναι χειρότερες από τις αντίστοιχες έντεχνες των έως τώρα παραδοσιακών μέσων. Και στις δύο περιπτώσεις διαφωνώ και θλίβομαι από τις χυδαιότητες αυτές. Το θέμα για μένα είναι πως και στις δύο περιπτώσεις δεν επιθυμώ η εξάλειψη των χυδαιοτήτων να είναι προϊόν απαγορεύσεων ή κρατικού ελέγχου, αλλά να είναι προϊόν παιδείας!

Μια κοινωνία που τον σεβασμό, την καλλιέργεια, την αλήθεια και βασικές αρχές όπως: « Η ελευθερία σου τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου», πρέπει να τα επιβάλλει με απαγορεύσεις και κρατικό έλεγχο, τότε η κοινωνία αυτή έχει ηττηθεί τόσο πολύ, που οι χυδαιότητες που διαπράττονται στο internet είναι το λιγότερο από τα προβλήματά της!

Είμαστε μια κοινωνία με τεράστιο έλλειμμα παιδείας, κουλτούρας, κριτικής σκέψης, καλλιέργειας και κατά συνέπεια παράγουμε απίστευτα κόμπλεξ, εγωισμούς, εξουσιομανίες, απωθημένα. Όλα αυτά όπως είναι φυσικό, αποτυπώνονται σε όλο τους το μεγαλείο στο πλέον ελεύθερο μέσο, το internet!

Δύσκολο πράγμα η ελευθερία! Απόλυτα ταυτισμένο με την Παιδεία! Το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο! Την ελευθερία την κερδίζεις από την κοινωνία, δεν τη δικαιούσαι! Η κοινωνία είναι ζωντανός οργανισμός με ασυναίσθητες, πολλές φορές άμυνες. Αν επανειλημμένως καταχράζεσαι την ελευθερία που σου έδωσε και έτσι την καταντάς ασυδοσία, η κοινωνία όπως είναι φυσικό θα απειληθεί από την ασυδοσία σου και τότε θα σου την αφαιρέσει σε χρόνο dt! Πολύ φοβάμαι πως όλοι αυτοί οι χυδαίοι του internet θα στοιχίσουν στο μέσο την ελευθερία του. Είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του συστήματος που εννοείται ότι κάποιες φορές πολεμούν. Ακριβώς όπως οι τρομοκράτες, που με τις ανεγκέφαλες πράξεις τους, δυναμώνουν το σύστημα το οποίο υποθετικά πολεμούν!

Παρ’ όλα αυτά, δεν επιθυμώ τον έλεγχο του internet και αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη προς τον εαυτό μου, γιατί όπως στην αρχή του κειμένου ξεκαθάρισα, είμαι απίστευτα μπερδεμένος με το θέμα αυτό! Νομίζω όμως ότι κλίνω περισσότερο προς την άποψη, του να παραμείνει απολύτως ελεύθερο το internet και τα blogs. Και αυτό γιατί πιστεύω ότι η χρησιμότητα της ύπαρξης ενός τελευταίου, απολύτως ελεύθερου, ακόμα και ανεξέλεγκτου αν θέλετε, μέσου, ειδικά στην εποχή μας, είναι πολύ πιο σημαντική από όλα τα προβλήματα που αυτή η ανεξέλεγκτη ελευθερία συνεπάγεται.

Ιστορικά, πολλοί ανώνυμοι, παράνομοι κ.τ.λ., έπαιξαν σε πολύ ύποπτους καιρούς, καθοριστικό ρόλο για πολλές και σημαντικές κοινωνικές προοδευτικές εξελίξεις! Ύποπτοι καιροί που κανένας δεν μας εγγυάται ότι δεν θα ξανάρθουν, για να μην σας πω ότι έντεχνα μεταμφιεσμένοι, βρίσκονται ήδη εδώ!

Επειδή σήμερα κάποιοι, πολλοί δυστυχώς, χρησιμοποιούν την ελευθερία και την ανωνυμία του internet με χυδαίο τρόπο, δεν πρέπει να την πληρώσει για λογαριασμό τους το γενικότερο πλαίσιο της ελευθερίας αυτής! Αν δηλαδή, όλοι αυτοί οι χυδαίοι με όλες τις χυδαιότητές τους είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για να έχουμε ένα απολύτως ελεύθερο μέσο, τότε προσωπικά είμαι διατεθειμένος να το πληρώσω το τίμημα αυτό, όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές!

Και είναι τόσο δύσκολο, που ακόμη και ΄γω που διατυπώνω αυτήν την άποψη, δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρω στο μέλλον να ανέχομαι πάντα το τίμημα αυτό, χωρίς να αντιδρώ. Όμως θα προσπαθήσω. Και ενώ συμμερίζομαι απόλυτα και σε καμία περίπτωση δεν κατηγορώ, όλους όσους είναι εξοργισμένοι επειδή συκοφαντήθηκαν, εξυβρίστηκαν, απειλήθηκαν αυτοί και οι οικογένειές τους, γενικότερα εισέπραξαν κάθε είδους χυδαιότητα και κατά συνέπεια σκέφτονται να απευθυνθούν ή έχουν ήδη απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, παρ’ όλα αυτά, προσωπικά προτιμώ να με βρίζουν άδικα, να με συκοφαντούν, ακόμα και να με απειλούν, παρά να χάσει την ελευθερία του το μοναδικό ελεύθερο μέσο!

Πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερα από εμάς πράγματα, για την εξασφάλιση των οποίων πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε σε θέματα που αφορούν τους εαυτούς μας και ένα από αυτά τα μεγαλύτερα, πιστεύω πως είναι οι συνθήκες απόλυτης ελευθερίας σε κάποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας. Η λανθασμένη χρήση αυτών των συνθηκών ελευθερίας από τους ανθρώπους, δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε ενέργειες που θα θίξουν τις συνθήκες αυτές καθ’ αυτές! Εξάλλου η δικαίωση πάντα έρχεται! Για το συκοφάντη και το λασπολόγο, αργά ή γρήγορα όλες οι συκοφαντίες και όλη η λάσπη θα του γυρίσουν μπούμερανγκ, ενώ από την άλλη πλευρά, ο καθαρός άνθρωπος, μακροπρόθεσμα τουλάχιστον, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα!

Ξέρουμε και το ξέρουμε γιατί μας το έχει διδάξει η ιστορία, πως οι κάθε είδους κρατικές παρεμβάσεις και απόπειρες ελέγχου, των μέσων ειδικά, ποτέ δεν είναι περιορισμένες, αλλά σταδιακά αποκτούν καθολικό χαρακτήρα. Αν δηλαδή ξεκινήσει το κακό αυτό δεν θα έχει σταματημό! Δεν θα ησυχάσουν μέχρι να ελέγξουν πλήρως και αυτό το μέσο!

Το απολύτως ελεύθερο και ανεξέλεγκτο περιβάλλον, είναι το τέλειο περιβάλλον για να ανθίσουν οι ριζοσπαστικές, ανατρεπτικές, επαναστατικές, αφυπνιστικές ιδέες που μπορεί κάποια μέρα να σώσουν ή να αλλάξουν τον κόσμο! Η υπεράσπιση αυτού του περιβάλλοντος διατηρεί αυτή τη δυνατότητα, αυτή την προοπτική, αυτή την ελπίδα ζωντανή! Και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το τι θα γράψει ο κάθε κακοπροαίρετος, ανεγκέφαλος και κομπλεξικός στο internet!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ

ΠΡΕΖΑ TV ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Antonis,τα "ανώνυμα" συκοφαντικά blogs αποτελούν μια πραγματικότητα την οποία κανείς δεν αρνείται.

Τα blogs, με τα πληρωμένα θέματα και τις κατά παραγγελία αποκαλύψεις , τα οποία έχουν κατα βάση,γνωστοί στη πιάτσα δημοσιοκάφροι ή "ανερχόμενοι", οι οποίοι είτε εκμεταλλεύονται καταστάσεις και πτώματα συνάδελφων τους ,ειτε εκτελούν συμβόλαια έναντι αμοιβής ,ώστε να πλήξουν με post- δημοσιεύσεις, πολίτικους και επιχειρηματικούς κύκλους, ειναι γνωστά στο ευρύ κοινό το οποίο ασχολείται με το όλο concept της Ελληνικής blogoσφαιρας και είναι πέρα για πέρα κατακριτέα απο τους ανθρώπους οι οποίοι είναι στο χώρo του blogging, πριν όλα αυτά τα κοράκια μπουν στο internet και εδραιωθούν με τους κλασσικούς τρόπους..."σε βρίζω άρα θα πρέπει να με διαβάζεις".

Όπως παρατηρούμε όμως και εσύ πέφτεις στο τρυπακι το οποίο σε βάζουν οι δημοσιοκαφροι και αναφέρεσαι δυστυχώς μόνο στα "εκβιαστικά-ανώνυμα" blogs , των γνωστών άγνωστων πληρωμένων τραμπούκων της ενημέρωσης.

Θα το ξανά πούμε για ακόμη μια φορά και ελπίζουμε να εισακουστούμε...

Τα καταγεγραμμένα Ελληνικά blogs αυτή τη στιγμή είναι περίπου 60.000 εκ των οποίων τα ενεργά,με μια τουλάχιστον δημοσίευση την εβδομάδα,ειναι τα 8.000-10.000.

Απο αυτά, μόλις τα 20 και πολλά λέμε,τα έχουν στη κατοχή τους επαγγελματίες συκοφάντες-εκβιαστές του χώρου των media,οι οποίοι χρησιμοποιούν τα social media ώστε να εξυπηρετήσουν τους κατά καιρούς πελάτες τους,πάντα βεβαία με αντάλλαγμα τα απαραίτητα δωράκια.

Με τα υπόλοιπα 7.980 ενεργά blogs,έχει ασχοληθεί άραγε πότε κάνεις απο όλους εσάς που είστε πρωταγωνιστές στον χώρο της ενημέρωσης και των media;

Η απάντηση είναι οχι. Και είμαστε σίγουροι γι'αυτο...διότι κάνεις σας δεν έχει καθίσει να ξεκοκαλίσει τη λίστα με τα blogs που έχουν τα Ελληνικά sites aggregators τα οποία ασχολούνται με την Ελληνική blogοσφαιρα. Διοτι πολύ άπλα εάν το κάνατε αυτο,θα είχατε "κολλήσει" με άλλα "διαμάντια" της ελληνικής blogοσφαιρας...και όχι με τα παραμαγαζα εκδοτών,καναλαρχων,πολίτικων,εφοπλιστών κτλ τα οποία συγκεντρώνουν σχετικά πολλές επισκέψεις μόνο και μόνο επειδή αναπαράγουν τη life style πολιτική,οικονομική και κοινωνική ζωή, ώστε να προπαγανδίσουν και να κατευθύνουν τους αναγνώστες.

Δυστυχώς αυτοί που δημιούργησαν το υπάρχον σύστημα δημοσιοκαφριλας σε έντυπα και κανάλια,είναι οι ίδιοι ακριβώς οι οποίοι κρύβονται πίσω απο τα ανώνυμα συκοφαντικά blogs.Γι'αυτο λοιπόν τα μάτια σας ανοιχτά,στις ελεύθερες φωνές του διαδικτύου,οι οποίες δεν στεγάζονται μέσα σε δημοσιογραφικά γραφεία,ουτε παίρνουν εντολή απο κανέναν και δεν έχουν αφεντικά και διαφημιστικά πακέτα ,ώστε να τους κατευθύνουν τη μορφή της ενημέρωσης – γνώμης που παρέχουν.

Τέλος,έτσι για το γαμώτο,για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι,τα blogs άρχισαν ως διαδικτυακά ημερολόγια...και όχι ως πρακτορεία ειδήσεων.

ΠΡΕΖΑ TV

Τρίτη, Απρίλιος 05, 2011


ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΥΜΑΣ ''Κανάκης'' είναι Έλληνας παρουσιαστής. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Φεβρουαρίου του 1969. Από την ηλικία των 13 ετών συμμετείχε στο πειρατικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για έξι χρόνια. Για μία σεζόν (1987-1988) παρουσιάζει την εκπομπή "Τι ακούει η Θεσσαλονίκη" στον ραδιοφωνικό σταθμό του δημοτικού ραδιοφώνου της Θεσσαλονίκης FM 101 κ.α.

Βlogs Internet Ελευθερία η Όχι, προυπήρξαν τα FM και είναι γνωστή η συνέχεια στην Αττική και ειδικά στη ΓΛΥΦΑΔΑ, και στον πρώτο και με την μεγαλύτερη αποδοχή, και ακροαματικότητα τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό διαχρονικά.

(Γνωρίζω οτι γνωρίζεις αναγνώστη, σε αυτη τη Χώρα όλοι γνωρίζουν την Αλήθεια, έχουν άποψη, και όλοι υποκρίνονται)

Ελευθερία η Διαπλοκή και Υποκρισία λαμόγια που έχετε ήθος και αξιοπρέπεια.

(Ξέρουν οι υποκριτές, απατεώνες, και λαμόγια τι σημαίνει ήθος;)

Mόνο να υποκρίνονται γνωρίζουν, και να στρουθοκαμηλίζουν οτι δήθεν δεν γνωρίζουν τι ισχύει στη πόλη τους, στη Χώρα τους, δίπλα τους, ενω αυτοί επιλέγουν τι τίθεται σε ισχύ.

(Αυτό δεν εχει απαντηθεί απο κανένα μέχρι σήμερα, ειδικά σε μια Πόλη που ονομάζεται Γλυφάδα, και μια μειοψηφία νέμεται και καταληστεύει τα πάντα, και με ενα σύνολο της πλειοψηφίας διαχρονικά να παρακολουθεί και να υποκρίνεται.)

Όταν ελάχιστοι μιας μειοψηφίας πληρώνονται, και τους πληρώνεις για συγκεκριμένο ρόλο, και λόγο,(είτε τους ψήφισες είτε οχι) και διαπιστώνεις οτι η λειτουργία τους είναι λάθος και ελλειμματική, εαν δεν φροντίσεις να τους απομακρύνεις, ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΣ, κάνεις έγκλημα όσων αφορά τους υπολοίπους του κοινωνικού συνόλου.

Αυτο και μόνο αυτο είναι ήθος, πραγματικό ΗΘΟΣ, και ανήθικοι είναι όσες και όσοι συνεχίζουν ενω γνωρίζουν να επιλέγουν ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, οι οποίοι με την ΑΠΡΑΞΙΑ τους, και με την υπηρέτηση μιας ολιγαρχίας, δολοφονούν ΠΟΛΙΤΕΣ και το γνωρίζεις.

Είναι Μαλακία οι περισσότεροι να παρακολουθούν βλακωδώς ελαχίστους μιας ολιγαρχίας που ποτέ δεν πρόκειται να αναβαθμίσουν τίποτα (λένε για νεο αίμα στη πολιτική, και ποτέ δεν υπάρχει, μόνο νεα λαμόγια και απατεώνες) Αυτο συνεχίζεται επαναλλαμβανόμενα απο το 1974.

Δεν υπάρχει νεο αίμα, υπάρχει νεα καπηλία, και άπλετη απατεωνιά απο λαμόγια ανέντιμους και διευθαρμένους, οι οποίοι πρέπει να πετύχουν τον σκοπό τους, και για να πετύχουν, ξεπουλάνε τα πάντα. ΕΔΩ διαφέρουμε ριζικά.

Δες...... εσυ ο κάτοικος Γλυφάδας πόσοι τις τελευταίες τετραετίες εχουν εκλεγεί και συγκεκριμένα Δήμαρχοι.
 Όλοι....όπως και οι αντιπολιτευόμενοι είναι Κινέζοι, η Έλληνες και συμπολίτες μας;

Eίναι σημαντικό.

Όταν αρχικά υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα  στη τοπική κοινωνία  που είναι η έδρα σου, η έδρα μας, και υπάρχει το σύνολο των δεδομένων, και η στάση όλων αυτών που εκτίθονται δημόσια για την πλαισίωση, όπως και οι πρακτικές τους, τι περιμένεις ευρύτερα σε επίπεδο Χώρας;

Όταν η πλειοψηφία βλακωδώς παρακολουθεί τα τεκτενώμενα με όλους αυτούς που ζητούν την εκπροσώπηση της πόλης και του συνόλου, και δεν εχουν καμία διάθεση να απεμπλακούν απο δομημένα στερεότυπα τα οποία είnai απόλυτα λάθος, περιμένεις αλλαγές σε επίπεδο Χώρας;

Βλέπεις και γνωρίζω το επίπεδο λαμογιάς δομημένης αντίληψης.
Λέει ο τάδε είμαι με τον Βαρβιτσιώτη.
Τον βουτάς και τον ρωτάς.
Γιατί είσαι με τον Βαρβιτσιώτη; Tι εχει κάνει για αυτη την πόλη; Tι γνωρίζεις απο την δημόσια προσφορά του συγκεκριμένου; Πότε και που διαπίστωσες να υπάρχει παρέμβαση και αναβάθμιση της πόλης, του πολιτισμού, του δημότη, και των δημοτών;

Δώσε μια Απάντηση.
Και δεν υπάρχει απάντηση.
Υπάρχει μόνο η έκφραση κάποιου που σκέπτεται ως λαμόγιο, και αποβλέπει ακόμα και σήμερα στην εκλογή του συγκεκριμένου, και σε ανταλλάγματα απόλυτα ιδιοτελή, που δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως στους υπολοίπους, τίποτα στο πολιτισμό, τίποτα στη Δημοκρατία.

Τ.... Ι.... Π.... Ο.... Τ.... Α, αυτό είχαμε, και έχουμε, και εαν θέλεις και μελλοντικά αυτο θα έχουμε.

Γιάννης Κουρδομένος
  • Η Άποψη του Πρωτεργάτη των FM ολοκληρωμένη, στο μέλλον για όσους και όσες δεν την γνωρίζουν, ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ όσα αναφέρω ΕΔΩ.
  • Δημοσίευση 6/4/2011 ΕΔΩ, και Αναδημοσίευση σήμερα μετά απο αρκετά κλίκ που είδα σε αυτή την ανάρτηση για συγκεκριμένο λόγο.
  • Σιγά τον εγκέφαλο που κουβαλάτε λαμόγια, το IQ σας είναι μηδαμινό αποδεδειγμένα. (Σύμφωνα με το 60% αποχής απο την κάλπη των δημοτών συμπολιτών μας.)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΥΜΑΣ ''Κανάκης'' Βlogs Internet Ελευθερία η Όχι. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">