ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Roger Waters: The Wall in Greece 2011

Μ. Τετάρτη σήμερα και σύμφωνα με δημοσιεύματα θα υπάρξει επίσημη ανακοινωση για την άφιξη του Roger Waters με το "The Wall" στην Αθήνα.

Οι πληροφορίες μας ότι οι πιθανότερες ημερομηνίες για να έρθει στην Ελλάδα είναι 3 ή 10 Ιουλίου (με πιο πιθανή τη δεύτερη). Μέλος της μπάντας του Roger Waters ανέφερε ότι μπορεί να μην δώσουν ΜΟΝΟ μία συναυλία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες  (η συναυλία έχει κλείσει,απλά δεν έχουμε μάθει επισήμως όλες τις λεπτομέρειες) η πρώτη συναυλία (και ίσως όχι η μοναδική) θα δωθεί στο ΟΑΚΑ στις 10 Ιουλίου.

Σε περίπτωση που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής η Αθήνα είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας για την Ευρώπη (και για την μπάντα γενικά) για το 2011,πιθανόν να υπάρχει και 2η ημερομηνία στην Αθήνα.Αυτό το επιθυμούν και μέλη της μπάντας (μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Roger Waters,ο οποίος  έχει σπίτι στην Ελλάδα) για να κάνουν κατευθείαν τις διακοπές τους εδω,αλλά και οι Έλληνες οπαδοί του Roger Waters που δεν θα χωρούσαν σε μία μόνο συναυλία σε κλειστό χώρο.

Συνολικά ανεμένεται να ανακοινωθούν τις προσεχείς μέρες ακόμα 6 συναυλίες για την Ευρώπη,μεταξύ των οποίων και της Αθήνας που θα κάνει τον συνολικό αριθμό σε 67 από 61.

  • Ο Τοίχος είναι διαχρονικότατο έργο και υφίσταται και σήμερα (Είναι πάντα επίκαιρο) διότι γνωρίζουμε τις λαθεμένες αντιλήψεις και καθεστωτικές πρακτικές σε όλα τα επίπεδα και τομείς.
  • Προσωπικά δεν είμαι οπαδός κανενός, μόνο της Αλήθειας και πιστεύω σε ελάχιστα ως πραγματικές αξίες σήμερα.
  • Σήμερα πολλά μέτρια πράγματα πέρνουν μεγαλύτερη αξία απο την πραγματική τους, ενω υπάρχουν και λίγα με διαχρονική διαδρομή σαν το παλιό καλό κρασί, αν και δεν πίνω.
  • Αυτή τη στιγμή δεκάδες φίλοι απο τις Η.Π.Α διαβάζουν την ανάρτηση, οπότε εαν φτάσει μέχρι τα μάτια του  Roger Waters καλό είναι να φροντίσει να μην διαψεύσει τις προσδοκίες των φίλων της διαχρονικής Μουσικής, και να γίνει η συναυλία στην Ελλάδα.

Ο Roger Waters έρχεται (και μαγνητοσκοπεί την εμφάνιση του) στην Αθήνα τον Ιούλιο!

Ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Τορόντο του Καναδά, έκανε σταθμούς σε μια σειρά από μεγάλες πόλεις της Βορείου Αμερικής και τώρα βρίσκεται στην Ευρώπη!

Την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, το θρυλικό… Τείχος θα χτιστεί, brick by brick, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α., για να γκρεμιστεί την ίδια μέρα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, σε ένα θέαμα που τα Διεθνή μέσα χαρακτήρισαν ως επικών διαστάσεων.

Η παγκόσμια περιοδεία «The Wall Live», με την υπογραφή του Roger Waters στη δημιουργία και το σχεδιασμό, γιορτάζει τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του πολύ-πλατινένιου άλμπουμ των Pink Floyd, και απ’ ό,τι φαίνεται είναι και το «κύκνειο άσμα» του, μετά και από την περιοδεία του «The Dark Side Of The Moon», που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2007 και 2008, και που στην Ελλάδα έφερε η Big Star Promotion, στο TerraVibe Park.

«Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι ίσως υπάρχει κάτι στην ιστορία του «Wall», που αρχικά μιλάει για αυτόν τον ένα συγκεκριμένο τύπο… που θα μπορούσε να αποτελεί μια αλληγορία για τον τρόπο που συμπεριφέρονται τα έθνη ή οι διαφορετικές θρησκείες μεταξύ τους», δήλωσε ο Roger Waters στο Billboard.com. «Με άλλα λόγια, θα μπορούσε αυτό το έργο να αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να περιγράφει μια ευρύτερη, πιο διεθνή συνθήκη, από αυτό που κάναμε το 1980 (εννοεί τους Pink Floyd) ή έκανα εγώ το 1990 στο Βερολίνο;».

«Αρχισα να το σκέφτομαι όλο και περισσότερο, και ξαφνικά μου ήρθαν μερικές ακόμη ιδέες και τότε είπα: ‘Αν κάναμε αυτό με αυτό το τραγούδι και αυτό με εκείνο το άλλο, τότε ίσως να το πετυχαίναμε’. Και κάπως έτσι άρχισα να σημειώνω μερικά πράγματα πάνω στο χαρτί και τελικά αποφάσισα να το κάνω…».

Το show «The Wall» έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν μόνο 31 φορές, σε συγκεκριμένες, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, πόλεις, στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη. Επίσης, θυμίζουμε ότι είχε ηχογραφηθεί και κυκλοφόρησε τελικά το 2000, με τον τίτλο «Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980-81″.

Η σύγχρονη αλά Roger Waters περιοδεία «The Wall Live» έχει ήδη συμπληρώσει 56 ημερομηνίες στη Βόρεια Αμερική, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το ευρωπαϊκό σκέλος, που ξεκίνησε το Μάρτιο, με 62 συνολικά ημερομηνίες στο πρόγραμμα. Ο Waters έχει εκφράσει την επιθυμία να την επεκτείνει και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της Νότιας Αμερικής.

To «The Wall Live» του Roger Waters είναι ένα θεατρικό έπος, όμοιο με τις παραστάσεις των Pink Floyd το 1980, αλλά και την all-star παρουσίαση του έργου από τον Waters, με αφορμή τον εορτασμό για την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τον Ιούλιο του 1990. Κεντρικό στοιχείο του show θα είναι ένας πραγματικός τοίχος -με 74 περίπου μέτρα πλάτος και περίπου 11 μέτρα ύψος- που θα κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του show, για να γκρεμιστεί λίγο πριν το τέλος του! Στο show συμμετέχουν και ειδικά σχεδιασμένες από τον Gerald Scarfe κούκλες, που «εκφράζονται λεκτικά περισσότερο απ’ ό,τι στην προηγούμενη εκδοχή του Wall», σύμφωνα με τον Waters, ενώ συμπληρώνεται από εκτεταμένα σε διάρκεια projections (προβολές) και άλλα ειδικά εφέ.

«Η μηχανική και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει πολύ, ιδιαίτερα οι τεχνικές projection», σημειώνει ο Waters. «Μπορούμε πλέον να προβάλουμε πολύ φωτεινές εικόνες σε όλο το πλάτος της αρένας, κάτι που δε μπορούσαμε να κάνουμε πριν».

Σε ό,τι αφορά στο μουσικό κομμάτι, ο Waters εξηγεί ότι αυτή η εκδοχή του «The Wall» βρίσκεται πιο κοντά στις παραστάσεις των Pink Floyd απ’ ό,τι το show που παρουσιάστηκε το 1990 στην Πλατεία Potsdamer του Βερολίνου, που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τους ιδιαίτερους προσκεκλημένους της βραδιάς εκείνης. «Επειδή ακριβώς είναι τόσο οπτικό το show, πρέπει να παίζουμε πολύ με τους χρόνους», λέει ο Waters. «Προσωπικά δε με ενοχλεί αυτό. Με χαρά θυσιάζω την ελευθερία των μουσικών που παίζουν κιθάρα και συνήθως κάνουν ό,τι θέλουν, στο βωμό της δημιουργίας ενός show που συγκινεί τους θεατές και που είναι και πολιτικό και πολλά ακόμη. Πρόκειται για θεατρικό έργο, κατά συνέπεια πρέπει να υπάρχει έλεγχος… Τα φώτα και το οπτικό περιεχόμενο πρέπει να είναι συγχρονισμένα με τη μουσική. Αυτό το σημείο δεν με ανησυχεί καθόλου».

Ανεξαρτήτως της έμφασης που δίνεται στην πιο διεθνή διάσταση του έργου, ο Waters εξαρχής δεν προέβλεπε ιδιαίτερες αλλαγές στις συνθέσεις του «The Wall». Εμφανιζόταν σίγουρος ότι το έργο θα ηχεί όσο επίκαιρο ήταν και όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, το Νοέμβριο του 1979.

«Πίστευα τότε ότι ήταν μια εξαιρετική δουλειά», λέει ο Waters, για το άλμπουμ που παρέμεινε 15 συνεχείς εβδομάδες στο No. 1 του Billboard 200 chart και έχει γίνει έκτοτε 23 φορές πλατινένιο! Εχει επίσης κερδίσει βραβείο Grammy (Award for Best Engineered Recording — Non-Classical). «Με εξέπληξε κάπως η τόσο μεγάλη επιτυχία του, αλλά ένιωθα πολύ περήφανος. Ημουν περήφανος για ό,τι κάναμε σε σχέση με το The Wall. Η επιτυχία του ήταν εξωφρενική».

Στις αρχικές δηλώσεις του το 2010, ο Waters είχε πει ότι δεν είχε ακόμη αποφασίσει αν θα κινηματογραφούσε ή ηχογραφούσε το show, αλλά ότι θα ήταν μάλλον απίθανο να μην προέκυπτε σε κάποια φάση της περιοδείας. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται, και μάλιστα με τον πλέον τιμητικό τρόπο, για την Αθήνα και την Ελλάδα, αφού η παράσταση που έχει επιλεγεί για αυτό το σκοπό, δεν είναι άλλη από αυτήν στις 8 Ιουλίου, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α.!

Ο Roger Waters, σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ειδικά για τα ελληνικά media, εξηγεί τους λόγους πίσω από αυτήν την απόφαση:

1. Το εξαιρετικό venue, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της τεράστιας παραγωγής του «The Wall Live» αλλά και στις ιδιαίτερες απαιτήσεις μιας κινηματογράφησης που προορίζεται για κινηματογραφική διανομή και κυκλοφορία σε Blu-Ray.

2. Το ελληνικό κοινό, που τον εντυπωσίασε και τον κέρδισε με τον ενθουσιασμό του, όταν, πριν λίγα χρόνια, βρέθηκε ξανά στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στο Terra Vibe Park, στο πλαίσιο της περιοδείας «The Dark Side Of The Moon».

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ομάδα του Roger Waters και η παραγωγή της Big Star Touring ζητούν από όλα τα media να μεταφέρουν στο κοινό τις παρακάτω πληροφορίες / προϋποθέσεις, για την είσοδο των θεατών στο χώρο της συναυλίας και την ομαλή διεξαγωγή της κινηματογράφησης ενός τεράστιου μουσικού γεγονότος:

Δεδομένης της σοβαρότητας αυτής της απαγόρευσης, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε το κοινό ότι όποιος φέρει μαζί του κάμερα ή κινητό, δε θα μπορεί να εισέλθει στο χώρο, ακόμη κι αν έχει αγοράσει ήδη εισιτήριο (στους όρους του οποίου θα αναγράφεται, άλλωστε, η παραπάνω προϋπόθεση / απαγόρευση).

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε θερμά να ενημερώσετε εκ των προτέρων τους αναγνώστες / θεατές / ακροατές σας, σχετικά, ώστε να αποφευχθεί η όποια ταλαιπωρία και να διασφαλιστεί η επιτυχία της συναυλίας αλλά και της κινηματογράφησής της, που θέλει, άλλωστε, τους ίδιους τους Ελληνες θεατές να αποτελούν μέρος της!

Το βράδυ της 8ης Ιουλίου δε χρειάζεται να έχουμε μαζί μας κάμερες ή κινητά τηλέφωνα για να απαθανατίσουμε τις στιγμές, αφού ολόκληρη η συναυλία θα αποτελέσει ένα μοναδικό ντοκουμέντο, με πρωταγωνιστές όσους τυχερούς εξασφαλίσουν εγκαίρως τα εισιτήριά τους!

Τι έγραψε για το «The Wall Live» ο Τύπος στις Η.Π.Α.:

«O πρώην μπασίστας των Pink Floyd ξανάχτισε το κλασικό άλμπουμ του 1979 «The Wall» για το πρώτο σε μια σειρά τριών show, με τη βοήθεια μιας άψογης μπάντας. Με μια εξαιρετική ομάδα video artists και τεχνικών στα φώτα και τον ήχο, ένα μικρό στρατός επί σκηνής. Το οπτικά ακαταμάχητο, μουσικά εξαίσιο και συναισθηματικά ηχηρό show που προέκυψε ως αποτέλεσμα σου έπαιρνε την ανάσα»

- The Boston Globe

«To The Wall είναι μια μαγική εμπειρία»

- The Boston Globe

«Αυτή η γενναία αλλαγή, μαζί με την εκστατική εκτέλεση της μουσικής, μετέτρεψαν αυτό το νέο Τείχος σε κάτι πολύ πιο συμπαγές, γεμάτο νόημα και μεγαλειώδες από ποτέ»

- New York Daily News

«Όταν ο Roger Waters τελείωσε το χτίσιμο του «The Wall» σε όλη του την έκταση, την Τρίτη, στο Madison Square Garden, αυτό ήταν απλώς ένα ακόμη λιθαράκι (it was just another brick) στο καλύτερο arena concert που έχω βρεθεί ποτέ στη ζωή μου. Τελεία και παύλα»

- New York Post

«To show, μια θεατρική εμπειρία που έδωσε ζωή στο εξαιρετικό άλμπουμ των Pink Floyd του 1979, ήταν απλά φανταστικό»

- New York Post

«Το Wall γίνεται μεγαλύτερο από τα τραγούδια αυτά καθ’ αυτά, με αυτό το θέαμα που σαρώνει»

- New York Post

«Είναι εμπειρία ζωής να παρακολουθείς αυτή τη συναυλία»

- Suite101.com

«Ο Roger Waters ταρακούνησε το venue το βράδυ της Τετάρτης στο Τορόντο. Βγήκε στη σκηνή εν μέσω καταιγιστικών χειροκροτημάτων, που ξεκίνησαν αμέσως μόλις ακούστηκε το «In The Flesh», το πρώτο τραγούδι του θρυλικού concept album των Floyd, και η λατρεία απλώς δε σταμάτησε ποτέ…»

- Associated Press

Και, τέλος, o Jonathan Valania από την εφημερίδα The Philadelphia Inquirer, έγραψε:

«Ολοι μας πρέπει να το δούμε έστω μια φορά πριν πεθάνουμε»

Μια παραγωγή της Big Star Touring

Η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία «The Wall Live» ξεκινά την Τρίτη, 10 Μαΐου! Συγκεκριμένα, οι online αγορές θα ξεκινήσουν στις 10.30 π.μ. από τα www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr, ενώ οι αγορές στα εκδοτήρια του Ticket House, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επίσης στις 10:30 π.μ..

Για την πρώτη μέρα της προπώλησης, Τρίτη 10 Μαϊου, θα υπάρξει όριο αγοράς, 6 εισιτήρια ανά άτομο.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:


PL1 (Ανω διάζωμα): 55 ευρώ
PL2 (Αρένα): 65 ευρώ
PL3 (Κάτω διάζωμα): 88 ευρώ
PL4 (V.I.P.): 145 ευρώ

Σημεία προπώλησης και ώρες λειτουργίας:

Αθήνα
Ticket House:
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-3608366

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 10:30 – 21:00
Σάββατο: 10:30 – 16:00

Θεσσαλονίκη
Musicland:
Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310-264880

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα με Παρασκευή (πρωί): 10:30 – 14:30 &
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή (απόγευμα): 17:30 – 20:30
Σάββατο: 10:30 – 15:00
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Roger Waters: The Wall in Greece 2011 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">