ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΚΚΕ - Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας


Η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει παραδοθεί στο έλεος της δράσης των κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της εκμετάλλευσης μεταναστών, καθώς και της εγκληματικής δράσης της «Χρυσής Αυγής» και άλλων ακροδεξιών ομάδων και «μπράβων», που παριστάνουν τους προστάτες της «τάξης», μαχαιρώνοντας και ξυλοκοπώντας μαζικά αθώους μετανάστες στο δρόμο, εισβάλλοντας στα σπίτια και στα μαγαζιά τους με την ανοχή της αστυνομίας.

Η στυγερή δολοφονία του 44χρονου Έλληνα, του 20χρονου από το Μπαγκλαντές που ακολούθησε και το άγριο πογκρόμ ακροδεξιών συμμοριών με θύματα εκατοντάδες μετανάστες και Έλληνες, είναι αποτέλεσμα του ίδιου προβλήματος. Δείχνουν την οξύτητα του προβλήματος και τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τους Έλληνες και ξένους κατοίκους.

Οι ευθύνες της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης είναι τεράστιες. Όχι μόνο δεν έλαβαν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων και των εργαζομένων του κέντρου, για την αντιμετώπιση της κάθε είδους εγκληματικής δράσης, αλλά με την πολιτική τους ανέχθηκαν ή και συνέβαλαν στην ανάπτυξη αυτών των κυκλωμάτων.

Επέτρεψαν και ανέχθηκαν το στοίβαγμα μεταναστών υπό άθλιες συνθήκες σε συγκεκριμένες περιοχές, επέμειναν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και στον εγκλωβισμό στην Ελλάδα του μεγαλύτερου όγκου των μεταναστών που είχαν προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ, δεν πήραν κανένα μέτρο δημιουργίας ανθρώπινων χώρων προσωρινής διαμονής μεταναστών, αρνήθηκαν τη νομιμοποίηση και την παροχή ασύλου σε μετανάστες και πρόσφυγες με μακρόχρονη διαμονή στη χώρα μας, που έχουν κάθε λόγο να νομιμοποιηθούν. Παρέδωσαν επί της ουσίας αρκετούς μετανάστες σε κυκλώματα μαύρης εργασίας, αλλά και σε εγκληματικά κυκλώματα Ελλήνων και ξένων.

Με ευθύνη και ανοχή των κυβερνήσεων μετέτρεψαν περιοχές του κέντρου σε ζώνες ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών και ημινόμιμης δράσης των κυκλωμάτων. Ευνοϊκά σε αυτό επέδρασε και η λειτουργία του κέντρου διακίνησης υποκατάστατων ναρκωτικών, δηλαδή του ΟΚΑΝΑ. Μέσα σε αυτές τις ζώνες αναπτύχθηκε, η πορνεία με μεγαλύτερα θύματα γυναίκες μετανάστριες ακόμη και παιδιά, αναπτύχθηκαν μαζικά φαινόμενα κλοπών και άλλων εγκληματικών πράξεων.

Από αυτή τη γκετοποίηση, την υποβάθμιση και την εγκληματική δραστηριότητα είναι φανερό ότι επωφελούνται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να γίνουν ιδιοκτησία τους ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε εξευτελιστική τιμή. Να μετατραπούν από περιοχές κατοικίας και μικρο-επαγγελματικής δραστηριότητας, σε ζώνες υψηλής εμπορικής και τουριστικής εκμετάλλευσης.

Αυτήν ακριβώς την κατάσταση αξιοποιούν διάφοροι μηχανισμοί και υπηρεσίες, ρατσιστικές οργανώσεις και συμμορίες, που θέλουν να αναπτυχθούν φαινόμενα μίσους, αντιπαράθεσης και σύγκρουσης μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών με βάση το χρώμα, την εθνική καταγωγή και το θρήσκευμα, για την καλλιέργεια της διάσπασης και της εχθρότητας μεταξύ των εργαζομένων, αλλά και για την προώθηση ευρύτερων αντιλαϊκών, αντιδραστικών σχεδιασμών. Επιδιώκουν, μέσω του κλίματος φόβου, αβεβαιότητας και τρομοκρατίας, να δικαιολογήσουν τη λήψη βάρβαρων μέτρων καταστολής. Στόχο δεν έχουν μόνο τους μετανάστες αλλά όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Θέλουν να τσακίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα, να αποπροσανατολίσουν, να εγκλωβίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση σε αντιδραστική κατεύθυνση, να συσκοτίσουν το ποιοι είναι οι μεγάλοι ληστές και εκμεταλλευτές του λαού, να βγάλουν λάδι την πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το μεγάλο δράμα των μεταναστών το εκμεταλλεύονται κόμματα, όπως το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη που, χρησιμοποιώντας αντιδραστική δημαγωγία, κατηγορεί τους μετανάστες για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός. Καλλιεργεί το ρατσιστικό μίσος, έχοντας και την προκλητική στήριξη και προβολή των περισσότερων μέσων επικοινωνίας. Καθοριστικά συνέβαλαν σε αυτό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τη λεγόμενη πολιτική της μηδενικής ανοχής που πρόβαλαν. Αυτά τα κόμματα μόνο ανεύθυνα δεν είναι για την όξυνση του μεταναστευτικού ζητήματος και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Γιατί συμμετέχουν και συναποφασίζουν με την ΕΕ για το μεταναστευτικό ζήτημα, γιατί συμφωνούν με τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που ευθύνονται για την έξαρση της μετανάστευσης και προσφυγιάς, όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη. Γιατί ψήφισαν και εφαρμόζουν τη συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ και τη συνθήκη Σένγκεν, που μετέτρεψαν τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και εγκλωβισμού μεταναστών.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του κέντρου και των συνοικιών της Αθήνας αλλά και όλης της Αττικής, γιατί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση εξαπλώνεται. Καλεί Έλληνες και μετανάστες να πάρουν κοινή θέση και να οργανώσουν κοινή πάλη απέναντι σε όλα τα κυκλώματα και μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας, στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής που έχουν και την πρώτη ευθύνη.

Να διεκδικήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά τη λήψη άμεσων μέτρων, στηριζόμενοι στη δράση των ταξικών συνδικάτων, φορέων και συλλόγων που έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοπόρα δράση, για :

Αποφασιστική αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των ρατσιστικών συμμοριών. Η παρουσία επαρκούς και ανάλογα εκπαιδευμένης αστυνομικής δύναμης να έχει μοναδικό σκοπό την περιφρούρηση και προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όλων των κατοίκων, Ελλήνων και αλλοδαπών, και όχι την καταστολή και την τρομοκράτησή τους.

Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολυνθεί η μετακίνηση σε άλλες χώρες της ΕΕ για όλους τους εγκλωβισμένους μετανάστες που το επιθυμούν.

Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας, με δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες.

Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, ειδικά όσοι ζουν κι εργάζονται χρόνια στη χώρα μας. Να δοθεί άσυλο ή επικουρική διεθνής προστασία στους πρόσφυγες, να αποδοθούν ισότιμα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Να κλείσουν τα κέντρα που χορηγούν το ναρκωτικό υποκατάστατο της μεθαδόνης, να στηριχθούν και να αναπτυχθούν τα κέντρα πρόληψης της τοξικοεξάρτησης και οι θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης.

Να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί παράδοσης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στην εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου. Να ληφθούν μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών.

Παπαρήγα: Κυβερνητική γραμμή η πυγμή και στην καταστολή

Η ΓΓ του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του πρώην εργαζόμενου της διαπλοκής για το ρόλο της αστυνομίας είπε ότι αναμφισβήτητα χρειάζεται επιτήρηση, ιδιαίτερα τις βραδυνές και πολύ πρωινές ώρες γιατί τα φαινόμενα πολλαπλασιάζονται, υπογραμμίζοντας όμως ότι αποστολή των αστυνομικών είναι να προφυλάσσουν τους πολίτες από την εγκληματικότητα και όχι να σπάνε τα κεφάλια διαδηλωτών. Σχολιάζοντας τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών μίλησε για υπερβολική βία και τόνισε: "Είναι η γραμμή η κυβερνητική, η γραμμή της πυγμής. Πυγμή στην πολιτική, πυγμή και στην καταστολή".
  • Τους κάναμε όλους διάσημους και πλαισιωτές, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ. Ουδέποτε άρθρωσαν δημόσια μια λέξη. Βολικά και για τους μετέχωντες στην διαπλοκή, βολικά και για το σύνολο των κομμάτων που με τα χρήματα όλων μας εχουν την χρήση των δημοσίων αγαθών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΚΕ - Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">