ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ»
ΙΘΑΚΗΣ 121 ΤΚ 165 61
Τηλ. 210-9623014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μάιος 2011.

Ο «Προφήτης Ηλίας» τρίτωσε τις επιτυχημένες εκδηλώσεις για φέτος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυφάδας «ο Προφήτης Ηλίας» πιστός στο ανοιξιάτικο ραντεβού του πραγματοποίησε και φέτος με μεγάλη επιτυχία την 5η Πολιτιστική Συνάντηση στις 29 Μαΐου 2011 στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, με χορούς, τραγούδια και δρώμενα απ’ την Ελληνική παράδοση. Για φέτος ήτανε η τρίτη σημαντική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος μετά την μεγάλη επιτυχία που είχαν η Γιορτή για τα Δέκα Χρόνια απ’ την ίδρυση του Συλλόγου τον Ιανουάριο και το Παραδοσιακό Καρναβάλι το Φεβρουάριο.

Ήτανε μια εκδήλωση ποιοτική που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σ΄ όσους την παρακολούθησαν, χωρίς να κουράσει, δίνοντας το στίγμα της ανιδιοτελούς συμμετοχής στις παραδόσεις της πατρίδος μας και όχι στον πρωταθλητισμό.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε χωρίς μακρόσυρτες ομιλίες παρά με μόνο δύο μικρούς χαιρετισμούς απ’ τον Πρόεδρο κ. Ηλία Γιαννόπουλο και την Δημοτική Σύμβουλο κα Λένα Μαυρακάκη.

Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου παρουσίασαν χορούς από πολλές περιοχές της πατρίδος μας, όπως τη Θράκη την Ήπειρο τα Νησιά του Αιγαίου και άλλα. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η πρώτη ενότητα χορών που παρουσιάσθηκε, η οποία αναφερόταν στη μακρινή Καππαδοκία, καθηλώνοντας τους θεατές, αλλά και η δεύτερη ενότητα που αναφερόταν στις χαμένες πατρίδες, μια και η μέρα της εκδήλωσης συνέπεσε με την ημέρα μνήμης για την άλωση της Πόλης.


Τα τμήματα της Ακαδημίας ξεσήκωσαν τους θεατές οι οποίοι έλουσαν τα μικρά παιδιά - ιδιαίτερα του νηπιαγωγείου - με θερμά χειροκροτήματα Τα δρώμενα με όμορφα ανοιξιάτικα ήθη και έθιμα απ’ όλες τις περιοχές της πατρίδος μας ενθουσίασαν τους θεατές που θαύμασαν την αναπαράσταση απ’ τα παιδιά της Ακαδημίας με το έθιμο της κούνιας, το έθιμο της αναβροχιάς (περπερούνα) και τα χελιδονίσματα. Η Ακαδημία, με πάνω από 60 παιδιά όλων των ηλικιών, αποτελεί την ψυχή του Συλλόγου ο οποίος προσκαλεί συνεχώς και άλλους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους εκεί, μια και γίνεται τόσο προσεγμένη και σοβαρή δουλειά και μάλιστα χωρίς δίδακτρα.

Για την προσεγμένη οργάνωση αξίζουν συγχαρητήρια στο Δ.Σ., το οποίο μας έχει συνηθίσει σε πολλές τέτοιες καλές εκδηλώσεις. Την παράσταση απόλαυσαν οι πολυπληθείς φίλοι που γέμισαν το θέατρο ασφυκτικά. Χαμένοι βγήκαν όσοι απ’ τους απλούς πολίτες η τους επισήμους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των τοπικών φορέων δεν είχαν την τύχη η την προθυμία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Καλ. Ζαμπετονίδου και κος. Σπύρος Δήμου - σταθερός θεατής του Συλλόγου - και εκπρόσωποι του τοπικού τύπου.

Είναι απ’ τις εκδηλώσεις που δίνουν κουράγιο σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, που κινδυνεύουν από μαρασμό οι παραδοσιακές αξίες, οι οποίες μπορούν να κρατήσουν ενωμένο έναν λαό. Γι’ αυτό, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, πρέπει να ενισχυθούν και να στηριχθούν από τις Τοπικές Αρχές

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο κέρασμα με τσίπουρο από τις κυρίες του Συλλόγου, με αναμονή για το επόμενο κέρασμα που θα είναι στην αναβίωση του Πανηγυριού του Προφήτη Ηλία στους πρόποδες του βουνού την παραμονή της εορτής στις 19 Ιουλίου.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας!!!
    με αφορμή τον φετινό μας προγραμματισμό που αφορά στην διάθεση καλλιτεχνών για την διεξαγωγή μουσικών εκδηλώσεων (θρησκευτική πανήγυρις) για τους εορτασμούς των αγίων μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σας ενημερώνουμε ότι έχουμε στην διαθεσή σας πληθώρα μουσικών σχημάτων παραδοσιακού-λαικού και μοντέρνου ύφους φτάνοντας μέχρι τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.δική μας πρόταση χωρίς αυτό να αποτελεί μοναδική επιλογή είναι το μουσικό σχήμα της κυρίας Έφης Θώδη πλήρως ανανεωμένο και με πολυμελή ορχήστρα που περιλαμβάνει εκτός του παραδοσιακού τραγουδιού και το λαικό.
    οι τιμές μας είναι οι ανταγωνιστικότερες της αγοράς εναρμονισμένες πλήρως με τις δυσκολίες των καιρών χωρίς αυτό να μειώνει το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών το οποίο μας διακρίνει.
    για όποια πληροφορία θέλετε μπορείτε να επικοινωνείτε με το 2105901470-6956877850,Μπασιώτης Ιωάννης

    ευχαριστώ για τον χρόνο σας καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">