ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τούρκος στρατηγός ετοίμαζε θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα! Θα κατέρριπταν δικό τους αεροσκάφος!

Νέα επεισόδια στην κόντρα στρατού και κυβέρνησης έχει προκαλέσει η σύλληψη του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγού Μπιλγίν Μπαλανλί.

Ο Τούρκος στρατηγός (που είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός στη φυλακή) κατηγορείται ότι ετοίµασε το σχέδιο «Οράζ», το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της περίφημης «Βαριοπούλας».

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Μπαλανλί είχε αναπτύξει στενή συνεργασία με τον επίσης στρατηγό Ιμπραχίμ Φιρτίνα, ο οποίος και θεωρείται ο εμπνευστής του σχεδίου «Βαριοπούλα» το οποίο προέβλεπε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με τους Τούρκους να καταρρίπτουν δικό τους αεροσκάφος για να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επέτρεπαν στον στρατό να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Καταθέτει ο στρατηγός Εβρέν για το πραξικόπημα του 1980!

Την ίδια ώρα, μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του εισαγγελέα της Άγκυρας να καλέσει τον Κενάν Εβρέν να καταθέσει για το πραξικόπηµα του 1980, του οποίου ήταν επικεφαλής.

Ο δρόμος για την εκδίκαση της υπόθεσης άνοιξε για πρώτη φορά πέρυσι με το δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου. Πολλοί ωστόσο σχολιάζουν πως δε θα βγει τίποτα από αυτή την έρευνα γιατί -εκτός των άλλων- ο Κεβάν Εβρέν είναι 90 ετών.
  • Για το πραξικόπημα της κομματοκρατίας και διαπλοκής στην Ελλάδα δεν γράφεται τίποτα τσογλάνια της εντός εισαγωγικών Δημοσιογραφίας.
GlyfadA web
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τούρκος στρατηγός ετοίμαζε θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα! Θα κατέρριπταν δικό τους αεροσκάφος! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">