ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ψήφος επιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Την αμέριστη στήριξη της προς την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τις προσπάθειες που καταβάλλει για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους εξέφρασε από την Αθήνα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Στις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον Έλληνα ομόλογο της, Σταύρο Λαμπρινίδη και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε αισιόδοξη για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνάντηση της με τον Σταύρο Λαμπρινίδη η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι «η Ελλάδα περνάει δύσκολες μέρες. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να φέρει την ελληνική οικονομία και πάλι στον σωστό δρόμο με προώθηση μεταρρυθμίσεων. Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος ήταν μια πολύ θετική κίνηση».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει με την ίδια τόλμη να προχωρήσει με συνεχείς κινήσεις προς τα εμπρός. «Η Ελλάδα ενέπνευσε την χώρα στο παρελθόν και μπορεί να το επαναλάβει και τώρα».


Χαμογελαστή και ευδιάθετη η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς της οικογένειάς της στον Γιώργο Παπανδρέου.

Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό και η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετέβη πεζή στο Προεδρικό Μέγαρο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ψήφος επιστοσύνης στην ελληνική οικονομία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">