ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Eπίθεση Παπανδρέου της Δραχμής κατά ΝΔ της Δεκάρας


Επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, πραγματοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζοντας: «Αφήνω σε άλλους αυτή τη φιλοδοξία, να γίνουν πάση θυσία πρωθυπουργοί μιας Ελλάδας της δραχμής».

Ο πρωθυπουργός είπε όλο αυτό τον καιρό: «Περίσσεψε η ανευθυνότητα, η λάσπη, η λοιδορία, η αμφισβήτηση του πατριωτισμού από αυτούς που έβαλαν φωτιά στο σπίτι και τα έβαλαν στα πόδια. Έριχναν λάδι στη φωτιά που εμείς σβήναμε ποντάροντας στην αποτυχία».

Μάλιστα έκανε αναφορά στις δημοσκοπήσεις και σημείωσε: «Πορεύονται με γνώμονα δημοσκοπήσεις όταν παίζεται η τύχη της χώρας κορώνα γράμματα. Τι να κάνω τα εκλογικά ποσοστά όταν η χώρα μας έχει δυστυχίσει».

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «όσα πετύχαμε είναι η απάντηση σε όσους υπόσχονται γενικώς και αορίστως διαπραγματεύσεις. Πετύχαμε περισσότερα από όσα μας κατηγορούν ότι δεν διαπραγματευόμαστε. Γιατί εμείς διαπραγματευόμαστε κάθε μέρα».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πατριωτική ήταν η στάση της κυβέρνησης, επεσήμανε ότι έχει «σχέδιο» και σημείωσε: «Δείξαμε αποφασισμένοι στην Ε.Ε. Μακριά από δήθεν σωτήρες που υπόσχονται μια ηρωική καταστρφοή. Από δήθεν ηρωικές στάσεις που υποτιμούν τους πολίτες, κουτοπόνηρα και θεωρούν κουτόφραγκους τους εταίρους μας».

Όπως «Κάνατε το πατριωτικό σας καθήκον» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Κ.Ο. απευθυνόμενος στους βουλευτές και τόνισε ότι είναι «περήφανος για αυτή την ΚΟ».

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του σημείωσε: «Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν ωριμότητα. Άντεξαν και στάθηκαν όαρθιοι. Έκλεισαν τα αυτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού. Έδειξαν σοφία και σύνεση. Γύρισαν την πλάτη σε φωνές ετερόκλητων δυνάμεων».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει χωρίς εσάς. Χωρίς τη δική σας στάση. Εσείς αγνοήσατε απειλές, λοιδορίες, τιμήσατε τον όρκο σας».

Υπογράμμισε ότι τώρα η χώρα πρέπει να προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να γίνουν όσα δεν έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες, με πρώτο στόχο την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στην οικονομία ώστε να πάψει η αιμορραγία των ελλειμμάτων.

Απευθύνοντας προσκλητήριο στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά με όσους θέλουν και μπορούν, προσθέτοντας ότι παρά τις διαμαρτυρίες η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να πετύχει η κυβέρνηση στο έργο της.

«Ψεύδεται και βρίζει για να διασωθεί ο ίδιος από την κατάρρευση»

«Κουράστηκε ο κόσμος να ακούει τα παραληρήματα του κ. Παπανδρέου» αναφέρεται σε απάντηση της ΝΔ.

Όπως σημειώνει ο κ. Μιχελάκης: «Αφού οδήγησε τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης, ψεύδεται και βρίζει για να διασωθεί ο ίδιος από την κατάρρευση».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Eπίθεση Παπανδρέου της Δραχμής κατά ΝΔ της Δεκάρας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">