ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το ΜEGA και η Διαπλοκή Eξουσιών ΜΜΕ κατά των blogs


Η πρώτη δίωξη σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου για ποινικό έγκλημα που σχετίζεται με τη διαχείριση blog και τις αναφορές του σε αυτό, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίον του δημοσιογραφου Γιάννη Παπαγιάννη για το αδίκημα της «απειλής κατά ζωής» του διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, Χρ.Παναγιωτόπουλου.

Η δίωξη που ουσιαστικά έχει πιλοτικό χαρακτήρα για σειρά άλλων σχετικών υποθέσεων αφορά αναρτήσεις του ιστολογίου «fimotro.blogspot.com» τις οποίες ο διευθυντής του MEGA σε μήνυση που είχε υποβάλλει χαρακτήριζε «απειλητικές και συκοφαντικές».

Η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία διενεργήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ζήτησε την συνδρομή της Google. Η αμερικανική εταιρία για πρώτη φορά δέχτηκε να ακολουθήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη και εντόπισε, σύμφωνα με τη δίωξη, τον Γιάννη Παπαγιάννη, ως διαχειριστή του ιστολογίου.

Η εισαγγελική ενέργεια ανοίγει νέους δρόμους στον τρόπο αντιμετώπισης των bloggers ενώ ήδη ο κ. Παπαγιάννης αναμένεται να αντιμετωπίσει και άλλες διώξεις για εκκρεμείς μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σχετικά με αναρτήσεις του Fimotro για αδικήματα σχετικά με συκοφαντική δυσφήμιση, εκβίαση, απειλή κλπ.

Ήδη ο διευθυντής του MEGA έχει ζητήσει να επισπευτεί με αίτηση του η όλη διαδικασία και ο κ. Παπαγιάννης πιθανότατα θα δικαστεί τον Οκτώβρη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.


  • Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ.
  1. Γνωρίζουμε καλά σε ποιά χώρα βρισκόμαστε και ποιός ήταν και είναι ο ρόλος της Δημοσιογραφίας, των ΜΜΕ, και της Διαπλοκής Εξουσιών και Μεγαλοεκδοτοκαναρχών.
  2. Λόγω του ότι εχω σειρά στοιχείων για τον ρόλο των Ανεύθυνων σε όλα τα επίπεδα, τουλάχιστον η Κυβέρνηση να είναι περισσότερο Προσεκτική σε χειρισμούς.
  3. Δεν καθαγιάζω κανένα λαμόγιο διότι γνωρίζω τον ρόλο του συνόλου των εμπλεκομένων στον Χώρο στην Χώρα μας.
  • Τίποτα Άλλο.
  • Γιάννης Κουρδομένος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το ΜEGA και η Διαπλοκή Eξουσιών ΜΜΕ κατά των blogs Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">