ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο ΣτΕ οι αιτήσεις ακυρώσεως για το διάταγμα του Υμηττού

Προθεσμία έως τις 21 Οκτωβρίου
23. Σεπ. 2011.
Ο “κύβος ερρίφθη” για τη δικαστική μάχη που αφορά στο θέμα του προεδρικού διατάγματος για τον Υμηττό, καθώς ο νομικός εκπρόσωπος των δήμων Ηλιουπόλεως, Κρωπίας, Παιανίας – Γλυκών Νερών Α. Παπακωνσταντίνου και η δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί, όπως ενημερώνει τις δημοτικές αρχές Κρωπίας, Παιανίας, Ηλιουπόλεως, κατέθεσε εκ μέρους των, τις αιτήσεις ακυρώσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας. Εξ’ άλλου, συνεχίζεται και η κατάθεση των αιτήσεων ακυρώσεως κατά του προεδρικού διατάγματος εκ μέρους των ιδιοκτητών που θίγονται από το εν λόγω προεδρικό διάταγμα.

 Όπως αναφέρει ο δρ Α. Παπακωνσταντίνου, εκτός των ανωτέρω διαδικασιών “παράλληλα, έχει ξεκινήσει η κατάθεση των αγωγών αποζημιώσεως εκ μέρους των ιδιοκτητών ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Η διαδικασία έχει αποκτήσει ιδιαίτερα μαζικό χαρακτήρα, γεγονός που καθιστά αποτελεσματικότερο το εγχείρημα”. Πρέπει να σημειωθεί ότι η άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως εκ μέρους των ιδιοκτητών είναι αναγκαία για τη διεκδίκηση της αποδέσμευσης των ακινήτων τους από τους αυστηρούς περιορισμούς που θέτει το επίμαχο προεδρικό διάταγμα.


Ωστόσο, όπως διευκρινίζει ο κ. Α. Παπακωνσταντίνου, “η δικηγορική εταιρεία μας θα συνεχίσει να παραλαμβάνει τα αναγκαία στοιχεία (τίτλους ιδιοκτησίας) από τους ιδιοκτήτες εκτάσεων που βρίσκονται σε ζώνες προστασίας του Υμηττού, για την άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αγωγής αποζημιώσεως στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011”.

Τέλος σύμφωνα με τον δρ.Ν. Α. Παπακωνσταντίνου, η δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί ο ίδιος, έχει αναλάβει εκ μέρους των ιδιοκτητών, το σύνολο των αναγκαίων δικαστικών ενεργειών, ήτοι τόσο την άσκηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας των υπόψη αιτήσεων ακυρώσεως, όσο και των αγωγών αποζημιώσεως ενώπιον των αρμοδίων τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, καθώς και την εκπροσώπησή τους, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο).

Επιστολή προς τους αιρετούς

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ – Ν. ΧΛΕΠΑΣ
ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, 10675 Αθήνα – Κολωνάκι
Τηλ. 210-7222007, Fax 210-7222182
http://www.apapaconstantinou-lawfirm.gr/

AP. PAPACONSTANTINOU – G. KATROUGALOS – N. HLEPAS
& ASSOCIATES LAW FIRM
30-32 PatriarchouIoakimstr., 10675 Athens – Kolonaki
Tel. 0030210-7222007, Fax 0030210-7222182
http://www.apapaconstantinou-lawfirm.gr/

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΥΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΚΡΩΠΙΑΣ, ΠΑΙΑΝΙΑΣ – ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
ΥΠΟΨΗ: Δημάρχων κ.κ. Β. Βαλασόπουλου, Δ. Κιούση, Δ. Δάβαρη

ΚΟΙΝ.: Θέμα: Π.Δ. ΥΜΗΤΤΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αξιότιμοι κύριοι.

Σας ενημερώνουμε ότι η Δικηγορική Εταιρεία μας έχει ήδη καταθέσει, εκ μέρους των Δήμων σας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας τις αιτήσεις ακυρώσεως κατά του προεδρικού διατάγματος για τον Υμηττό. Η κατάθεση των αιτήσεων ακυρώσεως εκ μέρους των ιδιοκτητών συνεχίζεται. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η κατάθεση των αγωγών αποζημιώσεως εκ μέρους των ιδιοκτητών ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Η διαδικασία έχει αποκτήσει ιδιαίτερα μαζικό χαρακτήρα, γεγονός που καθιστά αποτελεσματικότερο το εγχείρημα. Επισημαίνεται ότι η άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως εκ μέρους των ιδιοκτητών είναι αναγκαία για τη διεκδίκηση της αποδέσμευσης των ακινήτων τους από τους αυστηρούς περιορισμούς που θέτει το επίμαχο προεδρικό διάταγμα.

Η Δικηγορική Εταιρεία μας θα συνεχίσει να παραλαμβάνει τα αναγκαία στοιχεία (τίτλους ιδιοκτησίας) από τους ιδιοκτήτες εκτάσεων που βρίσκονται σε ζώνες προστασίας του Υμηττού, για την άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αγωγής αποζημιώσεως στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011. Υπενθυμίζεται ότι η Δικηγορική Εταιρεία μας έχει αναλάβει εκ μέρους των ιδιοκτητών το σύνολο των αναγκαίων δικαστικών ενεργειών, ήτοι τόσο την άσκηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας των υπόψη αιτήσεων ακυρώσεως, όσο και των αγωγών αποζημιώσεως ενώπιον των αρμοδίων τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, καθώς και την εκπροσώπησή τους, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο).

Με φιλικούς χαιρετισμούς

ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB 2011 www.pixidanews.gr  Αναδημοσίευση 29/9/2011 μετά απο email του Δήμου Κρωπίας.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο ΣτΕ οι αιτήσεις ακυρώσεως για το διάταγμα του Υμηττού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">