ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μιτ Ρόμνεϊ: Τον καίει η φορολογική δήλωση

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ

Ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ, επίδοξος αντίπαλος του Ομπάμα, στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, μάλλον επέλεξε λάθος στιγμή, για να δώσει στη δημοσιότητα τη φορολογική του δήλωση.

Υποκύπτοντας σε εσωκομματικές πιέσεις, ο πολυεκατομμυριούχος πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, ένας από τους πλουσιότερους Αμερικανούς που έχουν βάλει ποτέ πλώρη για τον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε χθες, μόλις μερικές ώρες προτού ο Ομπάμα ζητήσει τη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση των πλουσίων, πως πρόκειται να πληρώσει φόρο ύψους 13,9% για το 2010 και 15,4% για το 2011 (ποσοστά που μεταφράζονται σε φόρο συνολικά 6,2 εκατ. δολ. για έσοδα 42,5 εκατ. δολ.).

Μεγάλη απόκλιση

Να σημειωθεί πως συγκριτικά, εν έτει 2012 ο μέσος Αμερικανός μεροκαματιάρης φορολογείται με 35% κι αυτό επειδή, σύμφωνα με την ισχύουσα αμερικανική νομοθεσία, οι επενδύσεις φορολογούνται με ποσοστό σημαντικά μικρότερο σε σχέση με τους απλούς μισθούς. Η εν λόγω δημοσιοποίηση δείχνει να μην ευνοεί τον μεγαλοεπενδυτή Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος πλέον, μετά την ήττα του στη Νότια Καρολίνα, μάλλον οδεύει προς ακόμη μία ήττα από το Νιουτ Γκίνγκριτς και στις επόμενες προκριματικές της Φλόριντα στις 31 Ιανουαρίου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μιτ Ρόμνεϊ: Τον καίει η φορολογική δήλωση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">