ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κώστας Σκανδαλίδης: Κενό ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ


skandalidis5 Σχίσμα στο ΠΑΣΟΚ, για κενό ηγεσίας κάνει λόγο ο Σκανδαλίδης
Σε νέα περίοδο κρίσης εισήλθε το ΠΑΣΟΚ τόσο μετά τη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο, όσο και μετά την καταψήφιση της διάταξης του Ανδρέα Λοβέρδου για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Ιπποκράτους είναι η δήλωση που έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, στην οποία μιλά για «κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ». Καλεί, δε, τον Γ.Παπανδρέου να συγκαλέσει άμεσα την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στη δήλωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του, ο Κ. Σκανδαλίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η χθεσινή μέρα έδειξε ότι υπάρχει κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το όργανο που κατ’ εξοχήν είναι επιφορτισμένο με την καθημερινή στήριξη της κυβέρνησης».

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του οφείλει να συγκαλέσει άμεσα την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να συζητήσει τη διάταξη μάχης και τους στόχους και να εκλέξει τον πρόεδρό της» σημειώνει, τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο οι βουλευτές μας να μην αντιμετωπίζουν συντεταγμένα τα πολύ βαρύτερα και κρισιμότερα καθήκοντα που προμηνύονται της αμέσως επόμενες μέρες».

«Εξυπακούεται ότι η εκλογή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ανεξάρτητη από τις δρομολογημένες διαδικασίες εκλογής του προέδρου του Κινήματος» προσθέτει.
Επισημαίνει, επίσης, ότι «η κυβέρνηση και η χώρα δεν μπορούν να περιμένουν τις εσωτερικές μας διαδικασίες. Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου είναι για τον καθένα μας σεβαστές αλλά εξαρτώνται καταλυτικά από τις εξελίξεις που είναι αβέβαιες και καταιγιστικές».

Το πρωί της Τετάρτης, ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης δήλωσε  ότι στοιχειώδης αυτοσεβασμός και αξιοπρέπεια απαιτούν να ξέρεις τι υπογράφεις. Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ.Πρωτόπαπας επισήμανε ότι η συνέχιση αυτής της συζήτησης είναι στα όρια της αυτογελοιοποίησης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος και το διάβασε και το ψήφισε ως τη μόνη λύση για να σωθεί η χώρα.

Η αναταραχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ξέσπασε την Τρίτη, μόλις έγινε γνωστή η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο επειδή είχε «άλλες υποχρεώσεις».

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Μιχ.Χρυσοχοΐδη, το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την καταψήφιση στη Βουλή της διάταξης του υπουργείου Υγείας για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Επιπλέον, περισσότεροι από 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν ή δήλωσαν «παρών» σε επιμέρους άρθρα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Πριν την ψηφοφορία, τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο εισηγητής του κόμματος Νάσος Αλευράς αλλά και οι βουλευτές του κόμματος Απόστολος Κακλαμάνης και Χάρης Καστανίδης κάλεσαν τον κ. Λοβέρδο να λάβει υπόψη του τις αντιδράσεις των βουλευτών και των κομμάτων.

Ο κ. Λοβέρδος δεν δέχτηκε να αποσύρει το άρθρο, το οποίο τελικά μπήκε και αυτό σε ονομαστική ψηφοφορία με αίτημα του ΚΚΕ.

Ανάμεσα στους βουλευτές του κόμματος που διαφοροποιήθηκαν από την κυβερνητική γραμμή είναι η Λούκα Κατσέλη, η Βάσω Παπανδρέου, ο Χρήστος Κατσούρας, ο Δημήτρης Βαρβαρίγος, ακόμα και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Μπεγλίτης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κώστας Σκανδαλίδης: Κενό ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">