ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στην Αττική οι περισσότερες επιχειρησιακές συμβάσεις

Στην Αττική οι περισσότερες επιχειρησιακές συμβάσεις

Στην Αττική έχουν συμφωνηθεί οι περισσότερες από τις 52 επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί τους τελευταίους μήνες και προβλέπουν αμοιβές κατώτερες από τις κλαδικές, σε ποσοστό, από 5% έως και 40%.

Από το σύνολο των νέων συμβάσεων, οι οποίες αφορούν 17.500 εργαζομένους, οι 39 έχουν υπογραφεί με ενώσεις προσώπων και οι 13 με επιχειρησιακά σωματεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, από τις 52 συνολικά επιχειρησιακές συμβάσεις, οι 20 συμφωνήθηκαν στην Αττική και αφορούν, 14.989 εργαζομένους.

Οι 11 αφορούν επιχειρήσεις της περιοχής των Αθηνών, οι 3 του Πειραιά, 4 επιχειρήσεις της Ανατολικής και 2 της Δυτικής Αττικής.
Οι 7 συμφωνήθηκαν με επιχειρησιακά σωματεία και οι 13 με ενώσεις προσώπων. Οι αμοιβές μειώθηκαν από 10% έως 25% και εξομοιώθηκαν με τις προβλεπόμενες από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Στην Κεντρική Μακεδονία υπογράφηκαν 10 συνολικά επιχειρησιακές συμβάσεις. Οι 8 αφορούν στο νομό Θεσσαλονίκης με μειώσεις αμοιβών από 10% έως 30%, μία στο νομό Σερρών με μείωση μισθών 20%, ενώ στο 41,30% φθάνει η μείωση σε επιχείρηση κατασκευής μεταλλικών προϊόντων στο νομό Κιλκίς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη συμφωνήθηκαν 6 συμβάσεις με μειώσεις αμοιβών στα επίπεδα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ σε μια περίπτωση ξενοδοχειακής επιχείρησης στο νομό Κοζάνης η μείωση έφθασε στο 17,50%.

Κατά 20% και 29% αντίστοιχα κυμάνθηκαν οι μειώσεις σε δυο επιχειρησιακές συμβάσεις στο νομό Ιωαννίνων. Από 10% έως 42% ήταν οι μειώσεις σε 4 συμβάσεις στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, 20% σε τρεις συμβάσεις στη Δυτική Ελλάδα, κατά 20% σε επιχειρησιακή σύμβαση στην Κορινθία, ενώ στα όρια της ΕΓΣΣΕ μειώθηκαν οι αμοιβές σε επιχειρησιακή που συμφωνήθηκε στις Κυκλάδες.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν σε γνώση του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας κατά τη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας την προηγούμενη Τρίτη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στην Αττική οι περισσότερες επιχειρησιακές συμβάσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">