ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Καταστροφική η μονομερής παρέμβαση στους μισθούς

ΒΕΑ: Καταστροφική η μονομερής παρέμβαση στους μισθούς

Καταστροφικό χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας την μονομερή παρέμβαση στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

"Θα είναι καταστροφικό εάν η κυβέρνηση παρέμβει μονομερώς στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα τη στιγμή που όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις συμφωνούν με τη ΓΣΕΕ για την υπεράσπιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)», δήλωσε ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Π. Ραβάνης.

Η διατήρηση της πολιτικής και κοινωνικής ειρήνης είναι απαραίτητη. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να συνεργαστεί με τους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος, το οποίο είναι δυσβάστακτο για τις επιχειρήσεις που αδυνατούν να επιβιώσουν, τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι πολύ σημαντική για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί λύση για την εξασφάλιση νέων πόρων που θα τροφοδοτήσουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ζητά μέτρα τόνωσης του εισοδήματος των πολιτών κι όχι περικοπής τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαρκής ύφεση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Καταστροφική η μονομερής παρέμβαση στους μισθούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">