ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αμπντέλ Τζαλίλ: Δεν θα παραιτηθούμε διότι θα οδηγηθούμε σε εμφύλιο πόλεμο

«Αν παραιτηθεί το Συμβούλιο, θα ξεσπάσει εμφύλιος στην Λιβύη»

Την εκτίμηση ότι η παραίτηση του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης θα οδηγήσει την χώρα σε εμφύλιο εξέφρασε ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, έπειτα απότην αύξηση των διαδηλώσεων εναντίον των νέων αρχών της Λιβύης.

«Δεν θα παραιτηθούμε διότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε εμφύλιο πόλεμο», δήλωσε ο Αμπντέλ Τζαλίλ σε συνέντευξή του στο λιβυκό τηλεοπτικό δίκτου al Hurra.

«Υπάρχουν κρυμένα χέρια που ωθούν τους διαδηλωτές (...) Ποιοι τους ωθούν σε καθιστικές διαμαρτυρίες; Ποιοι ώθησαν τους διαδηλωτές να εισβάλουν στην έδρα του Συμβουλίου με τέτοια αγριότητα;», διερωτήθηκε ο Αμπντέλ Τζαλίλ χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο Αμπντέλ Τζαλίλ υπεραμύνθηκε του Συμβουλίου απέναντι στις κατηγορίες για έλλειψη διαφάνειας και για την ανάμιξή του στις αποφάσεις που λαμβάνει η μεταβατική κυβέρνηση.
«Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο συνεδριάζει τέσσερις ημέρες την εβδομάδα για πολλές ώρες, όμως δεν υπάρχει κάλυψη απο τα μέσα ενημέρωσης», επεσήμανε προσθέτοντας ότι το Συμβούλιο δεν εμπλέκεται στις υποθέσεις της εκτελεστικής εξουσίας.

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ απέτισε επίσης φόρο τιμής στον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Αμπντελχαφίντχ Γόγκα που αναγκάστηκε σήμερα να παραιτηθεί μετά τις κατηγορίες των διαδηλωτών ότι ανήκε στο καθεστώς του εκλιπόντος ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι.

Πάντως ο Αμπντέλ Τζαλίλ δήλωσε «αισιόδοξος» για το μέλλον της χώρας του. «Είμαι αισιόδοξος. Η Λιβύη θα προοδεύσει όπως ποτέ ξανά στο παρελθόν. Όμως χρειαζόμαστε βοήθεια και υποστήριξη», είπε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αμπντέλ Τζαλίλ: Δεν θα παραιτηθούμε διότι θα οδηγηθούμε σε εμφύλιο πόλεμο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">