ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το Βίντεο των Anonymοus (Διάβασε με προσοχή)Θέλοντας να αποτρέψουν την εφαρμογή διεθνούς συνθήκης, που θα μπλοκάρει τα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα, χάκερ της γνωστής ομάδας «Anonymοus» κατέλαβαν επί τρίωρο τον ιστότοπο του υπουργείου και μετέδιδαν βίντεο και μηνύματα.

Ηλεκτρονική επίθεση από χάκερ δέχθηκε η ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και για λίγες ώρες, χθες νωρίς το πρωί, μετέδιδε ένα βίντεο που ασκούσε σκληρή κριτική για τους πολιτικούς, την είσοδο στο ΔΝΤ, την κατάσταση όπου οδηγείται η χώρα, απειλώντας για παρόμοιες επιθέσεις και σε άλλα υπουργεία, ΜΜΕ κ.λπ.

Αίτημα των «ανώνυμων χάκερ» που υπογράφουν ως «Anonymοus από Ελλάδα και Κύπρο» είναι να σταματήσει το ACTA, που αποτελεί μια διεθνή συνθήκη που ξεκίνησε στη λογική της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και φαίνεται ότι στην πράξη θα λειτουργήσει ως ένα παγκόσμιο πλέγμα-φίλτρο που θα εξοβελίζει τα «μη αρεστά» μηνύματα ιστοσελίδων κ.λπ.

Η «κατάληψη» της ιστοσελίδας του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε στις 5.30 το πρωί και το βίντεο «κατέβηκε» περίπου έπειτα από 3 ώρες μετά από παρέμβαση της εταιρείας-παρόχου υπηρεσιών, ενώ η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλαβε την υπόθεση για να ανιχνεύσει τα στοιχεία που θα οδηγήσουν ενδεχομένως στους χάκερ.

Οι χάκερ εισέβαλαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης στις 5.30 το πρωί και το βίντεο «κατέβηκε» περίπου έπειτα από 3 ώρες

Στο βίντεο, όπου αναγραφόταν ως τίτλος στα αγγλικά «Η δικαιοσύνη έρχεται», εμφανιζόταν η εικόνα μιας ιδιαίτερης φιγούρας και ασκούνταν έντονη πολιτική κριτική. Γινόταν αναφορά στους πολιτικούς που ανέβηκαν στην εξουσία για τον λαό, αλλά έχουν αποτύχει και «έχουν σκοτώσει τη δημοκρατία».

Για την εφαρμογή της ACTA σημείωναν ότι σημαίνει στέρηση της ελευθερίας και έδιναν δύο εβδομάδες διορία για να σταματήσει (τη συνθήκη έχει υπογράψει και η Ελλάδα), προειδοποιώντας ότι διαφορετικά θα ξεκινήσει ένας κυβερνοπόλεμος με όλα τα sites, τα ΜΜΕ και τα υπουργεία της χώρας.

 Οι χάκερ ανέφεραν επίσης ότι γνωρίζουν τα πάντα, έχουν τους κωδικούς και παρακολουθούν, απειλώντας ότι επόμενος στόχος θα είναι όλα τα media της χώρας.

Κυβερνητικοί παράγοντες επικοινώνησαν για το ζήτημα αυτό με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις σχετικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και εκφράστηκε η άποψη ότι θα εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της επίθεσης τις επόμενες ημέρες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Βίντεο των Anonymοus (Διάβασε με προσοχή) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">