ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πού διαθέτει η Ελλάδα τα χρήματα των Δανείων;

«Η αυστηρότερη επιτήρηση αντανακλά σκεπτικισμό»

Πού διαθέτει η Ελλάδα τα χρήματα των Δανείων; Είναι πλεον κάτω απο το πρίσμα πλήρους ερεύνης που διατίθενται όλα αυτά τα δις που παίρνει η Ελλάδα ενω δεν φτάνει τίποτα στους περισσότερους πολίτες.

(Εαν πάρεις ως βασικό δεδομένο ότι το σύνολο των χρημάτων που έχουν δωθεί σε μορφή δανειοδοτήσεων καταλήγουν στις τσέπες του 25% των πολιτών της Ελλάδας, και ειδικά διαπλεκομένων επιχειρηματιών, πολιτικών, και διορισμένων τους, αυτόματα υπάρχει το συμπέρασμα της κακοδιοίκησης και της πλεονεξίας (βάση του 1.000.000 ανέργων σήμερα) ανάξιων πλαισιωτών που καπηλεύονται την λαϊκή κυριαρχία (υπονομεύουν τον λαό και τους Πολίτες) κομματικοί Αλήτες)

Τον σκεπτικισμό που αντανακλά η αυστηρότερη επιτήρηση που ζητά η ευρωζώνη στα οικονομικά της Ελλάδας επισημαίνει αναλυτής του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, διατυπώνοντας το ερώτημα κατά πόσο ικανή ή πρόθυμη είναι η χώρα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

Οπως αναφέρει ο ανταποκριτής του δικτύου στις Βρυξέλλες, Κρις Μόρις, η Ευρωζώνη διατείνεται ότι επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος τις τελευταίες 24 ώρες, ωστόσο η έγκριση του δεύτερου μεγάλου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί.

Μερικά κράτη απαιτούν να τεθεί η ελληνική οικονομία υπό στενότερη επιτήρηση, δίνοντας στην ευρωζώνη μεγαλύτερο έλεγχο για το πού διαθέτει η Ελλάδα τα χρήματα.

Αυτό αντανακλά σκεπτικισμό ότι η Ελλάδα θα είναι προθυμη ή ικανή να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις. Σε αντίποινα, εκρήξεις θυμού υπάρχουν και στην Αθήνα για τις απαιτήσεις αυτές που διατυπώθηκαν τόσο στο Βερολίνο, όσο και σε άλλες χώρες.

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι κάποιες χώρες θέλουν να δουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, ενώ η Αγκελα Μέρκελ εξακολουθεί να λέει ότι θέλει την Ελλαδα εντός, καθώς φοβάται τις εναλλακτικές», προσθέτει.

«Αυτή η φάση της κρίσης ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να μείνει στην ζώνη του ευρώ», καταλήγει ο Μόρις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πού διαθέτει η Ελλάδα τα χρήματα των Δανείων; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">