ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Αρνητική απόφαση για την Ελλάδα

Αρνητική για Ελλάδα και Ιταλία η απόφαση της Χάγης

Αρνητική για την Ελλάδα και για την Ιταλία ήταν η απόφαση που ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο αποφάσισε ότι η Ιταλία παραβίασε το δικαίωμα της ασυλίας της Γερμανίας, τόσο με το να δώσει πράσινο φως για τις αγωγές των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας- μεταξύ αυτών και των θυμάτων της Σφαγής του Διστόμου- όσο και για το ότι επέτρεψε να εφαρμοστούν στην Ιταλία, οι αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων.

Το Διεθνές Δικαστήριο στην απόφασή του διευκρίνισε ότι δεν γνωμοδοτεί επί της ορθότητας ή μη των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων, αλλά καλείται να κρίνει την στάση που κράτησαν τα ιταλικά δικαστήρια τα οποία συντάχθηκαν με την απόφαση ελληνικού Πρωτοδικείου και είχαν αποφανθεί ότι η Γερμανία όφειλε- μεταξύ άλλων- να καταβάλει αποζημιώσεις στους απογόνους των κατοίκων του Διστόμου.

Σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο, τα ιταλικά δικαστήρια δεν σεβάστηκαν τη νομική ασυλία της Γερμανίας, επιτρέποντας την διεξαγωγή δικαστικών διαδικασιών, με αντικείμενο την καταβολή αποζημιώσεων από το Βερολίνο προς τα θύματα ναζιστικών εγκλημάτων.
"Το Δικαστήριο θεωρεί ότι η άρνηση των ιταλικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν την ετεροδικία συνιστά παράβαση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο γερμανικό κράτος", ανακοίνωσε ο δικαστής Χισάσι Οουάντα, κατά την ανάγνωση της απόφασης σε δημόσια συνεδρίαση στο Μέγαρο της Ειρήνης στη Χάγη.

Αντιμέτωπη εδώ και πολλά χρόνια με αυξανόμενο αριθμό προσφυγών στα ιταλικά δικαστήρια από οικογένειες θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, η Γερμανία προσέφυγε στις 23 Δεκεμβρίου 2008 στο ανώτατο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών.
Τις αγωγές ενώπιον των ιταλικών δικαστηρίων είχαν καταθέσει οι οικογένειες θυμάτων των αμάχων που σφαγιάστηκαν, καθώς και οι κληρονόμοι Ιταλών που είχαν μεταφερθεί στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, μεταξύ Σεπτεμβρίου του 1943 και Μαϊου του 1945, όταν η Ιταλία τελούσε υπό γερμανική κατοχή και πριν από την προσχώρησή της στις συμμαχικές δυνάμεις.

Τα ιταλικά δικαστήρια ενέκριναν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου για την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων του ναζισμού . Το 2008, το εφετείο της Φλωρεντίας επικύρωσε απόφαση ελληνικού δικαστηρίου του 1997, η οποία καταδικάζει το γερμανικό κράτος να αποζημιώσει τις οικογένειες 218 θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944.

«Τώρα πρέπει να κινηθούν τα κράτη κατά της Γερμανίας» Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Βερολίνο, η Ιταλία, παραβίασε την αρχή της ετεροδικίας που της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο, ενώ η Ιταλία από την πλευρά της προβάλλει το επιχείρημα ότι η "άρνηση ασυλίας" μπορεί να δικαιολογηθεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως όταν πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του ανθρωπιστικού δικαίου.

«Η μάχη για την Ελλάδα δεν τελειώνει εδώ»
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου.
 «Στεκόμαστε όρθιοι και οργισμένοι απέναντι στη νέα επίδειξη ισχύος, των «νεοχιτλερικών» δια του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αυτή τη φορά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και συμπληρώνει:

«Ο Ελληνικός λαός, γνωρίζει τους ενόχους της εγκληματικής αδιαφορίας, να εγερθούν έγκαιρα οι απαιτήσεις αποζημιώσεων από τη Γερμανία, για τα όσα υπέστη η Χώρα μας, την περίοδο της Κατοχής, από τα Χιτλερικά στρατεύματα και τα εγκλήματα των Γερμανών κατακτητών.
Δεν θα πάψουμε, να αγωνιζόμαστε για αυτά, ως και τη θεσμική δικαίωση. Η υπόθεση, δεν κλείνει για μας τους Έλληνες και συνιστά τη μία μόνο πτυχή διεκδίκησης του συνόλου των πολεμικών αποζημιώσεων, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα».

«Δεν μας εξέπληξε η απόφαση» αναφέρει το ΛΑΟΣ, επισημαίνοντας: «Άλλωστε την άποψή μας για τα Δικαστήρια τύπου “Χάγης” την έχει εκφράσει κατ' επανάληψη ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης».

«Με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο, ο λαός πρέπει να αξιολογήσει πόσο σοβαρές είναι οι θέσεις των διάφορων ευρωλάγνων, θεσμολάγνων και ευρωαριστερών που συνεχώς μιλούν για αξιοποίηση του διεθνούς δικαίου, του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Το δίκιο του ο λαός μπορεί να το κατακτήσει μόνο σε εναντίωση με τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς, με την πάλη για την ανατροπή τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

*Σιγά μην ήταν θετική. Οι πολίτες εκλέγουν μασκαράδες πολιτευτές. Κάθε πράγμα στον καιρό του.

Γνωρίζεις αναγνώστη οτι σε αυτη την Χώρα υπάρχουν τα παράγωγα των δοσίλογων της γερμανικής κατοχής σε καίριες και σημαντικές θέσεις πλαισίωσης.

Ποιοι το επέτρεψαν;

Γνωρίζεις αναγνώστη οτι υπάρχουν χουντικοί και βασανιστές της χούντας σε σημαντικές θέσεις πλαισίωσης, και στην λήψη αποφάσεων.

Ποιοι το επέτρεψαν;

Γνωρίζεις αναγνώστη οτι υπάρχουν Εθνικοί Προδότες σε σημαντικές θέσεις καταληστεύοντας κάθε έννοια πραγματικής Δημοκρατίας.

Ποιοι το επέτρεψαν;

Γλυφάδα, web Παρασκευή 3/02/2012

Γιάννης Κουρδομένος

Υ.Γ: Ενας διχασμένος λαός απο ξεπουλημένα παλιοτομάρια, χωρίς κανένα ιδανικό η επίπεδο αξιών, πλήν των δεδομένων εξαιρέσεων του κανόνα.

Είναι αρκετοί που έκαναν Ιδιωτικές επιχειρήσεις το Πολίτευμα της Χώρας μας, και χωρίς ίχνος σεβασμού στην λαϊκή εντολή και Κυριαρχία, κάνουν επενδύσεις και μετοχοποίηση της Δημοκρατίας, και στην συνέχεια διαμοιράζουν τα κέρδη απο τα έσοδα, με τους μικρομετόχους (Μέλη κομμάτων)διορισμένους της κομματοκρατίας, και με τα υποκαταστήματα που έχουν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες Ο.Τ.Α και παρατάξεις.

Γνωρίζεις, Γνωρίζω, Γνωρίζουμε, και Αλλάζουμε,
η συνεχίζουμε να τα διαιωνίζουμε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Αρνητική απόφαση για την Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">