ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ευάγγελος Βενιζέλος - Πόθεν Έσχες - Το Θέατρο των Βουλευτών της Ελλάδος

Καλούνται για εξηγήσεις βουλευτές με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ

Υπάρχει έστω και ένας Βουλευτής στο Ελληνικό κοινοβούλιο ο οποίος δεν έκανε χρήση του αξιώματος για ιδιοτελείς λόγους; Υπάρχει έστω και ένας Βουλευτής o οποίος τουλάχιστον μια φορά δεν έκανε κατάχρηση λόγω θέσεως; Υπάρχει έστω και ένας ο οποίος υπήρξε απόλυτα ειλικρινής; Eαν υπάρχει έστω και ένας να βγεί δημόσια να το δηλώσει στα δελτία Ειδήσεων των ''νόμιμων'' Μ.Μ.Ε της Ελλάδος, τα οποία λειτουργούν δεκαετίες με την δική τους συνδρομή υπο αυτό το καθεστώς. (Το γνωστό)

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος που καλεί το σύνολο των βουλευτών ενώπιον της επιτροπής ελέγχου του Πόθεν Εσχες της Βουλής, και κάποιοι τον προτείνουν για νέο πρόεδρο του πρώην κόμματος ΠΑ.ΣΟ.Κ(διότι σήμερα εχει πατώσει) πρέπει πρώτος να δώσει το καλό παράδειγμα.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, Ευάγγελε Βενιζέλο; KΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;

Εχετε τα κότσια να εξηγήσετε αναλυτικά στους πολίτες τι συμβαίνει, και για ποιους λόγους και σκοπιμότητες;

Ακόμα και το κάθε σενάριο εχει συγκεκριμένη δομή η οποία είναι σαφής, υπάρχει σαφής επεξήγηση αυτού του πλαισίου το οποίο ίσχυσε στην Αττική όσων αφορά τα ερτζιανά και όσων συνεπάγονται;

Θεωρούν κάποιοι οτι είσαι ευφυής και κατάλληλος Ευάγγελε Βενιζέλο;
Δώσε μια σαφή επεξήγηση να πείσεις και εμένα.

Γλυφάδα Web, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Παίξτε την παράσταση Υποκρισίας μέχρι εκει που σας παίρνει (απο τα Μ.Μ.Ε με τα λιβανιστήρια σας) και οι πολίτες με ευφυία αξιολογούν τι συμβαίνει σε μια Χώρα που δεν υπάρχει το ελάχιστο δείγμα δομής (Ειδικά στο Δημόσιο των Διευθαρμένων Διορισμένων (Δ.Δ.Δ)

Ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου του Πόθεν Εσχες της Βουλής θα κληθούν από σήμερα βουλευτές, σε λογαριασμούς των οποίων εντοπίστηκαν κινήσεις άνω των 100.000 προς το εξωτερικό κατά το 2011, βάσει στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε πριν από λίγο, στη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς πολιτικών προσώπων με εμβάσματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ. Τα ονόματα θα οριστικοποιηθούν μέσα στην ημέρα και θα δοθούν στον κ. Ευάγγελο Αργύρη προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή Ελέγχου του Πόθεν Εσχες».

«Επειδή κάθε μία από τις περιπτώσεις αυτές έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, μπορεί να πρόκειται για εμπορικές συναλλαγές συζύγων, δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνει κάποια δημόσια ανακοίνωση προτού προηγηθεί αυτή η ακρόαση, η οποία μπορεί να διαρκέσει μία με δύο ημέρες» διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος.

Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας: «Δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να παίζει το παιχνίδι «Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος» 3-4 μέρες τώρα. Επιπλέον να πω εδώ ότι αυτά που είπε ο Υπουργός έπρεπε να είχαν γίνει χθες όχι μόνο για τον έναν ή για τους τριακόσιους, αλλά για τους πολλούς. Για επιφανή πρόσωπα του δημόσιου βίου, όχι μόνο για τους τριακόσιους».

ΝΔ: Να παραιτηθεί

Να υποβάλει την παραίτησή του κάλεσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, τον βουλευτή, που μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό κατάθεση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.
«Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης και συμπλήρωσε: «Ζητείται το παράδειγμα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος».

Συνεχίζεται η οπερέτα
Χθες συνεχίστηκε η «οπερέτα» αναζήτησης του βουλευτή του... ενός εκατομμυρίου, ο οποίος παραμένει «άφαντος», παρά το γεγονός ότι όλοι οι θεσμικοί παράγοντες αναζητούν μετ΄ επιτάσεως το όνομα του μεγαλοκαταθέτη πολιτικού που τον Μάιο του 2011 έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατ. ευρώ.

Η οπερέτα με τον βουλευτή του 1 εκατ. συνεχίζεται Την ίδια ώρα πολλαπλασιάστηκαν στη Βουλή οι αντιδράσεις βουλευτών όλων των πλευρών, γιατί όπως έλεγαν «όσο δεν αποκαλύπτεται το όνομα, αμαυρώνεται όλο το πολιτικό σύστημα».

Κι ενώ ο καταγγέλλων πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Π. Νικολούδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Φ. Πετσάλνικο, συνέχισε να κρατά το στόμα του κλειστό, επικαλούμενος τα προσωπικά δεδομένα, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί αν το ποσό που εξήχθη στο εξωτερικό είναι σε αναντιστοιχία με τα δηλωθέντα εισοδήματα και αν έχει φορολογηθεί.

Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε και τη συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ερευνηθεί αν το όνομα του βουλευτή περιλαμβάνεται στις λίστες πολιτών που έβαλαν χρήματα στο εξωτερικό.

Οι πιέσεις για τη δημοσιοποίηση του ονόματος συνεχίστηκαν και εντός του Κοινοβουλίου, με τον πρόεδρο της επιτροπής για τον έλεγχο των πόθεν έσχες Ευ. Αργύρη να λέει πως «ήδη έχω δώσει κατευθυντήριες εντολές στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα ''πόθεν έσχες'' αυτής της περιόδου, που ανέφερε ο Π. Νικολούδης».

Σημείωσε δε πως «όταν βρεθεί ο βουλευτής, θα ανακοινωθεί το όνομά του, αφού προηγουμένως συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή και βγει πόρισμα από τους ορκωτούς λογιστές που θα είναι προς δημοσιοποίηση». Είχαν προηγηθεί ομαδικά πυρά βουλευτών.
Εκκληση στον «συνάδελφο ή στη συναδέλφισσα βουλευτή, ο οποίος έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό με νόμιμο τρόπο, να βγει και να αποκαθάρει το πολιτικό σύστημα όσο το δυνατόν ταχύτερα», απηύθυνε από το βήμα της Ολομέλειας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος.

Αντιδράσεις

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι «ο καθένας από μας παρακαλεί και προκαλεί τον πρόεδρο της Βουλής να βγει και να πει το όνομα του βουλευτή, ο οποίος, νομίμως μεν αλλά κατά τρόπο πολιτικώς ανορθόδοξο, έστειλε ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό».

Ο Πρ. Παυλόπουλος κάλεσε «να αναλάβει τάχιστα πρωτοβουλία για να πάψει να υπάρχει αυτού του είδους η ομαδική σπίλωση όλου του πολιτικού κόσμου, με αφορμή εκείνου του συναδέλφου ο οποίος έχει εξαγάγει χρήματα στο εξωτερικό».

Αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να διευκρινιστεί πλήρως και άμεσα το θέμα «που έχει προκύψει με τη δημοσιοποίηση του ονόματος συναδέλφου που φέρεται να έχει καταθέσει ένα εκατ.ευρώ σε τράπεζα της Ελβετίας» κατέθεσαν οκτώ διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Αμοιρίδης, Θεοδωρίδης, Μαγκούφης, Τσετίν, Παπαμανώλης, Παραστατίδης, Μιχελογιαννάκης και Τόγιας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ευάγγελος Βενιζέλος - Πόθεν Έσχες - Το Θέατρο των Βουλευτών της Ελλάδος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">