ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμος Γλυφάδας - Πρόγραμμα 25ης Μαρτίου


 Πρόγραμμα 25ης Μαρτίου

Γενικά για την έναρξη και την πορεία της Επανάστασης του 1821

«Όταν αποφασίσαμε να κάμουμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε; «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με τα σιταροκάραβα βατσέλια». Αλλά, ως μια βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας και όλοι και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτόν το σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση».

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (Από το λόγο του στην Πνύκα στις 8 Οκτωβρίου 1838).

Η ελληνική επανάσταση του 1821, επικός απελευθερωτικός αγώνας, του επί αιώνες, υπόδουλου ελληνικού λαού, υπήρξε ο πιο σημαντικός σταθμός της ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού.

Σφράγισε την εθνική πορεία των Ελλήνων, αφού η επιτυχής τελική έκβασή του, μετά από εννιά χρόνια σκληρού, ηρωικού, αλλά και αιματηρού πολέμου, σε πολλά μέτωπα, σήμανε την ίδρυση, από το 1830, του ελληνικού κράτους και την ένταξη της Ελλάδος, ύστερα από πολλούς αιώνες, στον πολιτικό χάρτη των ανεξάρτητων κρατών της γης.

Και γύρω απ' αυτό το, αρχικά, μικρό κράτος, που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες και τις θυσίες των αγωνιστών του '21, θα συγκεντρωθεί σιγά-σιγά όλος ο Ελληνισμός για να πραγματοποιήσει τη νέα του ιστορική πορεία.

Ο αγώνας της εθνικής παλιγγενεσίας, μακροχρόνιος, άνισος, με κορυφώσεις ηρωισμού αλλά και με περιόδους κάμψης και κατάπτωσης, κατόρθωσε να σφυρηλατήσει την εθνική συνείδηση των Ελλήνων, να αναπτύξει την εθνική τους ενότητα και να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές για διαδοχικές εξορμήσεις και απελευθερώσεις ώστε να λάβει η Ελλάδα τη σημερινή της μορφή.

Ακόμη, σε καιρούς απογοήτευσης και δοκιμασίας, εμψύχωσε τους αλύτρωτους Έλληνες και τους έδωσε τη δύναμη για καρτερία και αντίσταση, μέχρι να μπορέσουν να πετύχουν κι αυτοί την εθνική τους αποκατάσταση και ένταξη στον εθνικό κορμό.

Ταυτόχρονα, υπήρξε κορυφαίο πολιτικό γεγονός και για την ίδια την ιστορία της Ευρώπης, αφού απασχόλησε την ευρωπαϊκή διπλωματία, ενεργοποίησε τις φιλελεύθερες συνειδήσεις, προκάλεσε το φιλελληνικό κίνημα, όπλισε με προσδοκίες τους ευρωπαϊκούς λαούς που αναζητούσαν την εθνική τους δικαίωση, παρέσυρε κυβερνήσεις μεγάλων δυνάμεων να ενδιαφερθούν, θετικά ή αρνητικά, και στο τέλος να υποχρεωθούν να συνεργασθούν και να συνυπογράψουν τα πρωτόκολλα για την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.

Άρα επι του παρόντος και με δεδομένη την υφιστάμενη παρούσα κατάσταση στη Χώρα μας σήμερα τι θα γιορτάσουν οι συμμετέχοντες και με ποιο τρόπο ειδικά στη ΓΛΥΦΑΔΑ; (Γνωρίζεις γι΄αυτό στρουθοκαμηλίζεις)

Aναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου του Δήμου Γλυφάδας.Υποσημείωση:   Κύλησε ο χρόνος και αυτό που έμεινε με την πάροδο του χρόνου είναι η γύμνια όλων των υποκριτών, και στον αντίποδα το απόλυτο της επιβεβαίωσης όσων είχαν λεχθεί δημόσια απο αυτή την Πόλη των κατοικούντων στρουθοκαμήλων, ως το απαύγασμα της Αλήθειας.

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Δημαγωγοί, υποκριτές, και λαϊκιστές όσοι διαμόρφωσαν αυτη τη μετεξέλιξη και καρπώθηκαν υπο αυτές τις συνθήκες. Πολλοί οι λίγοι σε επίπεδο Αξιών και συνολικά μικροί ώστε όλοι μαζί να αντιπαρατεθούν στην Αλήθεια ακόμα και του ενός. (Στο παρελθόν στην Ελλάδα είχαμε ενα υπόδουλο λαό σε Τούρκους χωρίς να εχει αλλάξει κάτι σημαντικά σήμερα, όταν γνωρίζεις οτι ο λαός συνεχίζει να είναι υπόδουλος (υπο άλλες συνθήκες) απο τις επιλογές κάποιων που κουνάνε τα δάχτυλά επιδεικτικά (απο τις τηλεοράσεις, γιατί υπο άλλες συνθήκες δεν θα το έκαναν) χαρακτηρίζοντας άλλους δημαγωγούς και υποκριτές, ενω αυτοί είχαν τους χειρισμούς και αυτοί ήταν αμοιβόμενοι απο τον λαό)

ΥΓ 2: Αυτή δεν ήταν η επιλογή και των υποκριτών πολιτών, να δημιουργηθεί το πλαίσιο απόλυτης υποκρισίας ώστε αυτοί που βαρύνονται να κουνάνε τα δάκτυλα επιδεικτικά απο τα Μ.Μ.Ε χαρακτηρίζοντας τους αμέτοχους ως υποκριτές;
(Ότι διαμορφώνεις θα το λουστείς (υποστείς) , και παράλληλα...... και οι αμέτοχοι)

ΥΓ 3: Oι λειτουργούντες βλακωδώς εντυπωσιαζόμενοι απο το εύρος της υποκρισίας θεωρούσαν οτι η αλήθεια τους έπεφτε λίγη, και ξαφνικά διαπιστώνεις οτι το βασικό τους ζητούμενο σήμερα είναι να υπάρξει αλήθεια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμος Γλυφάδας - Πρόγραμμα 25ης Μαρτίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">