ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σόιμπλε: Είναι η ώρα υλοποίησης του δεύτερου ''πακέτου''

Σόιμπλε: Δεν θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας

«Δεν θέλουμε να πιστέψει κανείς ότι θέλουμε να θέσουμε υπό την κατοχή μας την Ελλάδα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόμπλε εμφανίζει τη χώρα του διαθέσιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά, όπως τονίζει, «κανένας δεν αναγκάζει την Ελλάδα να αποδεχθεί τη βοήθεια».
Δεν αποκλείει την ιδέα προώθησης ενός σχεδίου «Μάρσαλ», καθώς «το σχέδιο αυτό αποτελεί πρωτίστως καθήκον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», πλην όμως, «η Επιτροπή πρέπει να βεβαιώθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τα υφιστάμενα κονδύλια με τρόπο, που θα διεγείρουν την ανάπτυξη».

Προσθέτει, δε: «Εμείς, είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι μας ζητήσουν», αλλά «δεν θέλουμε να πιστέψει κανείς ότι θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας».

Επιπλέον, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να χρειαστεί κάποτε η Ελλάδα και ένα τρίτο πακέτο στήριξης, ο Γερμανός υπουργός τονίζει πως «δεν είναι τώρα η στιγμή» να συζητηθεί κάτι τέτοιο, καθώς τώρα «είναι η ώρα υλοποίησης του δεύτερου πακέτου για την Ελλάδα», δεδομένου ότι η χώρα δεν είχε χρόνο να κάνει τις αναγκαίες αλλαγές.

Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης οτι «ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών, η χώρα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Αυτή είναι η βάση της συναλλαγής για το πρόγραμμα. Αν αυτό πάψει να ισχύει, η ευθύνη θα πέσει σε αυτούς, που απορρίπτουν τη συμφωνία».

Σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη αποστολή στην Ελλάδα Γερμανών εφοριακών στο πλαίσιο ενός διεθνούς προγράμματος για την ενδυνάμωση του ελληνικού φορολογικού συστήματος, κάνει λόγο για «φόβο του συνδικάτου Ελλήνων εφοριακών ότι οι Γερμανοί ειδικοί θα κλέψουν τη δουλειά των Ελλήνων συναδέρφων τους», γεγονός το οποίο χαρακτηρίζει «σκέτη ανοησία».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σόιμπλε: Είναι η ώρα υλοποίησης του δεύτερου ''πακέτου'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">