ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΓΛΥΦΑΔΑ: Δημοτικό τέλος σε όσων τα ακίνητα βλέπουν πλατείες

Ως δημοτικό τέλος θα εισπράττεται η εισφορά που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ωφελούνται από τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων

Στο 70% του συνόλου της αποζημίωσης, ανάλογα με το εμβαδόν του ακινήτου, ορίζεται το ποσό που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες  που τα ακινητά τους βλέπουν τις πλατείες και κοινόχρηστους χώρους.

(Γειά σου ρε Σηφουνάκη με τις ιδέες σου. Είδες το συγκεκριμένο άρθρο απο τον ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ και δεν πλήρωσες;)

Όπου σε πετύχω θα πληρώσεις αποζημίωση δημότη και δημότισσα Γλυφάδας, και ειδικά οι πολιτευτές σε τοπικό επίπεδο.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Τζάμπα βλέπετε κ. Κώστα Κόκκορη;

Ως δημοτικό τέλος θα εισπράττεται η εισφορά που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ωφελούνται από τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ωφελούνται από τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων σε δήμους θα πληρώνουν σημαντικό μέρος των αποζημιώσεων για απαλλοτριώσεις. Αυτό προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό που κατατέθηκε προχθές το βράδυ στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που «βλέπουν» τον κοινόχρηστο χώρο θα καταβάλλουν το 70% του συνόλου της αποζημίωσης ανάλογα με το εμβαδόν του ακινήτου τους. Ο δήμος θα πληρώνει το 30%. Τα ακίνητα, μάλιστα, που έχουν «πρόσωπο» στον προς αποζημίωση κοινόχρηστο χώρο θα επιβαρυνθούν περαιτέρω καθώς το μερίδιό τους θα πολλαπλασιάζεται επί 3. Η εισφορά που θα καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες θα εισπράττεται ως δημοτικό τέλος. Ποσό μέχρι 500 ευρώ θα καταβάλλεται στον δήμο εφάπαξ μέσα σε 3 μήνες από την ειδοποίηση. Μεγαλύτερα ποσά θα καταβάλλονται σε 8 το πολύ ίσες τριμηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση το παραπάνω ποσό.

Ο νέος ΓΟΚ αφιερώνει σειρά διατάξεων στην έγκριση των ρυμοτομικών σχεδίων, την επίσπευση των απαλλοτριώσεων και την αντιμετώπιση του φαινομένου να δεσμεύονται επί χρόνια ιδιοκτησίες χωρίς να προχωρούν οι απαλλοτριώσεις.


Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος ΣηφουνάκηςΟ αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης

Ο Οικοδομικός Κανονισμός που κατατέθηκε στη Βουλή βρίσκεται ένα βήμα πίσω από τις ανακοινώσεις που είχε κάνει το αρμόδιο υπουργείο πριν από περίπου 10 ημέρες. Οι δυνατότητες μεγάλης αύξησης του συντελεστή δόμησης (έως 50% στις περιπτώσεις δημόσιων και δημοτικών ακινήτων που συγκροτούν μητροπολιτικούς πόλους) και του ύψους (επιπλέον 30% το επιτρεπομένου, όταν ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου δίδεται σε δημόσια χρήση), δεν αντισταθμίζονται από σημαντική μείωση της κάλυψης.

Ο μέγιστος συντελεστής κάλυψης ενός οικοπέδου ορίζεται στο 60%, ωστόσο αν δεν εξασφαλίζεται επιφάνεια 120 τ.μ. κτιρίου, η κάλυψη μπορεί να φτάσει το 70%.

Οι ημιυπαίθριοι δεν καταργούνται τελικά. Μαζί με τους εξώστες εξαιρούνται από τη δόμηση μέχρι το 40% του επιτρεπομένου συντελεστή. Προβλέπονται πολεοδομικά κίνητρα, δηλαδή αύξηση δόμησης και ύψους, για συνενώσεις οικοπέδων, αποσύρσεις παλιών κτιρίων, ενοποίηση ακάλυπτων χώρων, μικρών οικοδομικών τετραγώνων και ανέγερση βιοκλιματικών κτιρίων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Δημιουργείται νέα κατηγορία κτιρίων, τα υπόσκαφα, τα οποία δεν προσμετρώνται στον συντελεστή δόμησης κατά 50% σε χρήση κατοικία και κατά 20% σε άλλες χρήσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΓΛΥΦΑΔΑ: Δημοτικό τέλος σε όσων τα ακίνητα βλέπουν πλατείες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">